Η άμυνα της ΑΕΚ οδήγησε σε αρνητικό ρεκόρ 50 αγώνων το Περιστέρι

Η άμυνα της ΑΕΚ οδήγησε σε αρνητικό ρεκόρ 50 αγώνων το Περιστέρι
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έκανε πολλή δουλειά στην άμυνα στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα να βγάλει εκτός πλάνου τους παίκτες του Παπανικολόπουλου στο δημιουργικό κομμάτι και όχι μόνο.

Κόντρα σε μια φύσει επιθετική ομάδα με πλειάδα λύσεων στο ρόστερ της (Μαυροκεφαλίδης, Αθηναίου, Γκρέι, Πέτεγουεϊ, Τζόουνς οι πιο χαρακτηριστικές) η ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο αμυντικό κομμάτι, κρατώντας στους 62 πόντους το Περιστέρι.

Και μέσα από την εικόνα της στην άμυνα «έχτισε» την 3η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην Basket League. Η ένταση που έβγαλαν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου στο πίσω μέρος του παρκέ ήταν μεγάλη. Και είναι χαρακτηριστικό πως οδήγσαν σε κάποιες πολύ χαμηλές επιδόσεις την ομάδα των δυτικών προαστίων.

Χαρακτηριστικότερη όλων είναι οι 7 ασίστ με τις οποίες τελείωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι. Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στα τελευταία 50 παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που το Περιστέρι είχε τόσο χαμηλό αριθμό τελικών πασών ήταν στις 23 Δεκεμβρίου 2018 όταν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (92-69) έμεινε στις επτά ασίστ, όπως και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Μάλιστα από τις 7 ασίστ τις μοίρασαν τρεις παίκτες, οι Γκάντι (4), Αθηναίου (2) και Πέτεγουεϊ (1), γεγονός που σημαίνει ότι η ΑΕΚ απέκοψε από τη δημιουργία της ομάδας του Περιστερίου παίκτες όπως ο Γκρέι, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Βασιλόπουλος, που έχουν σημαντική συνεισφορά στο κομμάτι αυτό.

Παράλληλα, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου πήρε μόνο τρεις πόντους στον αιφνιδιασμό ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ περιόδου, αφού την ίδια είχε σημειώσει στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό Ρόδου, κάτι που δείχνει πως οι επιστροφές της ΑΕΚ στην άμυνα ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Η ΑΕΚ έκανε πολλή δουλειά στην άμυνα στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα να βγάλει εκτός πλάνου τους παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου στο δημιουργικό κομμάτι και όχι μόνο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X