Θλιβερή ΑΕΚ, δεν πάει άλλο!

Θλιβερή ΑΕΚ, δεν πάει άλλο!
Photo Credits: INTIME

Σε πλήρη σύγχυση ο Καρέρα, οδήγησε την σε θλιβερή εμφάνιση και καταδικαστική ήττα από τον Παναθηναϊκό (1-2)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Επειτα από τις ντροπιαστικές εμφανίσεις και τις βαριές ήττες στην Ευρώπη, ήρθε να προστεθεί και η καταδικαστική ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-2.

Περισσότερο και από την ήττα, αυτό που προβληματίζει είναι η θλιβερή εικόνα που εμφάνισε η ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του Καρέρα. Σε πλήρη σύγχυση ο Ιταλός, παρουσίασε και πάλι μια ομάδα καρικατούρα, που ήταν σκιά του εαυτού της και έχασε με κάτω τα χέρια.

Η άμυνα της ΑΕΚ βρισκόταν σε αποσύνθεση από τις επιλογές και την ανύπαρκτη δουλειά του Ιταλού και έγινε παιχνιδάκι στα κέφια των παικτών του Παναθηναϊκού, που μπήκε απόλυτα διαβασμένος και χτύπησε σε κάθε αδυναμία των «κιτρινόμαυρων». Η Ενωση δεν υπήρχε στο γήπεδο παρά μόνο χάρη στην ατομική κλάση και τον εγωισμό κάποιων παικτών της, που μπόρεσαν να δώσουν λίγη ζωή στο φινάλε. Αλλά είναι φανερό, πως η ΑΕΚ έτσι δεν πάει πουθενά και η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Υπό κατάρρευση

Σε αυτό το παιχνίδι που είχε αποκτήσει κομβική σημασία για την ΑΕΚ, ο Καρέρα είχε την ευχέρεια να δει ξανά διαθέσιμους τους Σάκχοφ και Κρίστισιτς, τους χαφ που έκαναν τη διαφορά στο προηγούμενο διάστημα. Εβαλε στην επίθεση, ότι καλύτερο διέθετε, αλλά στην άμυνα χρησιμοποίησε τρίτο διαφορετικό κεντρικό δίδυμο (αυτήν τη φορά Νεντελτσεάρου και Σβάρνα) στα τρία ματς αυτής της εβδομάδας! Και όλα αυτά, την ώρα που ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το σχηματισμό του σε 4-3-3, ώστε να χτυπήσει την ΑΕΚ στον άξονα.

Αυτό που δεν μπορούσε να περιμένει ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός της, ήταν την εικόνα νωθρότητας με την οποία μπήκε η ΑΕΚ στο γήπεδο. Στα πρώτα 3’, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δεχθεί ήδη δύο φάσεις, με αυτήν του Μαουρίτσιο να είναι από αυτές που δεν χάνονται. Προμήνυμα για όσα θα ακολουθούσαν, με την ΑΕΚ να μην υπάρχει στο γήπεδο και την άμυνα της απλά να παρακολουθεί τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού, ανήμπορη να αντιδράσει.

Εστω και έτσι, κυρίως χάρη στον Σάκχοφ και τον Κρίστισιτς, η ΑΕΚ κατάφερε να ασκήσει πίεση ψηλά, να κερδίσει κάποιες μπάλες στην πίεση που ασκούσε στην άμυνα του Παναθηναϊκού και να δημιουργήσει κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια της ΑΕΚ, αύξησε κατά πολύ τα μέτρα μεταξύ των γραμμών. Η άμυνα ανέβηκε ψηλά, υπήρχαν τεράστιες αποστάσεις και υπήρχαν απίστευτα ατομικά λάθη, με τα άκρα ειδικά να είναι ευνουχισμένα.

Διάλυση

Κάπως έτσι, με ένα κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο πρώτο γκολ. Η άμυνα της ΑΕΚ ήταν σε αποσύνθεση, αρκούσε μια ντρίπλα και πάσα του Χατζηγιοβάννη, για να βγει ο Μακέντα τετ α τετ και να εκτελέσει τον Τσιντώτα (34’). Η ΑΕΚ φαινόταν σε θλιβερή κατάσταση και έμπαζε από παντού. Σχεδόν αμέσως μετά, ο Χατζηγιοβάννης πέρασε σαν σταματημένο τον Ινσούα, αλλά ο Τσιντώτας κράτησε όρθια την Ενωση.

Φαινόταν πάντως, πως η ΑΕΚ δεν υπήρχε ουσιαστικά στο γήπεδο. Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, με αποκρουστική εικόνα. Και όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, το κακό θα πάρει απίστευτες διαστάσεις. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ζαγαρίτης άφησε τον Βασιλαντωνόπουλο να ψάχνει από πού πέρασε, γύρισε στην καρδιά της περιοχής, όπου ο – εντελώς αμαρκάριστος – Κουρμπέλης, νίκησε έστω και με δυσκολία τον Τσιντώτα (0-2)!

Ούτε φάση μέχρι να…

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Καρέρα άλλαξε όλη τη δεξιά πλευρά του, περνώντας στο ματς Παουλίνιο και Λιβάι. Αλλά όπως αποδείχθηκε, ήταν πλέον πολύ αργά. Η άμυνα της ΑΕΚ συνέχισε να υποφέρει στις αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού, αλλά ακόμα πιο θλιβερή ήταν η επιθετική ικανότητα. Δίχως να υπάρχει η παραμικρή δουλεμένη φάση, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει ούτε υποψία ευκαιρίας. Είναι ενδεικτικό, πως η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 72’ με την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ.

Ο Καρέρα έριξε στο ματς και τον Ολιβέιρα παίζοντας πλέον με τον Μάνταλο δεύτερο κεντρικό χαφ, αλλά η ΑΕΚ συνέχισε να μη βρίσκει λύσεις για να κάνει μια νορμάλ επίθεση και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Καμία ιδέα, καμία λογική ανάπτυξη, ένα σκορποχώρι, που απλά γυρνούσε την μπάλα δίχως να ξέρει τι να την κάνει. Οι όποιες λύσεις, έρχονταν μόνο από ατομικές προσπάθειες, όπως αυτή του Μάνταλου στο 78’, που απέκρουσε ο Διούδης σε κόρνερ.

Σε πλήρη σύγχυση ο Καρέρα, στο τελευταίο δεκάλεπτο θυμήθηκε να ρίξει στο ματς τον Μαχαίρα. Ακόμα και έτσι, η ΑΕΚ έδειξε πως διαθέτει παίκτες με ποιότητα. Μια προσωπική ενέργεια του Μάνταλου, το γύρισμα του Παουλίνιο και ο Ολιβέιρα έδωσε ζωή ξανά στην ΑΕΚ στο 88’, ενώ αμέσως μετά ο Λιβάγια έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να σώσει την παρτίδα.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (82’ Χνιντ), Ινσούα, Σάκχοφ (66’ Ολιβέιρα), Κρίστισιτς, Τάνκοβιτς (46’ Γκαρσία), Μάνταλος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας)

ΠΑΟ (Λ. Μπόλονι, 4-3-3): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίτσιο, Αλεξανδρόπουλος (86’ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάννης (87’ Χουανκάρ), Βιγιαφάνες (70’ Καρλίτος), Μακέντα (72’ Αγιούμπ)

Ο Βόσνιος Πέλιτο χρέωσε με κάρτα τους Λιβάγια (19’), Κρίστισιτς (40’), Ινσούα (75’) – Βιγιαφάνες (44’), Ζαγαρίτη (60’), Μακέντα (67’), Διούδη (90’+).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X