Στο μικροσκόπιο οι 12 «κιτρινόμαυροι» κόντρα στον Ηρακλή

Στο μικροσκόπιο οι 12 «κιτρινόμαυροι» κόντρα στον Ηρακλή
Photo Credits: INTIME

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr οι 12 παίκτες της ΑΕΚ κόντρα στον Ηρακλή

Η ΑΕΚ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Ηρακλή, μέσα στο Ιβανώφειο, δείχνοντας χαρακτήρα αλλά και ποιότητα σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να βλέπει πολλούς παίκτες του να βγαίνουν μπροστά.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε την κριτική του enwsi.gr στους παίκτες της ΑΕΚ

Γαινίκ Μορέιρα. Για τα δικά του στάνταρ και όσα μας είχε συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα, δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα. Όσες φορές έπρεπε η μπάλα να πάει κοντά στο καλάθι εκείνος ήταν εκεί. Τα γρήγορα φάουλ δεν τον βοήθησαν να βρει ρυθμό, ενώ και το μαρκάρισμα με τον Καββαδά δεν έβγαινε.

Κιθ Λάνγκφορντ: Ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι και είχε πολύ νωθρές προσπάθειες. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν -εν πολλοίς- σκιά του καλού εαυτού του. Στο δεύτερο μέρος όμως όποτε χρειάστηκε βγήκε μπροστά. Δημιούργησε μεγάλη φθορά στους παίκτες του Ηρακλή, πηγαίνοντας στο μπόνους. Παίζει με εμπειρία και αυτό τον βοηθάει στις κινήσεις του στο παρκέ.

Γιόνας Ματσιούλις: Ο Λιθουανός για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν απολαυστικός. Έχει μπει εξαιρετικά στη σεζόν και αποτελεί μια από τις σταθερές της φετινής ΑΕΚ. Κόντρα στον Ηρακλή ήταν αυτός που έδωσε το… σύνθημα στο δεύτερο μέρος, έχοντας πάρει ψυχολογία από το buzzer beater του πρώτου ημιχρόνου. Πολύ καλή εμφάνιση ξανά για τον «ταύρο» που δείχνει πως ακόμα και σε αυτή την ηλικία είναι πολυτέλεια η παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: Σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν άστοχος (1/5 σουτ), όμως αμυντικά ήταν εξαιρετικός και διεκδίκησε κάθε μπάλα. Το μαρκάρισμα του Σαγκς είχε επιτυχία, καθώς ο Αμερικανός δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, με τον Γιάννοβιτς να κάνει πολλή δουλειά στο πίσω μέρος του παρκέ με 7 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Δημήτρης Κατσίβελης: Ο παίκτης που άλλαξε τον ρυθμό της ΑΕΚ. Ο διεθνής γκαρντ όχι μόνο έπαιξε πολύ καλή άμυνα από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου κι έπειτα, αλλά με δικές του προσπάθειες έβαλε την ΑΕΚ σε θέση οδηγού και έκτοτε η ομάδα δεν κοίταξε ξανά πίσω. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, σε μια ακόμα ουσιαστική εμφάνιση. Μια από τις πολλές των τελευταίων εβδομάδων.

Λίνος Χρυσικόπουλος: Ένα μαγικό δεύτερο δεκάλεπτο και μια συγκλονιστική προσπάθεια συνολικά. Ο Λίνος ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους της ΑΕΚ, και ο παίκτης που έδωσε σημαντική διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Επιθετικά ήταν αξιόπιστος, ενώ βοήθησε και στην άμυνα, σε μια πολύ ουσιαστική εμφάνιση από κάθε άποψη.

Νίκος Ζήσης: Από τα παιχνίδια που δεν χρειάστηκε να υπερβάλλει εαυτόν για να δείξει ποιος είναι. Έδωσε ηρεμία στο παιχνίδι της ΑΕΚ, αποτέλεσε ξανά προέκταση του Παπαθεοδώρου στο παρκέ και μοίρασε σωστά τη μπάλα. Η αναλογία 4 ασίστ/1 λάθος σήμερα μαρτυρούν την εικόνα του.

Νίκος Γκίκας: Δημιουργικά ήταν εξαιρετικός, κάτι που αποτυπώνεται στις 4 ασίστ, τα 0 λάθη και το 1 κλέψιμο που μέτρησε. Και επιθετικά όμως ήταν εξίσου αξιόπιστος με 3/5 σουτ. Ταλαιπώρησε τον Μπόουλν όσο μπορούσε και δεν δίστασε να βάλει το σώμα του στη φωτιά σε αρκετές περιπτώσεις.

Δημήτρης Μωραϊτης: Δεν αγωνίστηκε και δεν μπορεί να κριθεί.

Δημήτρης Μαυροειδής: Πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο σέντερ. Κατάφερε να ματσάρει τον Καββαδά και να του περιορίσει τη δράση πάνω στο παρκέ. Επιθετικά ναι μεν είχε 2 πόντους, αλλά φρόντισε να ανοίξει διαδρόμους και να πασάρει σε σωστούς χρόνους.

Νίκος Ρογκαβόπουλος: Επιθετικά δεν έγινε αισθητή η παρουσία του, όμως με την άμυνα που παίζει είναι πολύτιμος κάθε στιγμή στο παρκέ. Και μέσω αυτής βρίσκει ψυχολογία στο παιχνίδι. Ο «Ρόγκα» είναι μια από τις σταθερές της ΑΕΚ, κάτι που το κέρδισε ο ίδιος, ενώ και σήμερα έβγαλε ενέργεια στην άμυνα.

Μόουζες Κίνγκσλεϊ: Ντεμπούτο για τον Αφρικανό φόργουορντ, σε έναν ρόλο που δεν του ταίριαζε τόσο σήμερα. Το μαρκάρισμα του Καββαδά έβγαινε με δυσκολία, όμως εκείνος στα 7 λεπτά που αγωνίστηκε φρόντισε να ρίξει… ξύλο και να κάνει την άμυνα να τον νιώσει. Μπορεί να προσφέρει περισσότερα χωρίς αμφιβολία.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X