Ετσι «έκλεψαν» από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα του 1988, το απίστευτο στήσιμο στην Πάτρα (VIDEO)

Ετσι «έκλεψαν» από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα του 1988, το απίστευτο στήσιμο στην Πάτρα (VIDEO)

Επεισοδιακό ματς με εχθρική διαιτησία από τον Ακρίδα και σαθρές καταγγελίες για δωροδοκία από τους Λουκόπουλο και Βόσδου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία με τα παραρτήματα και τις ομάδες που ελέγχονται απόλυτα δίχως να γνωρίζει κανείς πως διοικούνται από συγκεκριμένους παράγοντες, δεν είναι νέα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την δεκαετία του ΄80, πρώτα ο Παναθηναϊκός και έπειτα ο Ολυμπιακός, επιχείρησαν να ελέγξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειδικά η λαίλαπα Κοσκωτά, επιχείρησε να σαρώσει τα πάντα και «έκαψε» την ΑΕΚ. Η αρχή έγινε μια μέρα σαν σήμερα του 1988, σε ένα παιχνίδι της ΑΕΚ στην Πάτρα με την Παναχαϊκή.

Λίγες μέρες πριν το παιχνίδι, ο Λουκόπουλος έβαλε φωτιά καταγγέλλοντας πως παράγοντας της ΑΕΚ προσέγγισε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του, Λεωνίδα Βόσδου προκειμένου να τον δωροδοκήσει. Η ομολογία του ίδιου του ποδοσφαιριστή, ότι: «δεν με πλησίασε κανείς» οδήγησε τους δικαστές στο συμπέρασμα πως η όλη ιστορία κατασκευάστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο, για να δημιουργηθεί κλίμα σε βάρος του αντιπάλου. Η ΑΕΚ και ο Βόσδου αθωώθηκαν από το δικαστήριο και ο Λουκόπουλος τιμωρήθηκε, αλλά φυσικά δεν πήγε φυλακή.

Η ζημιά όμως, είχε γίνει. Ο διαιτητής Ακρίδας έβαλε μπουρλότο στο ματς. Μόλις στο 2’ ο Βόσδου απέκρουσε ως…βολεϊμπολίστας τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της Παναχαϊκής, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι. Το γήπεδο πήρε φωτιά και οι χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονταν σε ένταση.

Τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, όταν ο Βόσδου και κάποιος Βουγιαντίνοβιτς έκαναν χειρονομίες προς την εξέδρα μετά το προβάδισμα δύο τερμάτων που πήρε η Παναχαϊκή. Η ΑΕΚ μείωσε με τον Νίλσεν, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τίποτε από το παιχνίδι. Το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν τρομερά επεισόδια, καθώς η αστυνομία επιτέθηκε στους οπαδούς της ΑΕΚ και υπήρξαν σκηνές που δεν είχαν προηγούμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X