Οι «γίγαντες του Αγρινίου» που δεν πρέπει να τους φοβηθούν τα παιδιά μας και η αναγκαιότητα του Χιμένεθ

Οι «γίγαντες του Αγρινίου» που δεν πρέπει να τους φοβηθούν τα παιδιά μας και η αναγκαιότητα του Χιμένεθ
Photo Credits: INTIME

Κάποια πράγματα που φαίνονται – και είναι – γελοία και το τελικό συμπέρασμα για το αναπόφευκτο της σύνδεσης της ΑΕΚ με τον Μανόλo

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαβάζω τα ρεπορτάζ για όσα είπαν Χιμένεθ και Κονέ στους παίκτες. Φυσικά σε πιάνει μελαγχολία. Να σκέφτεσαι έναν προπονητή κι έναν παράγοντα της ομάδας, μπροστά σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που είναι στην ΑΕΚ της καλύτερης διοικητικά εποχής της εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα εκτός γηπέδου, να προσπαθούν να τους πείσουν …να μη φοβούνται και να μη χάνουν τα παιχνίδια πριν αρχίσουν. Προφανώς είναι γελοίο. Όχι αυτό που κάνουν ο Χιμένεθ και ο Κονέ, αλλά η προφανής ανάγκη που νιώθουν να το κάνουν. Είναι γελοίο να συμβαίνει.

Σας πιστεύω, σας πιστεύουμε, πιστέψτε μας και πάει λέγοντας …Άντε, μπας και κερδίσουμε τον Παναιτωλικό και την Λαμία. Μπορούμε παιδιά, πιστέψτε το. Μπείτε αύριο στο ΟΑΚΑ και φάτε τους γίγαντες του Αγρινίου. Μη τους φοβάστε, δεν δαγκώνουν. Αφήστε στην άκρη τα τόσα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που σας κρατούν δέσμιους και πάμε όλοι μαζί για την υπέρβαση.

Σα δε ντρεπόμαστε λίγο…

Τέλος πάντων, αυτό είναι, με αυτό θα ζήσουμε. Απλά όσο χειροτερεύει, τόσο πιο πολύ αδιάφορο αρχίζει να σε αφήνει κι αυτό είναι το χειρότερο. Άλλα πράγματα θέλω να πω σήμερα.

Η έχει έχει μπροστά της μία νέα εποχή

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η κουβέντα για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ οργανωτικά, από πλευράς στελεχιακού δυναμικού κλπ. Και το λέω και στον εαυτό μου αυτό. Κάθε διοικητική κατάσταση, έχει τα χαρακτηριστικά της. Τις σταθερές της, πράγματα που μπορούν και πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια νέα εποχή που θα ανοίξει με την είσοδο της στο νέο γήπεδο και σίγουρα από αυτό το σημείο και μετά, κάποια πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν και λόγω της δυναμικής που θα αναπτυχθεί. Αυτό εξακολουθώ να το θεωρώ δεδομένο.

Προς το παρόν λοιπόν, σημασία έχει τι μπορεί να γίνει καλύτερο, μέσα από τις δεδομένες συνθήκες. Αφήνω έξω τα «σας πιστεύω, με πιστεύτε, ας πιστέψουμε» και τα σχετικά. Και καταλήγω πως αυτή την στιγμή, ο Χιμένεθ είναι μια ρεαλιστική προοπτική επανάκαμψης. Για ποιο λόγο; Πολύ απλά γιατί η ιστορία δείχνει πως αυτός είναι που κατάφερε σε γενικές γραμμές να μπει στο καλούπι της ΑΕΚ όπως της αρέσει να λειτουργεί. Με τα καλά και τα κακά του, τις δυνατότητες και το ταβάνι του, με τις ιδιορρυθμίες του. Με αυτόν λειτούργησε το πράγμα με κάποιο τρόπο.

Μετά είτε γιατί δεν έγιναν οι κατάλληλες επιλογές, είτε γιατί μετά το πρωτάθλημα φυσιολογικά μπήκαν μπροστά και οι άλλες κεφαλαιώδεις προτεραιότητες, είτε γιατί ακόμη και καλύτερες επιλογές να είχαν γίνει, η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε ίσως να τις διαχειριστεί και να προσαρμοστεί πάνω τους, το πράγμα χάλασε. Οπότε στην παρούσα φάση, ο στυγνός ρεαλισμός βγάζει ένα συμπέρασμα: Αυτός που ξέρει να λειτουργεί με βάση αυτό που είναι σήμερα η ΑΕΚ οργανωτικά, στελεχιακά κι ως νοοτροπία, αυτός είναι μάλλον και ο πιο κατάλληλος γενικά. Η απάντηση στο «μα καλά μόνο ο Χιμένεθ υπάρχει για την ΑΕΚ», μάλλον τελικά είναι ναι. Για την ΑΕΚ έτσι όπως της αρέσει να λειτουργεί σήμερα, η απάντηση είναι ναι.

Δεν μπορούν να αλλάξουν όλα μόνο από τον Χιμένεθ

Βεβαίως, δεν μπορούν να αλλάξουν όλα μόνο με τον Χιμένεθ και τα πάντα στον αυτόματο. Κάποιες δομικές επιλογές παραμένουν κρίσιμες. Τις οποίες η ΑΕΚ θα τις κάνει με βάση τον μηχανισμό που διαθέτει, την δική της νοοτροπία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι αναγκαστικά λάθος. Μπορεί να είναι και σωστές. Απλά ο προπονητής πρέπει να έχει θέση και ρόλο σε αυτό.

Γιατί αυτός είναι προφανής επιλογή, με τον τρόπο που πορεύεται η ΑΕΚ. Οπότε θα ένιωθα καλύτερα, αν ήξερα πως τον δεξί μπακ που παίρνουμε τον θέλει ο Χιμένεθ, πως για την άμυνα θα γίνουν οι επιλογές που θεωρεί πιο κατάλληλες ο Χιμένεθ και πως τις αποφάσεις για την διαχείριση του δυναμικού στις υπόλοιπες θέσεις θα τις πάρουμε ανάλογα με το πως νιώθει καλύτερα ο Χιμένεθ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Και δεν υπάρχει καν λόγος να βρίσκεται εδώ ο Χιμένεθ, αν δεν είναι να πάρεις απόφαση να δοκιμάσεις να κάνεις ξανά αυτό που έγινε πριν τέσσερα χρόνια, όταν αντικατέστησε τον Μοράις. Δε νομίζω πως δεν θα αρχίσει να πηγαίνει καλύτερα η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ, οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μην αρχίσουμε από τώρα να λειτουργούμε με γνώμονα την παρουσία του και για την συνέχεια. Νομίζω αυτό θα λύσει πολλά ζητήματα, θα ξεκαθαρίσει πράγματα, θα απελευθερώσει καταστάσεις.

Με τον Χιμένεθ και όπως μπορούμε στην πραγματικότητα να είμαστε, νιώθω πολύ πιο ασφαλής. Σε σχέση με επιλογές που ανήκουν στην κατηγορία κάποιων που η ΑΕΚ ως οργανισμός αυτή την στιγμή δεν μπορεί ή και δεν θέλει να τις διαχειριστεί.

Η ΑΕΚ του σήμερα, δεν δημιουργήθηκε χθες. Έχει πίσω της 7,5 πλέον χρόνια πορείας. Είναι σαφές το ποια πράγματα γίνονται και ποια δεν γίνονται στο πλαίσιο της λειτουργίας που έχει. Αυτό μπορεί να την κάνει να διαφέρει από άλλες ομάδες, που πολλοί θεωρούν πως λειτουργούν καλύτερα, ωστόσο το σημαντικό είναι να ξεχωρίσει και να επικεντρωθεί σε αυτό στο οποίο μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα. Και πιστεύω πλέον πως αναπόσπαστο κομμάτι του είναι ο Χιμένεθ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X