Η ΑΕΚ πετά… φωτιές μπροστά, αλλά πίσω είναι... κλάμα!

Η ΑΕΚ πετά… φωτιές μπροστά, αλλά πίσω είναι... κλάμα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κέρδισε 3-4 τον Απόλλωνα Σμύρνης με την ποιότητα των παικτών της να κεντά στην επίθεση, αλλά την άμυνα της να κάνει δώρο δύο γκολ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπροστά η ΑΕΚ είναι «κούκλα», αλλά πίσω μοιάζει…πανούκλα.

Ακόμα και ένα ματς με τον Απόλλωνα, μια ομάδα εξαιρετικά αδύναμη δημιουργικά, η ΑΕΚ πήγε να το μετατρέψει σε…ντέρμπι και νίκησε τελικά με 3-4! Αν και προηγήθηκε δύο φορές με διαφορά δύο τερμάτων, έδωσε τη δυνατότητα στον Απόλλωνα να μπει δύο φορές ξανά στο παιχνίδι και στο τέλος να γίνει θρίλερ και να υποδειχθεί πέναλτι, που ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η άμυνα της ΑΕΚ έμπαζε και υπήρχαν στιγμές που προκαλούσε μελαγχολία και έβγαζε…κλάμα με τα λάθη και τις αδυναμίες που εμφανίζονταν. Αλλά αυτό που έκανε τελικώς τη διαφορά, ήταν η φοβερή ποιότητα που υπάρχει στην επίθεση, με τέσσερα υπέροχα γκολ και εξαιρετικές στιγμές. Τρομερός Καρίμ με δύο γκολ, φοβερός Μιτάι με δύο ασίστ, απίθανο γκολ με κόρνερ ο Λιβάι, βρήκε ξανά δίχτυα ο Ολιβέιρα.

Μαγεία με Μιτάι, τρόμος η άμυνα

Η ΑΕΚ έψαχνε μια νέα αρχή και ο Μάσιμο Καρέρα πήγε στη γνώριμη συνταγή. Διάταξη 4-2-3-1, με τον Σάκχοφ παρτενέρ του Σιμόες και τριπλέτα με Λιβάι, Μάνταλο και Λιβάγια πίσω από τον Ανσαριφάρντ. Οι επιλογές του Ιταλού είχαν ενδιαφέρον κυρίως στα άκρα της άμυνας, όπου δεξιά – με άπαντες διαθέσιμους – επέλεξε τον Παουλίνιο, ενώ αριστερά – επίσης με παρόντες τους Ινσούα και Λόπες – διάλεξε τον Μιτάϊ για δεύτερο ματς στη σειρά.

Η δικαίωση για την επιλογή του 17χρονου Αλβανού, ήταν σχεδόν άμεση. Στην πρώτη επίθεση της ΑΕΚ στο ματς, ο Λιβάγια άνοιξε υπέροχα το παιχνίδι, μοίρασε αριστερά για τον Μιτάϊ που είχε ανέβει στην πλευρά και εκείνος – με θαυμαστή ψυχραιμία και εκτέλεση χωρίς καμία περιστροφή – την έστειλε συρτά στο σημείο όπου ο Ανσαριφάρντ με προβολή άνοιξε το σκορ (6’). Φοβερό γκολ, με οργανωμένο τρόπο ανάπτυξης, που έδωσε στην ΑΕΚ αυτό που ήθελε.

Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία, αλλά γρήγορα της…κόπηκε ο αέρας. Τα φτηνά αβίαστα λάθη στην άμυνα, δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Ο Παουλίνιο έχασε τελείως τον Σλίβκα, ο Σβάρνας δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και έβγαλε άνετα τη σέντρα και ο Φερνάντεθ εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του Σάκχοφ και με γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε άμεσα (8’). Ψυχρολουσία και προβληματισμός για την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, που μπάζει συνεχώς.

«Τσιάρτας» ο Λιβάι, γκολάρα Καρίμ

Η Ενωση ήθελε λύσεις από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της και κάπου εκεί άρχισε να παίρνει μπροστά ο Λιβάι. Αρχικά «χόρεψε» όλη την άμυνα του Απόλλωνα και μπήκε στην περιοχή, αλλά αντί να δώσει έτοιμο γκολ στον Καρίμ, τελείωσε μόνος τη φάση και έδωσε τη δυνατότητα στον Βέρχουλστ να αποκρούσει (13’). Λίγο μετά όμως, έκανε κάτι μαγικό, που στην ΑΕΚ είχε να εμφανιστεί από τα χρόνια του τεράστιου Βασίλη Τσιάρτα!

Με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Λιβάι έστειλε την μπάλα συστημένη στο παραθυράκι της εστίας του Απόλλωνα, προκαλώντας ενθουσιασμό και πηγαία χειροκροτήματα από όσους είδαν την απίστευτη έμπνευση του επιθετικού της ΑΕΚ (19’). Στην τρίτη επιθετική της προσπάθεια, η Ενωση βρήκε και δεύτερο γκολ. Προτού μάλιστα καταλάβουν οι παίκτες του Απόλλωνα τι συνέβη, η ΑΕΚ χτύπησε ξανά: ο Μιτάι έκανε κούρσα από αριστερά και γύρισε στον Καρίμ, που με οβίδα έξω από την περιοχή έκανε το 3-1 για την ΑΕΚ (25’).

Η ΑΕΚ είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, είχε σκοράρει στις τρεις από τις τέσσερις επισκέψεις της και επιχείρησε στη συνέχεια να διαχειριστεί το παιχνίδι. Ο Καρέρα έριξε στο ημίχρονο τον Τάνκοβιτς στη θέση του Λιβάι, ώστε να δώσει ξανά χρόνο στον Σουηδό, αλλά και να προφυλάξει τον Γκαρσία ενόψει Ολυμπιακού. Οι «κιτρινόμαυροι» φαινόταν να ελέγχουν το ματς και είχαν την ευκαιρία να το κλειδώσουν οριστικά, με το τετ α τετ του Μάνταλου (65’).

Φαρσοκωμωδία η άμυνα

Ωστόσο, η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα και αμέσως μετά, η τραγική αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ εμφανίστηκε ξανά. Μια απλή εκτέλεση φάουλ, έφερε τρεις παίκτες του Απόλλωνα να πηδούν ανενόχλητοι για κεφαλιά και τελικά τον Τσαμπούρη να είναι εκείνος που την έστειλε στα δίχτυα του Τσιντώτα (68’). Το ματς έγινε ξανά ροντέο, με τον Απόλλωνα να βρίσκει ψυχολογία και την ΑΕΚ να χάνει κάθε ψήγμα ψυχραιμίας που είχε μέχρι τότε.

Ο Καρέρα έκανε τριπλή αλλαγή, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή με τα φρέσκα πόδια των Γαλανόπουλου και Κρίστισιτς, ενώ ο Παράσχος αναθάρρησε και έβαλε τον Ντάουντα ως δεύτερο φορ δίπλα στον Ιωαννίδη. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον δεν δεχόταν φάσεις. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ιταλός έριξε στο ματς και τον Ινσούα, για να έχει το δυναμισμό και την εμπειρία του στο φινάλε.

Το ματς βρισκόταν σε λεπτές ισορροπίες, ο Απόλλωνας είχε πιστέψει πως μπορούσε να βρει την ισοφάριση, αλλά εκεί μίλησε ξανά η μεγάλη κλάση των επιθετικών της ΑΕΚ. Ο Τάνκοβιτς έφυγε σε κόντρα, πάτησε υπέροχα στον Ολιβέιρα που με πλασέ στην κίνηση έκανε το 4-2 και έδειχνε να καθαρίζει το ματς. Αλλά ακόμα και τότε, η κωμική άμυνα της ΑΕΚ βρήκε τρόπο να βάλει ξανά τον Απόλλωνα στο παιχνίδι. Αρχικά δέχτηκε γκολ με κεφαλιά του Μπαξεβανίδη από στατική φάση και στο τέλος, με φάση που υποδείχθηκε πέναλτι, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΑΕΚ 3-4

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος, 4-5-1): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τσαμπούρης (70’ Μπρούσιτς), Κιτοκό (70’ Ντάουντα), Σλίβκα, Χουχούμης (46’ Τσιλούλης), Κολ, Φερνάντεθ (80’ Μουνιέ), Ιωαννίδης (90’ Καραγκούνης)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Σβάρνας, Μιτάι (81’ Ινσούα), Σιμόες (68’ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Γκαρσία (46’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (68’ Κρίστισιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (68’ Ολιβέιρα)

Ο Γκορτσίλας χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ιωαννίδη (44’), Λαγός (84’) – Τάνκοβιτς (70’), Κρίστισιτς (79’), Ινσούα (84’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X