Μπαντής: «Αδικος ο διαχωρισμός, δεν πάει άλλο!»

Μπαντής: «Αδικος ο διαχωρισμός, δεν πάει άλλο!»
Photo Credits: INTIME

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ για τα πρωταθλήματα Super League 2 & Football League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Γιώργος Μπαντής μίλησε στον Σπορ Fm και  τόνισε πως αναμένουν ακόμη τις απαντήσεις στο αίτημά τους για έναρξη σε Super League 2 και Football League τηρώντας το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο με την μεγάλη κατηγορία, ενώ στάθηκε στις ευθύνες των διοργανωτριών αρχών, αλλά και της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαντής

-την αναστολή στην έναρξη της δράσης σε SL2 και Football League: «Βαδίζουμε στο άγνωστο, δυστυχώς. Έχουμε φτάσει στο τέλος Νοεμβρίου και ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι ακόμη το αίτημά μας είναι προς εξέταση στην Επιτροπή του ΕΟΔΥ. Δεν έχει απορριφθεί ακόμη, είναι υπό εξέταση. Στην τηλεδιάσκεψη που κάναμε με τον κ. Αυγενάκη μάς είπε πως αναμένουν την απάντηση του ΕΟΔΥ. Η ανεπίσημη απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν πρόλαβε να αρχίσει το πρωτάθλημα, ώστε να μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε με ασφάλεια. Θέλω να πιστεύω πως αυτή την εβδομάδα θα έχουμε μια απάντηση, πως θα υπάρξει μια λύση. Δεν γίνεται άλλο, δεν πάει άλλο. Τα παιδιά βιώνουν κάτι πάρα πολύ δύσκολο, κάτι ανεπανάληπτο και η υπομονή τους έχει στερέψει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Super League 2, έχει σταλεί εγγράφως το υγειονομικό πρωτόκολλο, που είναι το ίδιο με την Super League 1 και έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό. Γι’ αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται διαχωρισμός σε έναν κλάδο εργαζομένων ανάλογα με την κατηγορία που παίζουν».

-το οικονομικό πρόβλημα των επαγγελματιών της SL2 και Football League και τις ευθύνες των διοργανωτών: «Στο πρώτο κομμάτι της αναστολής το 90% των ποδοσφαιριστών έλαβαν το επίδομα ειδικού σκοπού. Εμείς ως σύνδεσμος ήμασταν και τότε τελείως αντίθετοι στο να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Super League 2 και της Football League. Τώρα στο σημείο που βρισκόμαστε φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η διοργανώτρια αρχή, γιατί υπήρξαν πέντε αναβολές στην προγραμματισμένη έναρξη των πρωταθλημάτων».

-τους κινδύνους για την επιστροφή στη δράση μετά από τόσο μεγάλη αποχή: «Αυτή τη στιγμή το κενό δεν είναι τόσο μεγάλο, ώστε να χρειαστεί τόσο μεγάλη διάρκεια προετοιμασίας. Οι ομάδες έκαναν προπονήσεις μέχρι το lockdown. Μας ενοχλεί που δεν δίνεται βαρύτητα στην ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος. Εμείς αν σταματήσουμε δέκα μέρες, θέλουμε πολύ περισσότερο χρόνο για να επανέλθουμε. Άρα το κακό σε μας είναι διπλό».

-τους ελέγχους στο ποδόσφαιρο: «Πρέπει να σκεφτούμε όλοι κάτι πολύ σοβαρό. Σέβομαι απόλυτα όλους τους κλάδους των εργαζομένων, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Στο γήπεδο μπαίνουν κάθε μέρα οι ίδιοι, δεν μπαίνει κάθε μέρα και ένας νέος άνθρωπος, σε σχέση με άλλους κλάδους, όπως π.χ. την εστίαση ή τα σούπερ μάρκετ, που κάθε μέρα μπαίνουν διαφορετικοί άνθρωποι. Εδώ ο έλεγχος είναι πολύ πιο εύκολος. Κάνοντας το τεστ που είναι το νούμερο ένα μέτρο πρόληψης στον κόσμο και έχοντας τα 3/4 των ποδοσφαιριστών ασυμπτωματικούς, είναι προς όφελος και της ίδιας της κοινωνίας. Γιατί ο ασυμπτωματικός εφόσον βρεθεί θετικός περιορίζεται και δεν διασπείρεται ο ιός».

-το πρόβλημα της Εθνικής Γυναικών: «Την Παρασκευή αγωνίζεται η Εθνική Γυναικών σε επίσημο αγώνα με τη Γερμανία και δεν έχουν κάνει προπόνηση από τις 4 Νοεμβρίου. Κινδυνεύουν με τραυματισμό ή να μην ολοκληρώσουν καν το παιχνίδι με 23 μέρες αποχή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δόθηκε εξαίρεση γι’ αυτά τα κορίτσια ή έστω να υπάρχει αναβολή. Σε αυτό είναι υπεύθυνη και η ομοσπονδία. Θα μπορούσε να γίνει έστω μια μινι προετοιμασία για να βγάλουν αυτό το 90λεπτο. Οφείλεται μια συγγνώμη προς τα κορίτσια. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο αθλητισμός έχει να δώσει τόσα στην κοινωνία, που αν το κατανοήσουν ίσως τρομάξουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X