Καρέρα, σε... τσεκάραμε! (VIDEO)

Καρέρα, σε... τσεκάραμε! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ολα όσα έχει δοκιμάσει ο Μάσιμο Καρέρα στα 11 φετινά ματς της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να βρίσκεται, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε μέχρι σήμερα, μέσα στους στόχους της. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Με τον Μάσιμο Καρέρα σε πολλά παιχνίδια να κάνει… δοκιμές για να καταφέρει η ΑΕΚ να πάρει αυτό που ήθελε.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ του Καρέρα έχει παίξει φέτος, μέχρι στιγμής, 11 παιχνίδια σε Super League και Europa League, με τον Ιταλό προπονητή να την παρατάσσει με 3 συν 1 διαφορετικές διατάξεις στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μάσιμο Καρέρα και οι συνεργάτες του σίγουρα θα περίμεναν διαφορετικά τη διακοπή, καθώς θα ήθελαν να δουλέψουν πάνω στο τακτικό κομμάτι, έχοντας στα χέρια τους όλους τους ποδοσφαιριστές, δεδομένου του ότι επέστρεψαν -ή επιστρέφουν- οι τραυματίες.

Παρόλα αυτά ο κορωνοϊός χάλασε τα σχέδια της ομάδας, βάζοντας «φρένο» στις προπονήσεις της ΑΕΚ. Και έτσι γίνονται οι προπονήσεις στα Σπάτα με σημαντικές απουσίες και δίχως πλήρες ρόστερ που θα βοηθούσε σε πιο αποτελεσματική δουλειά.

Τα 3 συν 1 διαφορετικά συστήματα

Η ΑΕΚ έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής με το 3-5-2, το 4-3-3 και το 4-2-3-1, ενώ κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Καρέρα δοκίμασε και το 3-4-3, ένα σύστημα βέβαια που το δοκίμασε εξαιτίας των πολλών απουσιών που είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Ενωση.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ έχει παίξει τέσσερις φορές με το 4-2-3-1 και από τρεις φορές με τα 3-5-2 και 4-3-3. Γενικά ο Καρέρα έχει δοκιμάσει αρκετά συστήματα, κάτι που έχουν έχουν αναφέρει πολλές φορές και οι αντίπαλοι προπονητές. Ο Καρέρα είχε δηλώσει όταν παρουσιάστηκε από την ΑΕΚ πως «θέλει μία ομάδα χαμαιλέοντα» και σίγουρα αυτό το βλέπουμε και στην πράξει. Αλλοτε αυτό έχει επιτυχία και άλλωτε όχι τόσο.

Το ιδανικό σύστημα για την ΑΕΚ

Μετά τη νίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μάσιμο Καρέρα είχε δηλώσει πως το 4-2-3-1 ταιριάζει περισσότερο στην ΑΕΚ, κάτι που με τις επιλογές που είχε εκείνη τη στιγμή στα χέρια του ήταν η αλήθεια.

Παρόλα αυτά η επιστροφή των Σιμάο, Γαλανόπουλου και Σιμάνσκι, αλλάζει τα δεδομένα, καθώς δημιουργεί «υπεροπλία» στα χαφ, σε μία θέση που στα προηγούμενα ματς η ΑΕΚ δεν είχε πολλές επιλογές. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σάκχοφ και ο Κρίστισιτς είχαν αναγκαστεί να παίξουν αρκετά συνεχόμενα 90λεπτα. Οι επιστροφές μπορεί να κάνουν το 4-3-3 πιο ταιριαστό για τους «κιτρινόμαυρους».

Βέβαια και στα δύο συστήματα ο παίκτης «κλειδί» είναι ο Πέτρος Μάνταλος, καθώς μπορεί να παίξει και ως κεντρικός χαφ στο 4-3-3, αλλά και ως 10αρι στο 4-2-3-1. Ο αρχηγός της ΑΕΚ επιτρέπει με τη δουλειά του στον Καρέρα να αλλάζει διατάξεις μέσα στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα και στα δύο αυτά συστήματα η παίζουν σημαντικό ρόλο στα χαφ, ενώ το 3-5-2 βασίζεται κυρίως τα πλάγια μπακ. Η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία, ίσως οδηγήσει τον Καρέρα να προτιμήσει την τετράδα στην άμυνα.

Πίεση ψηλά

Από εκεί και πέρα και στα τρία συστήματα που έχει δουλέψει μέχρι στιγμής ο Καρέρα αυτό που είναι κοινό είναι η πίεση ψηλά στον αντίπαλο. Με την ΑΕΚ να ασκεί ουσιαστικά πίεση στα 3/4 του γηπέδου.

Να αναφέρουμε πως μέχρι στιγμής ο Καρέρα έχει επιλέξει στο Europa League την τριάδα στην άμυνα, ενώ στα ματς της Super League η ΑΕΚ ξεκινάει με τετράδα πίσω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X