1-1 αντί για 6-1, έτσι γράφονταν η ιστορία στα ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον... σβέρκο του Τσαλουχίδη, η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Δημητριάδη και στη συνέχεια έχασε πολλές ευκαιρίες για τη νίκη

Υπάρχουν ορισμένα ματς που είναι ντέρμπι μόνο κατ’ ευφημισμόν. Που έχουν χαρακτήρα πραγματικής κόντρας μόνο στα χαρτιά και στην ιστορία των δύο αντιπάλων. Όπως αυτό που έγινε μια μέρα σαν σήμερα του 1992 στη χιονισμένη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ «πάτησε» τον Ολυμπιακό, έχασε δεκάδες ευκαιρίες, αλλά η μπάλα πήγε να της παίξει άσχημα παιχνίδια. Ευτυχώς, ήταν εκεί ο Μπίλαρος Δημητριάδης για να καθαρίσει.

Το ματς είχε διεξαχθεί σε κάκιστες συνθήκες, καθώς σε όλη τη διάρκεια του ματς χιόνιζε ασταμάτητα. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο και έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Η μία φάση διαδέχονταν την άλλη, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα του Ταληκριάδη. Και σα να μην έφτανε αυτό, στη μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός πέρασε τη σέντρα με φάουλ που κέρδισε στη μεσαία γραμμή, ο Τσαλουχίδης βρήκε τη μπάλα με τον…σβέρκο και την έστειλε στα δίχτυα του Μήνου.

Το σοκ ήταν μεγάλο και αν δεν υπήρχε άμεση απάντηση (δεδομένων και των δυσμενών συνθηκών), η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάθει ζημιά. Ευτυχώς για την Ενωση, ήταν εκεί ο Δημητριάδης. Με καρφωτή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, ο «Μπίλαρος» πήρε παραμάζωμα όλη την άμυνα του Ολυμπιακού και ισοφάρισε για την ΑΕΚ σχεδόν άμεσα. Ωστόσο, όσες ευκαιρίες και αν δημιούργησε η Ενωση στη συνέχεια του ματς, αυτό δεν έφυγε από την ισοπαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X