Λάρισα-ΑΕΚ: «Ολα τα λεφτά ο Ολιβέιρα, αξίζει να δουλευτεί το 4-4-2»

Λάρισα-ΑΕΚ: «Ολα τα λεφτά ο Ολιβέιρα, αξίζει να δουλευτεί το 4-4-2»
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ματς της ΑΕΚ με τη Λάρισα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ με μπροστάρη και σκόρερ τον Νέλσον Ολιβέιρα προηγείται με 2-0 επί της Λάρισας στο Αλκαζάρ και έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Πλέον, η Ενωση καλείται να διαχειριστεί το σκορ και να φύγει με το διπλό από τον θεσσαλικό κάμπο.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο Λάρισα-ΑΕΚ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: Ο Μανόλο και το 4-4-2 έκαναν πολύ καλή δουλειά στο α΄ημίχρονο . Η ΑΕΚ είναι κυνική και όταν βρίσκει χώρους φτιάχνει φάσεις για γκολ, κόντρα σε μία σκληρή ομάδα. Το 0-2 με τον Ολιβέιρα πρωταγωνιστή έχει εξήγηση και για το γεγονός ότι έχει δίπλα του τον Ανσαριφάρντ που τραβά την άμυνα πάνω του. Αμυντικά η ΑΕΚ κάνει καλή δουλειά, όταν πρέπει και ο Μπακάκης έχει επιστρέψει φρέσκος και σε καλή κατάσταση. Αν βελτιώσει και την εικόνα της στην κυκλοφορία με τον άξονα να έχει πιο δυνατό ρόλο, τότε θα ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Έξυπνο σύστημα από Χιμένει, σωστό διάβασμα και η ΑΕΚ κάνει αυτό που πρέπει κόντρα στην ουραγό.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: Η ΑΕΚ κάνει αυτό που πρέπει χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής. Ωστόσο είναι τέτοια η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περισσότερα. Ο Ολιβέιρα κάνει ίσως το καλύτερό του φετινό ματς. Η «Ένωση» πιέζει ψηλά η προσπαθεί να το κάνει στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, αλλά έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι «Κιτρινόμαυροι» δεν πρέπει σε κανένα σημείο του ματς να ρίξουν ρυθμό. Πρέπει να συνεχίσουν και να επιδιώξουν να σημειώσουν όσα περισσότερα γκολ γίνεται!

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Περίπου αναγκαστικά πήγε ο Χιμένεθ σε αυτό το ανορθόδοξο 4-4-2 με τον Μάνταλο να καλείται να γίνει box to box μέσος, αλλά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του αντιπάλου, καλύπτουν τις ατέλειες που φυσιολογικά υπάρχουν στην λειτουργία του. Επιπλέον, η παρουσία των δύο φορ κλάσης της ΑΕΚ μαζί μπροστά, συν τους Γκαρσία και Τάνκοβιτς, αποδεικνύονται «too much» για την άμυνα της ΑΕΛ και χωρίς η Ένωση να είναι ισοπεδωτική, δίνει την εικόνα πως μπορεί να δημιουργεί εύκολα φάσεις. Και θα έπρεπε να έχει και περισσότερες. Βεβαίως όλα τα λεφτά στο ματς είναι ο Ολιβέιρα, που εκμεταλλεύεται το λάθος του αμυντικού της Λάρισας και φέρνει την ΑΕΚ με το πέναλτι από νωρίς μπροστά, κάτι που ξέραμε πως θα ήταν το κλειδί γι’ αυτό το ματς. Να σημειώσω πως είναι εντυπωσιακή η ανοχή του Γκορτσίλα στις προκλήσεις των παικτών της Λάρισας με τα μαρκαρίσματα για κίτρινη, που ποτέ δεν βγήκε τελικά από το τσεπάκι του διαιτητή από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Μάλιστα…

ΠANOΣ ΛΟΥΠΟΣ: Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, όπως μπαίνει δηλαδή στα περισσότερα εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος. Πήρε το πέναλτι παλικαρίσια ο Ολιβέιρα και έτσι λύθηκε από νωρίς, ο γόρδιος δεσμός. Πιέζουν πολύ, όλοι οι παίκτες του Χιμένεθ, πάνε πρώτοι πάνω στην μπάλα, κερδίζουν τις προσωπικές μονομαχίες και έτσι πρέπει να συνεχίσουν. Το 4-4-2 με τους Τάνκοβιτς, Λιβάι (τι κάνει πάλι το παλικάρι και τι σέντρα έβγαλε για το 0-2) στα άκρα και τους Καρίμ, Ολιβέιρα επιθετικό δίδυμο, δείχνει ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην ΑΕΚ κι ότι αξίζει να δουλευτεί ακόμα περισσότερο.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Το λέγαμε και νωρίτερα στην εκπομπή εδώ στο enwsi.gr. Το ματς εξαρτάται αποκλειστικά από την ΑΕΚ. Από το πως θα είναι. Μέχρι στιγμής, η δουλειά γίνεται σωστά. Κυρίως διότι λειτουργούν καλά και ο Σιμάνσκι και ο Μάνταλος ως αμυντικοί μέσοι, όπως και η πίεση που βάζουν οι επιθετικοί. Διαχείριση πλέον απαιτείται και η μπάλα στον… Γκαρσία.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Τρομερό 20λεπτο με πίεση ψηλά, με καλή κυκλοφορία και γρήγορο γκολ. Εστω και αν προέκυψε από…σπόντα το 4-4-2, η δουλειά γίνεται. Απόλαυση να βλέπεις τον Λιβάι, τεράστια η δυναμική της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά. Αρκεί να μην έχει και ζητήματα αμυντικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X