Τέσσερα και… λίγα (σας) ήταν – Η ΑΕΚ «τιμώρησε» με 4-1 ΑΕΛ, Αλέξη και Φωτιά!

Τέσσερα και… λίγα (σας) ήταν – Η ΑΕΚ «τιμώρησε» με 4-1 ΑΕΛ, Αλέξη και Φωτιά!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ισοπέδωσε με τέσσερα γκολ την προκλητική διαιτησία του Φωτιά και των παιδιών από τη Λάρισα και παραμένει στις πρώτες θέσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή είναι η ΑΕΚ. Μια ομάδα που δεν καταλαβαίνει τίποτα. Στη Ριζούπολη η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει τα αφιονισμένα παιδιά του Αλέξη και μια προκλητική διαιτησία από τον Φωτιά. Τους έβαλε στα δίχτυα, τους φόρτωσε με τέσσερις γκολάρες και συνέχισε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Το στήσιμο που επιχειρήθηκε δεν πέρασε, γιατί η ΑΕΚ είχε σούπερ Μάνταλο (δύο ασίστ), φοβερό Μαχαίρα και φωτιά τον Καρίμ.

Εκπλήξεις από Καρέρα

Ο Καρέρα αιφνιδίασε στο ξεκίνημα με τις επιλογές του. Όπως σας είχε προϊδεάσει το enwsi.gr, κατά την τελευταία δοκιμή είχε δείξει πως σκεφτόταν να βάλει στην 11άδα Μαχαίρα και Αλμπάνη, όπως και έγινε. Οι δύο παίκτες πήραν θέση στα άκρα αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα, με τον Μάνταλο δεκάρι και τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Εκπληξη και η παρουσία του Παουλίνιο στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ παρτενέρ του Σάκχοφ επιλέχθηκε ο Σιμόες.

Ακόμα και έτσι όμως, η ΑΕΚ επέβαλε εξ αρχής το ρυθμό της και είχε εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας που οδηγούσε σε παραγωγή ευκαιριών. Η Ενωση έβγαζε φάσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά, όπου ο Λόπες πήρε πολλές προσπάθειες και πολλές φορές μεταφερόταν εκεί και ο Μάνταλος. Η Ενωση έφερνε την μπάλα με αξιώσεις στην περιοχή, αλλά υπήρχε ολιγωρία στην τελική προσπάθεια και έτσι η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν.

Πρόκληση ο Φωτιάς

Για να συμβεί αυτό βέβαια, απαιτήθηκε η ύποπτη διαιτησία του Φωτιά. Από το πρώτο λεπτό – όταν καταλόγισε φάουλ σε πεντακάθαρο κλέψιμο του Μάνταλου επί του Πλατέλλα – τα σφύριζε όλα σε βάρος της Ενωσης. Στο 14’ αρνήθηκε ολοκάθαρη κάρτα στον Μιλοσάβλιεβιτς που τράβηξε με τα χέρια τον Μάνταλο, άφησε κάρτες στο σκληρό παιχνίδι των Θεσσαλών και χρέωσε με κάρτα άμεσα τον Νεντελτσεάρου σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντουρμισάϊ.

Αποκορύφωμα της προκλητικής διαιτησίας του Φωτιά, το πέναλτι που…μάσησε για την ΑΕΚ στο χέρι που έκανε ο Ηλιάδης για να ανακόψει το σουτ του Μαχαίρα. Ο Φωτιάς αρχικά έδειξε…κόρνερ και έπειτα από την υπόδειξη του Ευαγγέλου στο VAR πήγε να δει τη φάση, όπου «ανακάλυψε» επιθετικό φάουλ του Σάκχοφ πολλές στιγμές πίσω πάνω στον Μιλοσάβλιεβιτς. Θλιβερή διαιτησία, που θύμισε αισχρές εποχές παράγκας.

Λύτρωση από Μαχαίρα

Ο Καρέρα επέμεινε στις επιλογές του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η μοναδική αλλαγή ήταν εσωτερική, με τον Αλμπάνη να περνά αριστερά και τον Μαχαίρα δεξιά. Η ΑΕΚ έδειχνε μπλοκαρισμένη και η Λάρισα είχε πλέον αυτοπεποίθηση, αλλά και τις πλάτες του Φωτιά. Ο Ιταλός ετοιμαζόταν να επέμβει στο ματς με τριπλή κίνηση, αλλά ήρθε ο Μαχαίρας να αποκαταστήσει την τάξη. Με υπέροχο κοντρόλ με το στήθος κατέβασε την μπάλα και με συρτό σουτ, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ενωσης και έλυσε τον γόρδιο δεσμό (55’).

Το γκολ του Μαχαίρα φάνηκε να αλλάζει τις ισορροπίες. Η Λάρισα ήταν αναγκασμένη να βγει από το καβούκι της και η ΑΕΚ είχε βρει τον τρόπο να ανοίξει την άμυνα της. Ο Καρέρα έβαλε τον πιο γρήγορο Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης και στη συνέχεια πέρασε Λιβάγια και Ινσούα (αναγκαστικά, λόγω τραυματισμού του Λόπες). Εκεί που όλα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους, ήρθε ένα απίθανο γκολ με βολίδα του Σπαρβ για να βάλει ξανά «φωτιά» (67’).

Εδειξε χαρακτήρα

Εκεί χρειαζόταν η ΑΕΚ να βγάλει αντανακλαστικά και να δείξει χαρακτήρα. Το έκανε, με την κλάση των παικτών της. Μπορεί η Λάρισα να γλίτωσε στο σουτ του Αλμπάνη, αλλά όταν ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα από τον Μούζεκ, έδωσε μαγική ασίστ στον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός ανατίναξε τα δίχτυα του Νάγκι (72’). Η ΑΕΚ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και λίγο μετά, ήρθε και το ομορφότερο γκολ της μέρας με τη φωτοβολίδα του Σιμόες στο 78’.

Το φινάλε είχε περισσότερο ενδιαφέρον για τον τραυματισμό του Ανσαριφάρντ, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε προληπτικά από τον Καρέρα. Αλλά η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, που ήταν ένα ποδοσφαιρικό…ποίημα. Γύρισμα του Μάνταλου από δεξιά, φοβερό σουτ στην κίνηση από τον Γαλανόπουλο και η νίκη της ΑΕΚ πήρε θριαμβευτικές διαστάσεις.

ΑΕΚ-Λάρισα 4-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες (66’ Ινσούα), Σάκχοφ (81’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Αλμπάνης, Μάνταλος, Μαχαίρας (67’ Λιβάγια), Ολιβέϊρα (60’ Ανσαριφάρντ) (82’ Τάνκοβιτς)

Λάρισα (Μ. Γρηγορίου, 5-4-1): Νάγκι, Μπέρτος (86’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ (78’ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Φιλίπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (46’ Τόρζε), Πλατέλλας (86’ Γιουνές), Ντουρμισάϊ

Ο Φωτιάς χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Νεντελτσεάρου (29’), Σιμόες (70’) – Πλατέλλα (48’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X