Να... φύγει για να έρθουν οι λεφτάδες

Να... φύγει για να έρθουν οι λεφτάδες
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξέρω ότι ενδεχομένως θα γίνει πάλι πανικός με όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια του blog, αλλά ειλικρινά δε μου καίγεται καρφί. Την αφορμή την πήρα από τις χθεσινές εικόνες που έδωσε η ΠΑΕ από τα Σπάτα και το νέο κόσμημα που ετοιμάζει στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι πολλά τα blog στα οποία τον έχω βάλει πρώτο στο κάδρο των ευθυνών για την κακή πορεία της ΑΕΚ από τη χρονιά του τίτλου και μετά. Διότι πολύ απλά η ΑΕΚ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να εκτοξευτεί αγωνιστικά. Ωστόσο όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί, προτίμησε να επενδύσει στο μέλλον και στην οικονομική ευημερία της ΑΕΚ, από το να υποθηκεύσει το μέλλον της. Σωστό ή λάθος, αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει η ιστορία. Και η δική μας ιστορία έχει δείξει ότι πολλές φορές δεν εκτιμούμε, δεν αναλογιζόμαστε που ήμασταν και ξεχνάμε όσα έχουμε περάσει.

Το… αγύριστο κεφάλι

Όσοι έχουν γνωρίσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη έχουν καταλάβει, πως όταν του μπει κάτι στο κεφάλι, δεν υπάρχει περίπτωση να του αλλάξεις γνώμη ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Πάρτε για παράδειγμα την υπόθεση του προπονητή της ΑΕΚ. Τόσο ο Ίλια Ίβιτς, όσο και οι άμεσοι συνεργάτες του, του είχαν πει πως η ομάδα δεν πρέπει να γυρίσει στον Ανδαλουσιανό προπονητή, τον οποίο είχε απομακρύνει από την ΑΕΚ το 2019 για να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Δεν άκουσε κανέναν, διότι έκρινε πως μόνο ο Χιμένεθ μπορούσε να προκαλέσει τη δεδομένη χρονική στιγμή το ηλεκτροσόκ που χρειαζόταν η ΑΕΚ για να μην καταστραφεί ολοσχερώς η χρονιά. Δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι και δε θα ρισκάρω να κάνω προβλέψεις. Η χρονιά είναι αποτυχημένη αφού για τρίτη σερί σεζόν η ΑΕΚ δεν κατάφερε να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά οφείλει να την κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τη δεύτερη θέση και το Κύπελλο. Και μετά να τρέξει και να μην κοιτάξει ξανά πίσω.

Ας γυρίσουμε όμως στο σήμερα. Σε ένα προπονητικό στο οποίο έκανε μία επένδυση ο Νίκος Νοτιάς την οποία την άφησε και στο τέλος θα την έχανε και αυτός και η ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης επένδυσε προκειμένου να χτίσει το μέλλον της ΑΕΚ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κάνει πραγματικότητα το όνειρο της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια, που δημιουργεί το Μουσείο της ιστορίας της ΑΕΚ, που αλλάζει μία ολόκληρη πόλη μέσω της «Αγιά – Σοφιάς».

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως όσα γίνονται σήμερα στην ΑΕΚ, το μέγεθός τους, θα το αντιληφθούμε τα επόμενα χρόνια. Τόσο με το γήπεδο, όσο και με το προπονητικό κέντρο, τα γραφεία κ.ο.κ. Την αρλούμπα που είχε πει κάποτε ο Ντέμης ότι «το πρωτάθλημα είναι μία εφήμερη χαρά» κάποιοι την είχαν κάνει σημαία. Είναι οι ίδιοι που τώρα λένε «πρωτάθλημα μόνο, αλλιώς… δρόμο»! Είναι οι ίδιοι που ξεχνάνε για παράδειγμα την απραξία του Ντέμη να εμποδίσει να του κλέψουν το πρωτάθλημα όντας πρόεδρος (τότε που καθόταν και άκουγε να του λένε πως τον έστηναν) και δε λένε λέξη και από την άλλη δεν εκτιμούν καν αυτό που έγινε στο πρωτάθλημα του 2018. Για να ξέρουμε και τι λέμε.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ θα αλλάξει προς το καλύτερο τα επόμενα χρόνια

Για μένα είναι δεδομένο πως και το αγωνιστικό θα αλλάξει προς το καλύτερο τα επόμενα χρόνια. Γιατί αυτή τη στιγμή μιλάμε για αποτυχημένες χρονιές με την ομάδα να τερματίζει τρίτη και να έχει συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος. Αν δει όμως κάποιος την ιστορία της ΑΕΚ, πότε θα δει κάτι καλύτερο; Η μία φορά είναι η διετία του Μπάρλου (όπου έχασες το δεύτερο νταμπλ στον τελικό από τον Πανιώνιο) και η άλλη είναι η τριετία των Γενεράκη, Μελισσανίδη και Καρρά.

Προσοχή δεν λέω ότι δεν είναι αποτυχημένες αυτές οι τρεις σεζόν μετά τον τίτλο. Είναι! Και η ευθύνη είναι της διοίκησης και του Δημήτρη Μελισσανίδη που είναι πάνω από όλα και από όλους. Απλά σημειώνω ότι πλέον η αποτυχία είναι η τρίτη θέση και οι χαμένοι τελικοί εκεί που υπήρχαν χρονιές που τερμάτισες 5ος, 6ος, 7ος και αποκλεισμοί στο Κύπελλο από χωριά.

Το θέμα όμως είναι να κάνεις βήματα προς τα πάνω και να μην επαναλαμβάνεις τα λάθη του παρελθόντος. Η ΑΕΚ λοιπόν θα έχει τους επόμενους μήνες ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει και ως δεύτερη έδρα, αν συνεχιστεί το lockdown και δε θα χρειάζεται να ταλαιπωρείται ή να παρακαλά τον κάθε Απόλλωνα Σμύρνης, ή να παίζει στην Καλλιθέα, στα Λιόσια και στη σκαμμένη Νέα Σμύρνη. Θα έχει ένα ξενοδοχείο 80 κλινών, δύο ακόμα γήπεδα για τις Ακαδημίες της και άλλα πολλά.

Οσοι πήδηξαν από το καράβι…

Όλα αυτά λοιπόν θα τα έχει χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Χωρίς να έχει υποθηκευτεί ούτε ευρώ από το μέλλον της. Χωρίς δάνεια και χρέη. Αν αυτό για κάποιους είναι λίγο, τότε ας μαζευτούν να πάνε να του κάνουν πρόταση να πάρουν την ΑΕΚ να την… εκτοξεύσουν. Με συγκεκριμένο πλάνο. Όπως αυτό που παρουσίασε ο ίδιος στο Τατόι.

Και για να το κάνω πιο… πικάντικο. Αυτοί που απαιτούν να φύγει ας πάνε να την πάρουν όπως την πήρε ο ίδιος. Από τη… Γ’ Εθνική για να την «αναστήσουν». Χωρίς γήπεδο, χωρίς προπονητικό, χωρίς τίποτα. Ή για να γίνω απόλυτα δίκαιος, από τη Football League. Εκεί που έπεσε η ΑΕΚ χάρη σε όλους του προηγούμενους. Όλους όμως! Γιατί άλλοι την οδήγησαν μέχρι τον γκρεμό και την άφησαν με λυμένο το χειρόφρενο και την εγκατέλειψαν στο έλεος της μοίρας της.

Είναι αυτοί που… εξαφανίστηκαν και έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους. Αυτοί που κανένας δεν τους ζήτησε την παραμικρή ευθύνη για την κατρακύλα και σουλατσάρουν κάνοντας τους… κονιόρδους και τους ΑΕΚάρες! Είναι όλοι αυτοί που όταν ήρθε η ώρα της κρίσης για την επόμενη μέρα κρύφτηκαν όπως τα ποντίκια που πηδάνε πρώτα από το καράβι.

ΥΓ: Το να γράψω ότι για την ΑΕΚ υπάρχει μόνο η νίκη στο Βόλο είναι περιττό και ανούσιο.

LIVE ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φιλάκια στην Πυλαία, ατσάλινη ΑΕΚ τσάκισε με μισή ομάδα τον ΠΑΟΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Οι σκέψεις για τα Σπάτα και το εμπόδιο να γίνουν επίσημα ματς του χρόνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απόφαση που χρειάζεται η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλος Διαγωνισμός* για τους φίλους της ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αν λαθέψει στον αντι – Τσιγκρίνσκι, κάηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Στο τραπέζι η σκέψη για deal… ζωής στον Μάνταλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Παραμένει δυνατά στα υπόψιν ενόψει καλοκαιριού ο Φαμπιάνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X