Οχι άλλα... λόγια
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την ανάγκη αποδείξεων και όχι υποσχέσεων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα τελευταία 24ωρα ήταν πολύ έντονα. Τα όσα έγιναν στα Σπάτα την Τρίτη ήταν αναγκαία λόγω της εικόνας της ΑΕΚ στα τελευταία ματς. Η κατάσταση είχε ξεφύγει και έπρεπε να παρθούν μέτρα. Η παρουσία και τα γκάζια του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν… επιβεβλημένα γιατί πολλοί στα Σπάτα είχαν πιστέψει ότι ήταν υπεράνω κριτικής.

Ο Μάσιμο Καρέρα παραδέχθηκε πρώτος από όλους τα λάθη του στον «Τίγρη» το βράδυ της Δευτέρας. Είπε πως ξέρει πως να αντιστρέψει το κλίμα και την εις βάρος του κατάσταση. Δε θα αλλάξω ούτε λέξη από αυτά που έγραφα τα προηγούμενα 24ωρα. Μακάρι να τα καταφέρει, αλλά δεν ξέρω πως θα το πετύχει όταν δεν έχει τα απαραίτητα στηρίγματα στα αποδυτήρια.

Το ματς με τη Λέστερ είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Ωστόσο η εικόνα που θα βγάλουν οι «κιτρινόμαυροι» σε αυτόν τον… αδιάφορο αγώνα αλλά και στα επόμενα τρία πολύ κομβικά για το πρωτάθλημα παιχνίδια, θα είναι κριτήριο για την επόμενη μέρα. Και για τον Καρέρα και το τι μπορεί να κάνει, αλλά και για τους παίκτες που είναι μόνο λόγια. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει «χορτάσει» από υποσχέσεις. Πλέον είναι η ώρα των πράξεων.

Στη Συνέντευξη Τύπου τόσο ο Καρέρα όσο και ο Ανσαριφάρντ έδωσαν νέες υποσχέσεις. Δε μου λένε τίποτα αυτά τα λόγια. Ειλικρινά δε θα είχα κανένα πρόβλημα αν έχανε η ΑΕΚ και από τη Ζόρια και από τη Μπράγκα και από τον Παναθηναϊκό, αν… έπαιζε. Θα χαλιόμουν, αλλά θα το αποδεχόμουν. Όμως αυτό το πράγμα που είδαμε δεν ήταν ΑΕΚ. Και αυτό δε χωνεύεται.

Ο Καρέρα οφείλει να «διαβάζει» καλύτερα τους αντιπάλους της ΑΕΚ. Οφείλει να προετοιμάζει καλύτερα τους «κιτρινόμαυρους». Οφείλει να μην τα κάνει ρόιδο κατά τη διάρκεια του αγώνα και να έχει εναλλακτικό πλάνο. Και φυσικά οι παίκτες έχουν την υποχρέωση όταν μπαίνουν στο γήπεδο να μην κοιτάνε τους προσωπικούς τους στόχους, αλλά να υπηρετούν τη φανέλα. Είναι υποχρεωμένοι να είναι συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό και όχι μετά το 0-2. Να τα δίνουν όλα. Κάτι που δεν έκαναν σε αυτές τις τρεις ήττες.

Ναι στην ενίσχυση, αλλά το… Γενάρη

Μία από τις πολλές κουβέντες που άνοιξαν με αφορμή τις τρεις αυτές ήττες αφορούσε και πάλι το… μπάτζετ. Βαριέμαι να λέω τα ίδια και τα ίδια. Η ΑΕΚ έχει χάσει φέτος από: Λέστερ, Μπράγκα (δις), Ατρόμητο, Ζόρια και Παναθηναϊκό. Η αγγλική και η πορτογαλική ομάδα έχουν μπάτζετ μεγαλύτερο. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να μπει σε διαδικασία σύγκρισης μαζί τους, όσο και αν αυτό «χαλάει» κάποιους. Και το επίπεδό των πρωταθλημάτων τους είναι πάνω από αυτό του ελληνικού. Άρα οι «κιτρινόμαυροι» με τη λογική των μπάτζετ είναι… δικαιολογημένοι; Όχι βέβαια.

Η ομάδα του Περιστερίου, οι Ουκρανοί και το «τριφύλλι» έχουν μπάτζετ μικρότερο της «Ένωσης». Επομένως δεν είναι θέμα μπάτζετ. Είναι θέμα προετοιμασίας αγωνιστικής, και ψυχολογικής. Είναι θέμα συγκέντρωσης και θέλησης. Είναι θέμα αποφασιστικότητας. Είναι θέμα να βάζεις την ομάδα πάνω από το εγώ. Και φυσικά είναι θέμα «καρυδιών». Δε γίνεται να βλέπεις τον Αλεξανδρόπουλο ή τον Ζαγαρίτη να σε καταπίνει και να μην έχεις τον εγωισμό φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ να «απαντήσεις». Και όπως η Ζόρια κέρδισε την ΑΕΚ, έτσι μπορούσε να κερδίσει η ΑΕΚ τη Μπράγκα και τη Λέστερ. Όπως έκανε δηλαδή και με τη Σεντ Γκάλεν και με τη Βόλφσμπουργκ. Ή μήπως οι Γερμανοί δεν είχαν μεγαλύτερο μπάτζετ;

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι έκανε κινήσεις βασισμένες στη λογική. Απέκτησε παίκτες σε όλες τις θέσεις, βάσει των αναγκών της. Μπορεί σε κάποιους να μην κάνει ο Ινσούα, ο Χνιντ, ο Νεντελτσιάρου, να νοσταλγούν τον Βράνιες και τον Αραούχο, αλλά ότι έγινε, έγινε βάσει συγκεκριμένου πλάνου. Πάντα φυσικά, οι καλύτεροι θα είναι αυτοί που δεν έχουν έρθει. Αλλά ό,τι έγινε φέτος έγινε βάσει των υποδείξεων του Ίλια Ίβιτς και των συνεργατών του. Οι αποχωρήσεις και οι μεταγραφές είχαν την υπογραφή και του Μάσιμο Καρέρα.

Χρειάζεται η ΑΕΚ ενίσχυση; Φυσικά! Παρότι δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Τσιντώτα θα ήθελα έναν Σορεντίνο κάτω από τα γκολπόστ. Θα ήθελα δύο καλύτερα μπακ στα άκρα από αυτά που υπάρχουν τώρα. Μόνο που μέχρι την 1η του Γενάρη δεν μπορεί να έρθει κανένας. Και μέχρι εκείνη τη μέρα, η ΑΕΚ θα πορευτεί με αυτούς που έχει.

Οι μεταγραφές άλλοτε βγαίνουν και άλλοτε όχι. Ο Ολιβέιρα πέρσι ήταν εξαιρετικός. Φέτος δε βλέπεται. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα πήρε τον πολυδιαφημισμένο με τη ρήτρα των 25 εκατ. ευρώ Βινάγκρε δανεικό από τη Γουλβς και τον Μπρούμα. Θυμάστε πόσο τους διαφήμισαν; Τους τρέμανε κάποιοι, αλλά δεν υπάρχουν στον χάρτη. Με το Μασούρα και τον Ρατζέλοβιτς παίζουν. Αν έλεγαν στον οπαδό της ΑΕΚ ότι θα πάει με τους συγκεκριμένους το ανάθεμα θα έπεφτε σύννεφο. Ή μήπως κανένας από εσάς λιγουρεύεται τον Περέιρα και τον Τσόλακ; Μην τρελαθούμε.

Περί προσθήκης

Ο Μάσιμο Καρέρα διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θέλει προσθήκη στο επιτελείο του. Αυτό πάντως δε σημαίνει ότι θα υπάρξει ενίσχυση στ Σπάτα. Με έναν άνθρωπο που ξέρει από ποδόσφαιρο και θα αποτελεί συνδετικό κρίκο της διοίκησης, του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή. Ακόμα όμως ο κ. Μελισσανίδης δεν έχει πάρει την οριστική απόφαση για το ποιος θα είναι αυτός. Εξετάζει διάφορες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις…

ΥΓ: Πέντε ήττες έκανε ο Ολυμπιακός στο φετινό Champions League και προκρίθηκε με 3 (!!!) βαθμούς και 2-10 γκολ στην επόμενη φάση του Europa League χάρη στο εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στη Γαλλία. Μιλάμε για τεράστια επιτυχία. Ετοιμαστείτε να διαβάσετε ύμνους για τον πρέσβη πάλι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X