Κούβελας: «Eάν ένας ασυμπτωματικός ασθενής κάνει το εμβόλιο μπορεί να εμφανίσει υπεραντίδραση» (VIDEO)

Κούβελας: «Eάν ένας ασυμπτωματικός ασθενής κάνει το εμβόλιο μπορεί να εμφανίσει υπεραντίδραση» (VIDEO)

Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί, καταγγέλλουν οι υγειονομικοί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας αναφερθηκε σε δηλώσεις στους ρυθμούς με τους οποίους γίνεται η παραγωγή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, αλλά και την καθυστέρηση των εμβολιασμών.

Ο καθηγητής φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχολίασε τόσο τους αργούς ρυθμούς που έχουν να κάνουν με την παραγωγή των εμβολίων, όσο και την καθυστέρηση που υπάρχει σε ότι έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς.

Ο ίδιος τόνισε πως το πρόβλημα αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στην χώρα μας, εξαιτίας της απουσίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενώ τόνισε πως δεν έχε γίνει αντιληπτό το πως θα εντοπιστούν οι ευπαθείς ομάδες προκειμένου να εμβολιαστούν.

«Περιμένω να δω τον πατέρα μου, που είναι 90 χρονών, ποιος θα τον καλέσει, αν τον καλέσει ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Παράλληλα πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι ιστορικού και τεστ πριν από τον εμβολιασμό, καθώς εάν ένας ασυμπτωματικός ασθενής κάνει το εμβόλιο μπορεί να εμφανίσει κάποια υπεραντίδραση.

Oπως χαρακτηριστικά είπε αυτό συνέβη σε έναν συνάδελφο του στην Αθήνα, ο οποίος είναι 55χρονών και μέσα σε διάστημα 2-3 ημερών μπήκε στην εντατική. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο άνθρωπος αυτός ήταν ασυμπτωματικός ασθενής του κορωνοϊού έκανε το εμβόλιο και μέσα σε λίγες ημέρες εμφάνισε βαριά συμπτώματα.

Παράλληλα ο κ. Κούβελας χαρακτήρισε ως «αναμενόμενες» τις καθυστερήσεις αυτές, για όσους δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες. Πολλές φορές όταν έχουμε τροφοδοσία ενός προϊόντος από μία μόνο εταιρεία, μονοπωλιακά, πολύ συχνά έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε όλο τον κόσμο στα φάρμακα, γιατί οι αβαρίες είναι κανόνας, δεν είναι κάτι σπάνιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ολοκληρώνοντας τα λεγόμενά του ανέφερε πως θα έπρεπε να αξιοποιήσουμε το φάρμακο των αντισωμάτων το οποίο σε άλλες χώρες είναι διαθέσιμο μαζί με το εμβόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X