Ανίατη κατάσταση, η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια και από τον Αρη (0-2)!

Ανίατη κατάσταση, η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια και από τον Αρη (0-2)!
Photo Credits: INTIME

Νέο πισωγύρισμα από την ΑΕΚ, με εμφάνιση που γέμιζε θλίψη, ηττήθηκε από τον Αρη στο ΟΑΚΑ και προκάλεσε οργή και απογοήτευση με την εικόνα της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ προκαλεί θλίψη με την εικόνα της. Η χρονιά είναι χαμένη και φαίνεται πως δεν σώζεται με τίποτα και κανένα τρόπο. Με εμφάνιση που προκαλούσε θυμηδία, δίχως να καταφέρει να φτιάξει ούτε μια οργανωμένη προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια του ματς, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 0-2 από τον Αρη στο ΟΑΚΑ! Αποκρουστική εικόνα, για μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που έδειχνε εγκλωβισμένη στις αδυναμίες και στις εμμονές της.

Η κατάσταση δείχνει πως δεν βελτιώνεται, με τον Χιμένεθ να γίνεται συμμέτοχος σε αυτή τη διαδικασία. Μια ομάδα χωρίς φαντασία, που περίμενε με κάποιον τρόπο από τον Λιβάι να πάρει την μπάλα και να περάσει κάθε αντίπαλο, που δεν είχε τρόπο να επιτεθεί, αλλά και να αμυνθεί. Η μεσαία γραμμή ήταν ανύπαρκτη, η άμυνα γεμάτη κενά και η επίθεση αναιμική, στη χειρότερη παρουσία της ΑΕΚ από τη μέρα που επέστρεψε ο Ισπανός στο τιμόνι της.

Ίδια συνταγή, νέα υλικά

Με δεδομένες τις ελλείψεις που υπήρχαν μεσοαμυντικά, ο Χιμένεθ επιχείρησε στο ξεκίνημα του ματς να διατηρήσει την ίδια συνταγή, αλλά με διαφορετικά υλικά. Ελλείψει Μπακάκη, διατήρησε τον Ραντόνια στη δεξιά πλευρά, έβαλε – για πρώτη φορά – τον Νεντελτσεάρου ως παρτενέρ του Λάτσι, σχημάτισε την τριάδα της μεσαίας γραμμής με τους Σιμόες, Σιμάνσκι και Κρίστισιτς, ενώ έδωσε ξανά την ευκαιρία του στον Αλμπάνη για να ξεκινήσει βασικός.

Η ΑΕΚ μπήκε με καλή διάθεση, αλλά μετά το πρώτο 10λεπτο στο παιχνίδι, δεν μπορούσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς του Αρη. Ο Μάντζιος έπαιξε με έναν ακόμα γρήγορο μεσοεπιθετικό (τον Μαντσίνι) στην κορυφή της επίθεσης και με την ταχύτητα που είχε μπροστά έκανε άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΚ. Ηταν το χειρότερο ημίχρονο της ΑΕΚ, με την ομάδα κομμένη στα δύο. Η μεσαία γραμμή ούτε να αμυνθεί αποτελεσματικά μπορούσε, ούτε να πιέσει και να δημιουργήσει παιχνίδι κατάφερε.

Μόνο ο Λιβάι

Επί της ουσίας, το πλάνο ανάπτυξης ήταν μονοδιάστατο. Να πάει η μπάλα στον Λιβάι, μήπως μπορέσει να περάσει 2-3 που έπεφταν μπροστά του και να δημιουργήσει φάση. Το έκανε στο ξεκίνημα του ματς, αλλά πέραν τούτου, ουδέν. Ο Αρης είχε καταλάβει τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, έκλεινε τον Γκαρσία πάντα με διπλό μαρκάρισμα και δεν του άφησε χώρους για να κινηθεί. Αλλωστε, δεν είχε και καμία βοήθεια σε όλο το ματς.

Ο Αλμπάνης ήταν ωσεί παρών στο γήπεδο, δεν πήρε προσπάθειες και όταν το έπραττε, έμεναν άπαντες ημιτελείς. Ο Ραντόνια αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, είχε πολλά ζητήματα αμυντικά και ούτε λόγος για να περάσει τη σέντρα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Αρης χτύπησε και στις στατικές φάσεις. Ο Αθανασιάδης έμεινε κολλημένος στη θέση του και δεν τόλμησε να κάνει έξοδο, ο Νεντελτσεάρου έχασε όλη τη φάση και ο Αρης πήρε προβάδισμα (29’).

Μηδενική αντίδραση

Από εκείνο το σημείο ως και το φινάλε του ημιχρόνου, η ΑΕΚ δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση. Παρέμενε μια ομάδα κομμένη στα δύο, δίχως δυνατότητα να απειλήσει και να δημιουργήσει παιχνίδι. Μοιραία, στο ημίχρονο ο Χιμένεθ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή μήπως σώσει την παρτίδα. Εριξε Νταντσένκο, Μάνταλο και Μαχαίρα, αντί των Ραντόνια, Σιμόες (που είχε και κίτρινη κάρτα) και Αλμπάνη, αλλά διατηρώντας το 4-3-3.

Τα αποτελέσματα; Ανύπαρκτα. Η ΑΕΚ συνέχισε να μην μπορεί να φτιάξει παιχνίδι, ενώ η προσπάθεια να βγει κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο έφεραν και κενά στην άμυνα. Η ΑΕΚ είχε τεράστιο πρόβλημα να κυκλοφορήσει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι, με τον Λιβάι να είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και να μη βρίσκει χώρους. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Ολιβέιρα πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.

Η μοναδική τελική της ΑΕΚ, ήρθε με το μονοκόμματο σουτ του Μαχαίρα έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση της άμυνας του Αρη, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι και τον Μάνταλο να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση. Αλλά, η συνολική εικόνα έδειχνε μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που δεν μπορούσε να δομήσει ούτε μία κανονική επίθεση. Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Χιμένεθ έριξε στο γήπεδο και τον Τάνκοβιτς, παίζοντας πλέον με 4-2-3-1. Αλλά πλέον ήταν πολύ αργά για να αλλάξει κάτι, η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια από τον Αρη. Στο φινάλε μάλιστα, ήρθε και το δεύτερο γκολ για να ρίξει την ΑΕΚ σε ακόμα μεγαλύτερη κατάθλιψη.

ΑΕΚ-Αρης 0-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Ραντόνια (46’ Νταντσένκο), Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμόες (46’ Μάνταλος), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (79’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Αλμπάνης (46’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (59’ Ολιβέιρα)

Αρης (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Σάσα (84’ Κάτσε), Τζέγκο, Γκαρσία (84’ Ματίγια), Μπερτόλιο (74’ Σίλβα), Γκάμα (84’ Μπρούνο), Μαντσίνι (66’ Μάνος)

Ο Λετονός Τρεϊμάνις χρέωσε με κάρτα τους Σιμόες (23’), Λόπες (53’), Κρίστισιτς (54’) – Σούντγκρεν (81’), Μάνο (89’).

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X