Προπονητής με ημερομηνία λήξης δεν πέτυχε ΠΟΤΕ!

Προπονητής με ημερομηνία λήξης δεν πέτυχε ΠΟΤΕ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τους τίτλους τέλους που έριξε μόνος του ο Καρέρα στα Σπάτα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάσιμο Καρέρα είναι ένας κανονικός προπονητής. Δεν είναι Ζοσέ Μοράις, δεν είναι Μιγκέλ Καρντόσο, δεν είναι υπηρεσιακή λύση. Στην ΑΕΚ ξεκίνησε καλά, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Πέρσι έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Φέτος απέτυχε στον τελικό του… περσινού Κυπέλλου και με εξαίρεση την υπερβατική πρόκριση στους ομίλους του Europa League, σε όλα τα κομβικά ματς όπου ο «Δικέφαλος» έπρεπε να πάρει κάτι, απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς. Ήττα από τον Ατρόμητο, τραγική εικόνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, λάθη στη διαχείριση των αγώνων, επιλογή διοργανώσεων με μεγάλο κόστος, διασυρμός από τη Ζόρια, βαριά ήττα από τη Μπράγκα και σα κερασάκι στην τούρτα ήττα με κάτω τα χέρια στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό.

Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης το βράδυ της Κυριακής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή και ο Ιταλός το πρωί της Δευτέρας πήγε στα Σπάτα και επί της ουσίας ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ μόνος του! Αν είναι δυνατόν! Αντί να πάει και να κάνει επίδειξη δύναμης, να ξεκαθαρίσει προς όλους πως με τις ευλογίες του ιδιοκτήτη είναι το απόλυτο αφεντικό και πως όλα πρέπει να γίνουν με το δικό του τρόπο, αλλιώς όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν θα βγούνε άμεσα από την εξίσωση πήγε και τους είπε: «Αν είμαι εγώ το πρόβλημα να φύγω!».

Δεν είναι «ζεστός» ο Καρέρα

Ο Καρέρα είναι περίεργος άνθρωπος. Δεν είναι «ζεστός». Δεν έχει τη σχέση που είχε για παράδειγμα ο Δέλλας με τους παίκτες, ή ο Χιμένεθ. Μετά βίας μιλάει στους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν είναι ο τύπος του προπονητή που θα κάτσει να δουλέψει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι περισσότερο μάνατζερ. Έτσι έμαθε να λειτουργεί δίπλα στον Αντόνιο Κόντε. Για να το πούμε λαϊκά, λειτουργεί με τη λογική του επαγγελματία δημόσιου υπάλληλου.

Δείτε μόνο τι έχει κάνει στα τελευταία ματς. Πότε δούλεψε εντατικά στα σημεία που είχε πρόβλημα η ομάδα. Πότε έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να μπαίνουν σα χαβαλέδες στα πρώτα λεπτά των αγώνων; Δείτε το ξεκίνημα στο ματς με τη Μπράγκα και αυτό με τον Παναθηναϊκό. Εγκληματικά λάθη και στα δύο!

Ακόμα και έτσι όμως, όταν έγινε η επιλογή του, η ΑΕΚ όφειλε να ξέρει τον τρόπο δουλειάς του. Και είχε τον τρόπο να τον αξιολογήσει πέρσι. Υποτίθεται ότι αυτό έκαναν σε όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Και έκριναν το καλοκαίρι πως θα προχωρήσουν μαζί. Και το έπραξαν. Μόνο που με τις μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα φαίνεται πως οι αδυναμίες είναι πολλές και πλέον βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ο Καρέρα έχει κερδίσει ελάχιστους παίκτες στα Σπάτα. Αυτό είναι γεγονός. Και τα… κακομαθημένα παιδιά που δεν έχουν διαστάσει να εκθέσουν πολλούς προπονητές στο παρελθόν, δεν πρόκειται να υπερασπιστούν κάποιον που δε νιώθουν δικό τους άνθρωπο. Και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Είναι μάλιστα τυχεροί που δεν υπάρχει κόσμος στην εξέδρα. Διότι με αυτά που έχουν συμβεί και με την απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν γλιτώσει πολύ κράξιμο.

Η ουσία του προβλήματος

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φρόντισε με το που σηκώθηκε το θέμα του Καρέρα να δηλώσει με το όποιο κόστος της απόφασης να πέφτει και πάλι αποκλειστικά πάνω του, ότι τον στηρίζει. Απόφαση που τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν την εκφράζει. Το ίδιο είχε κάνει και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Και τότε κόντρα στο ρεύμα είχε πάει. Όμως όπως και τότε, έτσι και τώρα φοβάμαι ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

ΑΕΚ, Μελισσανίδης και Ίβιτς πρέπει να δούνε την αλήθεια κατάματα. Τι προσδοκούν από τον Καρέρα; Να αλλάξει άρδην το κλίμα και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα; Είναι αυτό εφικτό; Φοβάμαι πως όχι. Η διοίκηση ενδεχομένως να πιστεύει πως μπορεί. Άλλωστε είναι σε θέση να ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας την καθημερινότητα της ομάδας και του club. Όμως εδώ βρέθηκε παίκτης στο group therapy που γύρισε και είπε μετά από έναν χρόνο δουλειάς με τον Ιταλό προπονητή πως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τους ρόλους τους στο γήπεδο! Όποιος και αν είναι, όπως και αν λέγεται, όταν ακούς αυτό το πράγμα, τον παίρνεις από το χέρι και του δείχνεις την πόρτα εξόδου.

Είναι φύση αδύνατο να πιστεύεις έναν προπονητή που έχει ημερομηνία λήξης. Πουθενά προπονητής που οι παίκτες του ήξεραν ότι θα… χαιρετούσε, δεν πέτυχε πράγματα. Η αποτυχία ήταν δεδομένη στο 99% για να μην είμαι απόλυτος. Και ο Καρέρα θα χαιρετήσει. Είτε τώρα, είτε το καλοκαίρι. Διότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να πιστεύει πως η ΑΕΚ επενδύει στον Καρέρα. Ούτε φυσικά ο Ιταλός το κάνει στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ παράτησε την Ευρώπη

Η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο να παρατήσει την Ευρώπη για το πρωτάθλημα και τώρα με τις επιλογές που έκανε και βαραίνουν τους πάντες, κινδυνεύει να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Οι ευθύνες βαραίνουν πάντα τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες. Και το χειρότερο από όλα είναι πως κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος. Δικαιολογίες πάντα υπάρχουν. Υποσχέσεις πάντα θα δίνονται. Κούφια λόγια πάντα θα λέγονται. Στο τέλος της ημέρας όμως μετράνε οι πράξεις και η ουσία.

Θέλετε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους; Η ΑΕΚ είναι σήμερα στο -6 από την κορυφή. Μέχρι το τέλος του έτους έχει άλλα τέσσερα ματς. Για την οικονομία της κουβέντας θα βγάλω από την αγωνιστική εξίσωση το παιχνίδι με τη Λέστερ. Άλλωστε το ίδιο έκανε ο αρχηγός της ομάδας μιλώντας στην κάμερα της Nova. Βεβαίως αν έρθει στην Αγγλία καμία νέα σφαλιάρια να δούμε πως θα μαζευτεί, αλλά είπαμε… ας μιλήσουμε για τα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Ενδεχόμενο γκέλας με Απόλλωνα στη Ριζούπολη ή τον Βόλο στο ΟΑΚΑ δεν υφίσταται ούτε ως σενάριο σε ταινία θρίλερ. Τι μένει λοιπόν; Το ντέρμπι από τον Ολυμπιακό. Πιστεύει κανένας πως αν η ΑΕΚ του Καρέρα (που έχει τρεις ήττες και μία ισοπαλία με τους «ερυθρόλευκους» σε τέσσερα ματς), δεν κερδίσει τους Πειραιώτες, υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουν μαζί και το 2021; Μην κοροϊδευόμαστε… Και για να μην ξεχνιόμαστε, στις πρώτες μέρες του νέου έτους έχει και το Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Το ντέρμπι λοιπόν είναι η τελευταία ευκαιρία του Καρέρα. Αν θα κερδίσει το τελευταίο «κιτρινόμαυρο» στοίχημα, όπως ο Πέδρο Μαρτίνς που σε εκείνο το προπέρσινο 0-1 που έγινε 4-1 και από… απολυμένος στο ημίχρονο έμεινε και άλλαξε τον Ολυμπιακό, μαγκιά του. Διαφορετικά τα Χριστούγεννα θα έχουν ξανά ρεπορταζιακό ενδιαφέρον για τον επόμενο τεχνικό της «Ένωσης».

ΥΓ: Οι ευθύνες των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ είναι τεράστιες. Δε γίνεται να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να φοράς τη φανέλα με το «Δικέφαλο» και να έχεις νοοτροπία ερασιτέχνη. Δείτε τη φάση του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού. Ο Τάνκοβιτς παρατάει τη φάση και μετά ο Κουρμπέλης σκοράρει ανάμεσα από 8 «κιτρινόμαυρους». Στη φάση δε με τη χαμένη ευκαιρία του Μαουρίσιο, ούτε ένας (!) παίκτης της ΑΕΚ δεν έχει βγει μπροστά από τον αντίπαλό του. Για να μην πούμε για τις φάσεις όπου κοντύτεροι παίκτες του Παναθηναϊκού κέρδιζαν κεφαλιές από υψηλότερους. Θέληση, καρδιά και καρύδια λέγεται αυτό!

ΥΓ 2: Για τον Βράνιες τα έχω ξαναπεί. Τρομερός αμυντικός, αλλά ακατοίκητος. Σε μία περίοδο όπου η ΑΕΚ έχει προβλήματα, αυτός κάνει παιχνίδι και χρησιμοποιεί την «Ένωση» για το επαγγελματικό του μέλλον. Αλήθεια αυτός δεν ήταν που το καλοκαίρι την παράτησε και έφυγε; Αυτός δεν ήταν που το καλοκαίρι έλεγε ότι δεν υπάρχει θέμα και ανέβαζε φωτογραφίες με τη φανέλα της Άντερλεχτ; Ή μήπως θεωρείται πως οι Βέλγοι θα τον αφήσουν έτσι απλά;

ΥΓ 3: Καταντάει κουραστικό να ακούς και να διαβάζεις τους σαχλαμάρες του καφενείου να σου λένε ότι ο Μελισσανίδης δεν διώχνει τον Καρέρα για την αποζημίωση. Όταν μάλιστα δεν έχουν ιδέα για το καθεστώς της συμφωνίας. Όπως είναι και αηδία αυτοί που ζητούσαν να παίζει ο Βασιλαντωνόπουλος τώρα να του ρίχνουν το ανάθεμα για τη φάση του δεύτερου γκολ και όχι μόνο.

ΥΓ 4: Αν είναι ο Λιβάια και ο κάθε Λιβάια να θέλει ένα εκατ. ευρώ για να μου καθαρίζει τον Αστέρα Τρίπολης, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Όσο και αν τον αγαπώ και τον γουστάρω. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολιβέιρα που χάνει τα άχαστα και για τον Ινσούα που ήρθε για να κάνει τη διαφορά και προχθές την έκανε. Υπέρ της πρώην ομάδας του!

ΥΓ 5: Αν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ, πείτε μου το μπάτζετ του Ατρόμητου, του Παναθηναϊκού και της Ζόρια να δω κάτι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X