Ράπτη στο enwsi.gr: «Να επιστρέψουμε σύντομα στο γήπεδο»

Ράπτη στο enwsi.gr: «Να επιστρέψουμε σύντομα στο γήπεδο»
Photo Credits: INTIME

Η ακραία της ΑΕΚ εξέφρασε την πεποίθηση της πως ο αθλητισμός πρέπει να στηριχτεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά από τρία χρόνια απουσίας η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ επέστρεψε πανηγυρικά στην Α1 ωστόσο δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ την επιτυχία της. Η «Ένωση» ξεκίνησε με τις καλύτερες υποσχέσεις το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ωστόσο η διακοπή έβαλε ξανά …φρένο στη πορεία της.

Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη έδειξε από τα πρώτα παιχνίδια πως έχει μεγάλες δυνατότητες σε ένα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Πλέον όλοι στις τάξεις του «Δικεφάλου» βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων με την ελπίδα πως σύντομα θα επιστρέψουν και πάλι στο γήπεδο. Η ακραία της ΑΕΚ, Μάρα Ράπτη μίλησε στo enwsi.gr για την κατάσταση που βιώνουν για δεύτερη φορά και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να συνεχίσει να υπάρχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ακόμα και εν μέσω πανδημίας τηρώντας φυσικά πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η νεαρή αθλήτρια του «Δικεφάλου» παράλληλα στάθηκε και στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας στις πέντε πρώτες αγωνιστικές τονίζοντας πως παρά τις αλλαγές στο ρόστερ η ομάδα έδειξε πως είχε τις δυνατότητες για να αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη. Κλείνοντας εξέφρασε την ευχή της σύντομα να μπορέσουν να επιστρέψουν στο γήπεδο αθλήτριες αλλά και κόσμος που τόσο τους έχει λείψει τους τελευταίους μήνες.

 Πως αντιμετωπίζει η ομάδα την διακοπή;

– Η ομάδα είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε ώστε να ανταπεξέλθουμε όλοι μας σε αυτή την πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Έχει δοθεί προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθούμε όλες μας ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε όσο καλύτερη φυσική και μυϊκή κατάσταση είναι δυνατόν. Υπάρχει συχνή επικοινωνία τόσο με τον team manager της ομάδας όσο και με τον προπονητή που μας ρωτάνε συνέχεια για το πως είμαστε και αν χρειαζόμαστε κάτι.

-Η χρονική στιγμή στην οποία ήρθε η διακοπή η ΑΕΚ έδειχνε να έχει βρει ένα καλό αγωνιστικό ρυθμό, πιστεύεις πως το διάστημα αυτό της αποχής θα σας πάει πάλι πίσω;

-Η ομάδα μας ,όπως όλοι γνωρίζουμε ,μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε νέες προσθήκες. Συνεπώς είναι απολύτως λογικό πως χρειαζόταν και μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής μέσα στο γήπεδο. Όσο περνούσε ο καιρός υπήρχε πολλή καλύτερη συνεργασία μεταξύ των παιχτριών, σίγουρα η διακοπή αυτή δεν μας βοηθάει καθόλου και θα χρειαστεί εκ νέου χρόνος προσαρμογής από όλους μας. Θέλω να πιστεύω πως θα η κατάσταση θα το επιτρέψει για να ξεκινήσουμε σύντομα καθώς μια μεγαλύτερη διακοπή θα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα.

-Ψυχολογικά είναι εύκολο για μια αθλήτρια που έχει επενδύσει σε χρόνο και δουλειά για τη νέα σεζόν να βρίσκεται ξαφνικά στην απόλυτη αβεβαιότητα;

 -Όχι, φυσικά και δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι περισσότεροι αθλητές  έχουν  δουλέψει , επενδύσει και θυσιάσει πάρα πολλά πράγματα για να βρίσκονται και να παίζουν σε αυτό το επίπεδο. Για εμάς ο αθλητισμός δεν είναι απλά ένα χόμπι που το κάνουμε για να ξεσκάσουμε και να περάσουμε καλά. Είναι ολόκληρη η ζωή μας, έχουμε μάθει να είμαστε κάθε μέρα πάρα πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Οπότε το να είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι την στιγμή που αθλητές σε όλο τον κόσμο δουλεύουν και εξελίσσονται καθημερινά εννοείται πως μας δημιουργεί πάρα πολύ μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον του αθλητισμού στην Ελλάδα γενικότερα.

-Πιστεύεις πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεκινήσουν και πάλι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;

-Ο αθλητισμός είναι υγεία. Καταλαβαίνω απόλυτα την δυσκολία και την κρισιμότητα  της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία όμως δεν πιστεύω πως ο αθλητισμός ήταν υπεύθυνος για αυτή την έξαρση. Ούτε πάρτι κάναμε μέσα στα γήπεδα , ούτε Μαζευόμασταν 100 άτομα μέσα σε μικρό χώρο. Αντιθέτως , είχαμε όλοι συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες (σωματεία και αθλητές) παίζαμε χωρίς κόσμο και προσέχαμε τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο ώστε να μείνουμε υγιείς ακριβώς για να μην σταματήσουν τον αθλητισμό. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε και χωρίς ουσιαστικό λόγο έχουμε βρεθεί εκτός γηπέδων την στιγμή που μεγάλο ποσοστό του κόσμου στέλνει το γνωστό μήνυμα 6 στο 13033 και είναι όλη μέρα έξω κάνοντας βόλτες. Για εμένα ο ερασιτεχνικός και μη αθλητισμός πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

– Η ΑΕΚ άφησε καλές εντυπώσεις τις πρώτες αγωνιστικές, πιστεύεις πως η ομάδα μπορεί φέτος να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος όταν με το καλό ξεκινήσει και πάλι;

-Το φετινό πρωτάθλημα είναι από μόνο του μια μεγάλη έκπληξη. Η ΑΕΚ σαν ομάδα γνωρίζει πολύ καλά από πρωταθλητισμό και αυτή την φιλοσοφία έχουμε και όσες αθλήτριες αγωνιζόμαστε για την ΑΕΚ, δίνουμε σε κάθε προπόνηση και αγώνα το 100% του εαυτού μας και προσπαθούμε για το καλύτερο. Το σημαντικό την φετινή χρόνια έτσι όπως εξελίσσεται δυστυχώς είναι να καταφέρουμε να μείνουμε υγιείς διότι με όλες αυτές τις διακοπές των πρωταθλημάτων που έχουμε βιώσει ήδη από την περσινή χρόνια εγκυμονούν πολλοί μεγάλοι κίνδυνοι τραυματισμών. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας τον οποίο δυστυχώς δεν μπορέσαμε να έχουμε μέχρι στιγμής κοντά μας όμως ακόμα και μέσα από τα social media μας στηρίζει καθημερινά και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Ελπίζω να καταφέρουμε κάποια στιγμή να ανταμώσουμε πάλι στα γήπεδα και να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα που μόνο αυτοί ξέρουν.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X