ΑΕΚ, δεν πας πουθενά έτσι! (VIDEO)

ΑΕΚ, δεν πας πουθενά έτσι! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Θλιβερή η εικόνα της ΑΕΚ, σε άλλο κόσμο ο Χιμένεθ, έχασε με 1-0 από το Βόλο, αλλά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φαινόταν πως η ΑΕΚ ψαχνόταν να βάλει φωτιά στο βράδυ της. Επαιξε με τη φωτιά, έκανε σχεδόν ό,τι μπορούσε για να αποκλειστεί, αλλά τελικά ηττήθηκε μόνο με 1-0 από το Βόλο και κατάφερε με το στανιό να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ωστόσο, είναι φανερό πως έτσι δεν πάει πουθενά. Ο Χιμένεθ φαινόταν να βρίσκεται στο δικό του κόσμο, έκανε απαράδεκτο σχεδιασμό και κοουτσάρισμα και η ΑΕΚ εμφανίστηκε φοβική και δίχως ψυχολογία.

Ο Χιμένεθ αποφάσισε να πάει στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου με το πλέον συντηρητικό σχήμα που θα μπορούσε να παρατάξει. Εμφάνισε μια ΑΕΚ σε διάταξη 4-3-3, αλλά κυρίως μια ομάδα δίχως κανέναν άλλον προσανατολισμό εκτός από το να γεμίσει τον άξονα και να εμποδίσει τον αντίπαλο να φτάσει στην περιοχή της. Ετσι όρισε ως κόφτη τον Κρίστισιτς, έβαλε Σιμάνσκι και Σάκχοφ ως κεντρικούς χαφ και τοποθέτησε τον Μάνταλο στην αριστερή πλευρά.

Ωστόσο, ακόμα και εάν κάποιος πίστευε πως αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να είναι αποδοτικό, η εικόνα της ΑΕΚ ήταν αποκρουστική. Ηταν μια ομάδα που απέπνεε φόβο και έδωσε τη δυνατότητα στο Βόλο να αισθάνεται κάτι μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Λόπες μυρίστηκε το φόβο της ΑΕΚ, εκμεταλλεύθηκε άριστα την κακή αγωνιστικά ημέρα των Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς και κυριάρχησε απόλυτα μέσα στο γήπεδο.

Ανήμπορη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ φαινόταν ανήμπορη να κάνει παιχνίδι. Ο Μάνταλος κινήθηκε σε ρηχά νερά, δείχνοντας πως δεν μπορεί να παίζει αριστερά και πρέπει να τελειώσει πια αυτό το ανέκδοτο. Δεν είχε κανένα σχέδιο ανάπτυξης, αλλά περίμενε απλά κάποια έμπνευση του Μάνταλου και κάποια προώθηση του Λόπες. Ο πυρηνικός Γκαρσία εξαφανίστηκε από την προσαρμοσμένη άμυνα του Βόλου, με τεράστιες αποστάσεις στη μεσαία γραμμή και δεκάδες λανθασμένες μεταβιβάσεις.

Ακόμα και αυτό πάντως, δεν ήταν τόσο προβληματικό όσο η εικόνα στην άμυνα. Η ΑΕΚ έμοιαζε με καρυδότσουφλο, που ο άνεμος το πήγαινε και το έφερνε. Ο Νεντελτσεάρου ήταν σε άλλο γήπεδο, με συνεχόμενα χοντρά λάθη και φοβερές αδυναμίες στις επαφές με την μπάλα. Ο Ρουμάνος φαινόταν να κρύβεται πίσω από τον Λάτσι και η άμυνα έμπαζε. Τα άκρα σχεδόν ακρωτηριασμένα, με τον Σβάρνα να μην μπορεί να παρακολουθήσει τον Μπαρτόλο και την ΑΕΚ να είναι έρμαιο του Βόλου.

Οι γηπεδούχοι είχαν ισοπεδωτικό ξεκίνημα και έβαλαν την ΑΕΚ στα καρέ της. Οι «κιτρινόμαυροι» απέφυγαν την πρώτη μπόρα και σταδιακά ισορρόπησαν λίγο το παιχνίδι. Δεν έγιναν ποτέ απειλητικοί, ήταν φλύαροι και ακίνδυνοι, αλλά τουλάχιστον δεν κινδύνευαν σοβαρά, πέρα από κάποιες στατικές φάσεις. Αλλά αρκούσε μια σειρά λαθών, έδωσαν την ευκαιρία στο Βόλο να προηγηθεί με πέναλτι που κέρδισε ο Νίνης και αξιοποίησε ο Δουβίκας (35’).

Ακίνδυνη και στο δεύτερο μέρος

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι απολύτως ακίνδυνη επιθετικά και να έχει θέματα στην πίεση του Βόλου. Ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Μάνταλο με τον Χριστόπουλο, που κλήθηκε να παίξει στο δεξί άκρο της επίθεσης (αν και είναι σέντερ φορ), με τον Λιβάι να μεταφέρεται στην αριστερή πλευρά, ώστε να ανοίξει από εκεί κάποιο διάδρομο. Εστω και από…σπόντα, η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο τετ α τετ του Ανσαριφάρντ (59’), αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε.

Το μόνο θετικό σε αυτό το διάστημα, ήταν πως η ΑΕΚ είχε καταφέρει να συμμαζευτεί αμυντικά και να μη δέχεται φάση με την ίδια ευκολία που αυτό συνέβαινε στο πρώτο 45λεπτο. Μετά το 70’, ο Χιμένεθ επανέφερε τον Λιβάι στη δεξιά πλευρά και έστειλε αριστερά τον Χριστόπουλο, αλλά η ΑΕΚ παρέμενε ακίνδυνη. Αρχισαν να εμφανίζονται και σημάδια κόπωσης με τραυματισμούς και ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Χνιντ ως κόφτη (!) και τον Μαχαίρα αντί του Καρίμ, παίζοντας με τον Χριστόπουλο στην επίθεση.

Η ΑΕΚ έπαιζε με τη φωτιά και ο Χιμένεθ με τις αλλαγές του φαινόταν σα να προκαλεί την τύχη του. Επανέφερε έπειτα από εβδομάδες στο «ψυγείο» τον Βασιλαντωνόπουλο αντικαθιστώντας και τον Λιβάι και έπαιζε στο φινάλε με τριπλέτα στην επίθεση τους Βασιλαντωνόπουλο, Μαχαίρα και Χριστόπουλο. Το θετικό είναι πως η ΑΕΚ δεν κάηκε από τις αλχημείες του Χιμένεθ και κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά παρά την ήττα, αλλά δεν μπορεί να πάει πουθενά έτσι.

Βόλος-ΑΕΚ 1-0

Δείτε πως σχολίασε και μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Βόλος (Α. Λόπεθ, 4-2-3-1): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τέκιο (70’ Ριένστρα), Τσοκάνης (83’ Μαρτίνες), Δουβίκας, Μπαρτόλο, Νίνης, Μπαριέντος, Περέα (62’ Μπουένο)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Τσιντώτας, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ (83’ Χνιντ), Σιμάνσκι, Γκαρσία (87’ Βασιλαντωνόπουλος), Μάνταλος (58’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (83’ Μαχαίρας)

Ο Τζοβάρας χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Περέα (56’), Νίνη (76’), Γκρίλο (89’) – Τσιντώτα (34’), Σβάρνα (51’), Νεντελτσεάρου (63’), Χνιντ (90’+) και ο Τυνήσιος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X