Από το 2001 χωρίς «3 στα 3»!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αναδεικνύει το πιο σοβαρό ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τις επόμενες μέρες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξέρετε ποια πώς λειτουργούν αυτές οι μέρες. Στην επικαιρότητα όλοι πια έχουν την αντίληψη να καταλάβουν πως συμβαίνουν ορισμένα πράγματα. Με την ΑΕΚ να μαστίζεται από τα προβλήματα που έφερε ο κορωνοϊός στην διακοπή πρωταθλήματος, ήταν αναμενόμενο πώς θα έρχονταν στην πρώτη γραμμή τα ανοιχτά θέματα της ομάδας. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν πραγματικές ειδήσεις το πράγμα δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγει.

Έτσι λοιπόν οι ημέρες αυτές κύλησαν σε ρυθμούς Λιβάγια, Ολιβέιρα και σαν κερασάκι στην όμορφη τούρτα μας ήρθε να προστεθεί ο Βράνιες που πάει με… όλα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αναλύσεις νομίζω πως όλοι έχουν κατανοήσει ποια είναι η στάση της ΑΕΚ, απέναντι στον καθένα.

Τα δεδομένα για Λιβάγια και ΑΕΚ

Για τον Λιβάγια νομίζω πως υπάρχει μεγάλη επιθυμία από την πλευρά της ΑΕΚ να κλείσει το θέμα με θετικό τρόπο. Νομίζω πως αυτές τις μέρες αυτό που θα μπορούσε να κινήσει τις διαδικασίες και να δημιουργήσει πραγματικά δεδομένα τα οποία θα μπορούσαν να συζητήσουμε θα ήταν μία κίνηση από μέρους Λιβάγια. Ενα άνοιγμα θα έλεγα από την πλευρά του Κροάτη που θα έδειχνε στην πράξη μέσα από τις κινήσεις του όλο αυτό το οποίο υποστηρίζει εδώ και καιρό. Δηλαδή πως θέλει να συνεχίσει με τη φανέλα της ΑΕΚ. Οψόμεθα για τις επόμενες κινήσεις.

Οι εξελίξεις με Ολιβέιρα και ΑΕΚ

Θεωρώ πάντως πως παρά το πέρασμα των ημερών δίχως ουσιαστικές εξελίξεις αυτές δεν θα αργήσουν να έρθουν για τον Ολιβέιρα. Με ξένισε είναι αλήθεια η θέση της ΑΕΚ απέναντι στο δημοσίευμα που παρουσίαζε πως δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την αποχώρηση του Γενάρη εφόσον δεν έχει καταφέρει να βρεθεί η χρυσή τομή για τη συμφωνία. Αλλά από την άλλη, μία μεταγραφική διαπραγμάτευση μοιάζει λίγο σαν έναν πόλεμο. Επιτρέπονται τα πάντα αρκεί να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΑΕΚ εμφανίζεται να μπαίνει με τα 1.000 για την παραμονή του Πορτογάλου. Αν και για να πω την αλήθεια νομίζω πως ίσως ορισμένες φορές να έχουν μετανιώσει που δεν προχώρησαν τις διαδικασίες για την παραχώρηση του όταν υπήρχαν προτάσεις από άλλες ομάδες που ενδιαφέρονταν για την αγορά του.

Η υπόθεση Βράνιες

Όσον αφορά στον Βράνιες -για να κλείσω πλέον όλα αυτά τα θέματα- αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για μία υπόθεση την οποία συντηρεί ο ίδιος ο παίκτης. Δεν δίνω πλέον καμία σοβαρότητα στα λεγόμενα και στις επιθυμίες του, οι οποίες αλλάζουν σύμφωνα με τα συμφέροντα του. Δεν πρέπει να λησμόνει κάνεις πως ακόμα και αν η Αντερλεχτ τον παραχωρήσει δίχως ανταλλάγματα στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη θα πρέπει να βρεθεί λύση με το 1,4 περίπου εκατομμύρια ευρώ που έχει να λαμβάνει ο Βόσνιος ως το τέλος του 2021.

Εχει λοιπόν σημασία να δούμε ποιος θα καλύψει αυτή την υπόθεση. Εάν και εφόσον ο Βράνιες πάρει τα χρήματα που επιθυμεί τότε νομίζω πως η πόρτα της ΑΕΚ θα ξανανοίξει έστω κι αν υπάρχουν ερωτηματικά για το πώς θα είναι απέναντί του ο Δημήτρης Μελισσανίδης έπειτα από όσα συνέβησαν και το περασμένο καλοκαίρι. Με βάση όμως το χρόνο που πέρασε και τις κινήσεις που έγιναν στο ενδιάμεσο θα έλεγα πως είναι μία υπόθεση η οποία συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Ειδικά μάλιστα εάν συνυπολογίσει κάποιος πως με όσα στραβά και ανάποδα έχει ο Βράνιες, παίκτης με τέτοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του δεν υπάρχει άλλος στο ρόστερ της ΑΕΚ όσες προσθήκες και αν υπήρξαν στην άμυνα το περασμένο καλοκαίρι.

Οι μελλοντικές ιστορίες και οι πραγματικές προκλήσεις της ΑΕΚ

Και αν κάναμε έναν πολύ μεγάλο πρόλογο προκειμένου να αναδείξουμε τα παραπάνω θέματα στην πραγματικήτους διάσταση αποτελούν μελλοντικές ιστορίες τα πραγματικά. Τα σπουδαία είναι αυτά που βρίσκονται μπροστά μας και θα πρέπει να μας απασχολούν όλους σε απόλυτο βαθμό.

Αυτά είναι πως μπαίνουμε στο πικ της σεζόν. Επειτα από μία ιδιαίτερα κοπιαστική και δύσκολη χρονική συγκυρία η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει το πρώτο μισό της περιόδου έχοντας μείνει όρθια και μέσα σε όλους τους στόχους της. Η ΑΕΚ είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου, έχει πετύχει ήδη την παρουσία σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης -που ήταν το απόλυτο διακύβευμα για το ξεκίνημα της περιόδου- έβγαλε πρωταγωνιστές και έδειξε πως οι μεταγραφές φέτος δεν έγιναν στο πόδι, αλλά με βάση ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό που στοχεύει σε σταδιακή αναβάθμιση της ομάδας.

Η ΑΕΚ έμεινε όρθια σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία αφού έχασε βασικά γρανάζια της μηχανής της, παίκτες που υπό φυσιολογικές συνθήκες μπορούν να αποτελούν κομμάτια της βασικής ενδεκάδας και σίγουρα μέλη του κορμού της.

Τα πραγματικά σπουδαία ξεκινούν την Κυριακή

Ωστόσο τα πραγματικά σπουδαία είναι μπροστά μας από την Κυριακή. Επειτα από το ματς με την Λάρισα του Κούγια, ξεκινά μία σειρά αγώνων που θα καθορίσει νομίζω σε απόλυτο βαθμό πού μπορεί να φτάσει η φετινή ΑΕΚ κυρίως στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη. Ως τις γιορτές θα ξέρουμε αν η ΑΕΚ μπορεί στο τέλος της σεζόν να είναι πρωταθλήτρια και επιτυχημένη ή πρέπει να αναζητήσει και άλλους τρόπους προκειμένου να ξαναβρεί το δρόμο προς την επιτυχία.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια να υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση προς το στόχο και να καταλαβαίνουμε όλοι τι γίνεται σε μία χρονική συγκυρία που στον Ολυμπιακό χρησιμοποιούν ακόμα και την εθνική ομάδα προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ τους. Στον ΠΑΟΚ ζουν στο νεφέλωμα που δημιούργησε η παρουσία του Γκαρσία στην τεχνική ηγεσία και το επιτυχημένο ξεκίνημα του. Στην ΑΕΚ ψάχνουν να βρουν τρόπο να προπονηθούν όλοι μαζί και να επικεντρωθούν ξανά στο στόχο τους. Οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο δεν ζουν σε άλλη πραγματικότητα. Γύρω μας ζουν και ξέρουν με τι ασχολούμαστε, τι συζητάμε και ποια είναι τα πρωτεύοντα.

Η ΑΕΚ πρέπει να αφήσει στην άκρη τα μεταγραφικά

Στην επικαιρότητα της ΑΕΚ αυτά είναι τα σημαντικά και εκεί πρέπει να επικεντρωθούν άπαντες. Η  ομάδα πρέπει να αφήσει στην άκρη τα μεταγραφικά σενάρια και να κοιτάξει τον τρόπο που θα μπορεί να βγει ακόμα πιο δυνατή από τις πολύ μεγάλες οι προκλήσεις που πέρασε. Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει σχεδόν κανένα περιθώριο για αποτυχία. Αν θέλουμε να δούμε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια στο φινάλε της σεζόν πρέπει όλοι να αρχίσουμε σιγά-σιγά πλέον σταδιακά να ασχολούμαστε ξανά με το μείζον θέμα που είναι η αγωνιστική ανεπάρκεια της ομάδας και το πώς θα ιεραρχούμε τους στόχους και τις προτεραιότητες μας.

Ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ

Νομίζω πως είναι σημαντικό για όλους μας να ξυπνήσουμε και να βγούμε από το συννεφάκι μιας εύκολης της κουβέντας που αυτή τη στιγμή ιντριγκάρει και αφορά αν ο Βράνιες θα γυρίσει, αν ο Λιβάγια θα παραμείνει, ή, αν ο Ολιβέιρα πρέπει να πωληθεί. Να δούμε λοιπόν, το πραγματικά κομβικό ζήτημα για την ΑΕΚ το οποίο προφανέστατα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούν όλοι και αν μπορούν να τα συνδυάσουν παράλληλα και με την ευρωπαϊκή καταξίωση μέσω της πρόκρισης από τον όμιλο του Europa League. Ολα τα υπόλοιπα έπονται και νομίζω πως όσο καλύτερη ψυχολογία έχει αυτή η ομάδα, έχει δείξει παραδοσιακά πώς μπορεί να βρει τις καλύτερες λύσεις πάνω στα οποία ανοιχτά θέματά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X