Αρμάνι Μιλάνο: H πιο βελτιωμένη αμυντική ομάδα του β' γύρου στην Euroleague

Αρμάνι Μιλάνο: H πιο βελτιωμένη αμυντική ομάδα του β' γύρου στην Euroleague
Photo Credits: INTIME

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι η πιο βελτιωμένη αμυντική ομάδα του β' γύρου στην Euroleague

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι η πιο βελτιωμένη αμυντική ομάδα του β’ γύρου στην Euroleague, δεύτερη είναι η Αναντολού Εφές και τρίτος ο Παναθηναϊκός.

Η Αναντολού Εφές προσέθεσε το βράδυ της Τρίτης 16 Μαρτίου τη Μακάμπι στη λίστα των αντιπάλων που συντρίβει, στη διάρκεια του δεύτερου γύρου της EuroLeague. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είναι σε beast mode εδώ και δυόμιση μήνες, δείχνοντας ικανοί να τελειώσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν πέρσι.

Η κατακόρυφη άνοδος στα ποσοστά ευστοχίας και η συνέπεια με την οποία προκύπτουν τα ελεύθερα σουτ είναι μόνο δύο από τις παραμέτρους που εξηγούν τη ραγδαία βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της τουρκικής ομάδας. Η άλλη είναι η αμυντική αποτελεσματικότητα. Κατηγορία στην οποία η Αναντολού Εφές ξεχωρίζει, δεδομένου ότι στον δεύτερο γύρο δέχεται 5.34 πόντους λιγότερους σε σχέση με τον πρώτο, όπως καταγράφεται στον σχετικό πίνακα που δημιούργησε η EuroLeague.

Παρόλ’ αυτά, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν είναι η πλέον βελτιωμένη. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από την Αρμάνι Μιλάνο. Οι κόκκινοι είναι κι αυτοί σε εξαιρετική κατάσταση μέσα στο 2021, έχουν κερδίσει τα δέκα από τα δώδεκα παιχνίδια τους και παλεύουν με την Αναντολού Εφές για τη δεύτερη θέση της regular season -πίσω από την Μπαρτσελόνα, που φαίνεται να έχει “κλειδώσει” την πρωτιά.

Ο ιταλικός σύλλογος έχει ρίξει το παθητικό του κατά 5.81 πόντους, δείγμα της γενικότερης άποψης που υπάρχει στον χώρο ότι… οι άμυνες είναι εν τέλει αυτές που κερδίζουν τους τίτλους και κάνουν τη διαφορά.

Ποια ομάδα τούς κάνει παρέα στην πρώτη τριάδα; Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος παρά το γεγονός πως ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο με την 89άρα από τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ και την 100άρα από τη Φενέρμπαχτσε στο Ulker Sports Hall, δέχεται 5.23 πόντους λιγότερους. Η απόφαση του Όντεντ Κάτας να επενδύσει στους φόργουορντ που διαθέτει σε αφθονία (εν αντιθέσει με τους γκαρντ) και το all in που έκανε στο μέγεθος των πρασίνων (μέσω των αλλαγών) αποδίδει -και με το παραπάνω.

Οι υπόλοιπες ομάδες που δέχονται λιγότερους πόντους εν συγκρίσει με τον πρώτο γύρο της regular season είναι η Ρεάλ Μαδρίτης (-1.67 πόντοι), η Μπαρτσελόνα (-0.90 πόντοι), η Ζάλγκιρις (-0.29 πόντοι) και η Άλμπα (-0.23 πόντοι).

Όσο γι αυτές που έχουν χαλάσει την αμυντική τους εικόνα; Στην κορυφή βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, των +6.27 πόντων ανά αγώνα στο πίσω μέρος του γηπέδου, ενώ ακολουθούν η Ζενίτ των +5.71 πόντων και η Χίμκι των +3.98 πόντων. Ο Ολυμπιακός δέχεται οριακά περισσότερους πόντους (+0.49) στη διάρκεια του δεύτερου γύρου, όντας η ομάδα με τη μικρότερη αρνητική απόκλιση.

Αρμάνι Μιλάνο: H πιο βελτιωμένη αμυντική ομάδα του β' γύρου στην Euroleague

Πηγή: Sport 24

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X