Φιλάκια στην Πυλαία, ατσάλινη ΑΕΚ τσάκισε με μισή ομάδα τον ΠΑΟΚ!

Φιλάκια στην Πυλαία, ατσάλινη ΑΕΚ τσάκισε με μισή ομάδα τον ΠΑΟΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχασε και τον Σλότερ αλλά με μεγάλο καλάθι του Λάνγκφορντ στο φινάλε άφησε... σέκο τον ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία με 87-85

Η ΑΕΚ άντεξε και την απώλεια του Σλότερ, τσάκισε το κόμπλεξ στο Παλατάκι και την κόντρα διαιτησία, παίρνοντας μάγκικη νίκη με 87-85 επί του ΠΑΟΚ.

ΑΕΚάρα αλύγιστη! Με πέντε σημαντικές απουσίες στη Θεσσαλονίκη, που στην πορεία του αγώνα έγιναν επτά, καθώς οι Μάρκους Σλότερ και Μόουζες Κίνγκσλεϊ τραυματίστηκαν. Με τον Τζος Κάρτερ σε… οίστρο έξω από τα 6,75 που παρολίγον να κάνει τη ζημιά. Ε και; Η Βασίλισσα για ακόμα ένα παιχνίδι απέδειξε πως δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Και πήρε μια νίκη με τρόπο που δείχνει το μέταλλο που διαθέτει ως ομάδα. Διότι στο τέλος, όταν τα πράγματα έγιναν ζόρικα, αρχικά ο Ντάριλ Μέικον, στην κανονική διάρκεια και ο Κιθ Λάνγκφορντ, στην παράταση, «μίλησαν» και… εκτέλεσαν την άμυνα του ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, που δείχνει πολλά για την εικόνα της ως ομάδα.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με τον Μωραϊτη να φωνάζει παρών από το ξεκίνημα έχτισε διαφορά, χάρη και στην καλή της άμυνα (2-7, 4′). Ο Μάλκολμ Γκρίφιν ανέλαβε δράση και ο ΠΑΟΚ προσπέρασε στο σκορ (10-9, 6′). Ο Αμερικανός ήταν ορεξάτος και οι δικές του προσπάθειες κράτησαν σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους (15-13, 7′). Ο Κιθ Λάνγκφορντ ανέλαβε δράση όμως και με προσωπικές ενέργειες ανέτρεψε το σκηνικό, με την ΑΕΚ να κλείνει το δεκάλεπτο με προβάδισμα (17-19).

Το περιφερειακό σουτ έδωσε λύσεις στην ΑΕΚ. Μέικον και Ρογκαβόπουλος ανέλαβαν δράση και η Ένωση ανέβασε το προβάδισμά της (25-29, 13′). Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει με τον Κονατέ, αλλά η ΑΕΚ είχες βρει ρυθμό. Παρά τον τραυματισμό του Σλότερ, οι Μέικον, Μόουζες και Λοτζέσκι βγήκαν μπροστά και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (27-37, 17′). Ο ΠΑΟΚ είχε υπομονή στο παιχνίδι του και με επί μέρους 9-0 με Γκρίφιν και Λοβ μείωσε σε απόσταση… βολής για το 36-37 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν ήταν ζεστός κια στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει (42-42, 22′). Η απάντηση της ΑΕΚ όμως ήταν άμεση με Χρυσικόπουλο και Μαυροειδή (44-49, 24′). Ο Κάρτερ φώναξε παρών και ο ΠΑΟΚ μείωσε με τρίποντο (49-53, 27′). Μόουζες και Χρυσικόπουλος έδωσαν λύσεις στην ΑΕΚ, με την Βασίλισσα να κλείνει το δεκάλεπτο με προβάδισμα της τάξεως των 5 πόντων (52-57).

Τα τρίποντα του Τζος Κάρτερ έβαλαν τον ΠΑΟΚ και πάλι στο ματς, με τον Κονατέ να μειώνει σε απόσταση ενός σουτ (60-63, 32′). Ο Ντάριλ Μέικον το πήρε… προσωπικά και η ΑΕΚ ανέβασε τη διαφορά χάρη στον Αμερικανό (60-69, 34′). Ο ΠΑΟΚ ροκάνισε ξανά τη διαφορά χάρη στον Τζος Κάρτερ, που ήταν ο πιο αξιόπιστος, επιθετικά, παίκτης της ομάδας του Λυκογιάννη στο δεύτερο μέρος (67-71, 37′).

Ο Κάρτερ ήταν… on fire και έδωσε την ώθηση στον ΠΑΟΚ να ανατρέψει το σκορ με τον Λοβ (72-71, 38′). Ο Χρυσικόπουλος υπέπεσε σε βήματα και ο Λοβ με νέο λέι απ ανέβασε το προβάδισμα των γηπεδούχων (74-71, 36” για το τέλος). Ο Μέικον ισοφάρισε με τρίποντο και το παιχνίδι πήγε στην παράταση, καθώς ο Μπιτς αστόχησε στο τελευταίο σουτ (74-74).

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο ξεκίνημα, αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε και χάρη στην άμυνά της και τους Λάνγκφορντ, Χρυσικόπουλο έχτισε διαφορά (77-83, 43′). Ο ΠΑΟΚ όμως δεν παρέδωσε τα όπλα. Κακλαμανάκης κια Λοβ συνέχισαν την αντεπίθεση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν (85-85, 44′). Στο τέλος όμως «μίλησε» η κλάση του Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και εκτέλεσε σε… νεκρό χρόνο, χαρίζοντας σπουδαία νίκη στην Βασίλισσα παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 85-87

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-37, 52-57, 74-74 (κ.δ), 85-87 (α’παρ).85-87 (α’παρ).

Θυμηθείτε πώς μετέδωσε το enwsi.gr το παιχνίδι πατώντας εδώ.

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Μπιτς 5 (1), Κονατέ, Λοβ 8, Γκρίφιν 17 (2), Μαργαρίτης 5 (1), Κακλαμανάκης 15, Καμπερίδης 4, Παπαντωνίου, Κάρτερ 27 (6), Τέρνερ.

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Μέικον 18 (3), Λάνγκφορντ 16 (5 ασ), Κατσίβελης 8, Χρυσικόπουλος 16 (3), Γόντικας, Μωραϊτης 3 (1), Μαυροειδής 6, Λοτζέσκι 8 (2), Ρογκαβόπουλος 7 (2), Μόουζες 5 (1), Σλότερ.

LIVE ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απόφαση που χρειάζεται η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλος Διαγωνισμός* για τους φίλους της ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θάνος Τσίμπος: «Η ΑΕΚ πάει να παίξει στην Πυλαία, κόντρα στις απουσίες της και το κόμπλεξ του ΠΑΟΚ» (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αν λαθέψει στον αντι – Τσιγκρίνσκι, κάηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Στο τραπέζι η σκέψη για deal… ζωής στον Μάνταλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Σκέψεις για αγώνες στα Σπάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Παραμένει δυνατά στα υπόψιν ενόψει καλοκαιριού ο Φαμπιάνο

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X