Μία χρονιά σε μία κλωστή!

Μία χρονιά σε μία κλωστή!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη σεζόν που κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα αν δεν αλλάξουν πολλά άμεσα στα Σπάτα και στο Μαρούσι.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Πλέον όμως όλα κρίνονται από μία κλωστή! Η ΑΕΚ έχει σοβαρό πρόβλημα και αν δεν συνέλθουν όλοι ανεξαιρέτως στο Μαρούσι και στα Σπάτα, τότε πραγματικά, όλα θα τιναχτούν στον αέρα! Δεν είναι ένα, αλλά πολλά τα περίεργα, τα παράξενα και τα «ερασιτεχνικά» που συμβαίνουν στο club και απαιτούνται δραστικά μέτρα, προκειμένου να αλλάξει άρδην αυτή η κατάσταση.

Τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ στην Πορτογαλία με αποκορύφωμα την ιστορία με τον Λιβάια που έγινε αλλαγή στην αλλαγή, ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου. Διότι τα προβλήματα είναι ακόμα πιο έντονα -όπως ο όγκους του παγόβουνου κάτω από τη θάλασσα- και τα όσα έχουν κρυφτεί κάτω από το… χαλί μπορεί να τινάξουν τα πάντα στον αέρα!

Η ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται με τις γκέλες της και τις κακές της εμφανίσεις στο -6 από τον Άρη που έχει και ένα ματς περισσότερο και στο -3 από τον Ολυμπιακό με τον οποίο έχει δώσει τον ίδιο αριθμό αγώνων (4). Βρίσκεται δηλαδή σε απόσταση βολής. Στην Ευρώπη γνώρισε μία βαριά ήττα από τη Μπράγκα, θα έχει ντεζαβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας, αλλά έχει πέντε ματς μπροστά της για να ανατρέψει την κατάσταση. Με ήττες και μάλιστα εντός έδρας ξεκίνησαν τις «υποχρεώσεις» τους και οι Νάπολι και Αϊντχόφεν, αλλά δε θα καταθέσουν τα όπλα.

Η ΑΕΚ πρέπει να ανασυνταχθεί και μάλιστα άμεσα. Ειδικά αν πραγματοποιηθεί κανονικά το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο απώλειας βαθμού, ή βαθμών. Αν η «Ένωση» δεν επιστρέψει με το «διπλό» από την Ήπειρο το βράδυ της Κυριακής, τότε -δίχως να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών ειδήσεων- θα έχουμε… παρατράγουδα.

Μία σχέση αγάπης που… έσβησε

Ο Μάρκο Λιβάια πέρσι έκανε -υπό τις οδηγίες του Καρέρα- την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ιταλός τεχνικός έπλεκε το εγκώμιό του. Φέτος όμως όλα έχουν αλλάξει. Η σχέση αγάπης έχει… σβήσει και οι δύο άνδρες δείχνουν πως είναι στα μαχαίρια! Αυτό φυσικά μόνο καλό δεν κάνει στην ΑΕΚ. Κάθε άλλο! Όσο μάλιστα οι δύο άνδρες δεν κάθονται να λύσουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους, αυτό θα δίνει τροφή και η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Χθες τα πράγματα ήταν σχετικά ήρεμα. Τόσο κατά την επιστροφή της ομάδας από την Πορτογαλία, όσο και στα Σπάτα, όπου όσοι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν έκαναν αποθεραπεία.

Ο «Δικέφαλος» σήμερα -αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο- θα αναχωρήσει για τα Γιάννινα, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ. Η ομάδα των Ιωαννίνων έδειξε -κόντρα στον Ολυμπιακό- ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Και αν η ΑΕΚ δεν βγάλει αντίδραση, τότε η βόμβα θα εκραγεί και κανένας δεν ξέρει πόσα θα είναι τα θύματα. Διότι αυτή τη στιγμή, η «κόντρα» μπορεί να εστιάζεται στους Καρέρα και Λιβάια, αλλά υπάρχουν και άλλα πρόσωπα. Όπως για παράδειγμα ο Ολιβέιρα.

To «Δε θα το ανεχθώ άλλο αυτό!» του Καρέρα

Η αντίδραση του Μάρκο Λιβάια στη φάση από την οποία προήλθε το 3-0, όταν έχασε τη μπάλα και… ξάπλωσε στον αγωνιστικό χώρο έβγαλε τον Καρέρα από τα ρούχα του και αμέσως έκανε αλλαγή στην αλλαγή τον Λιβάια.

Η αντίδρασή του για πολλούς ήταν υπερβολική, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ιταλός είχε προειδοποιήσει τον Κροάτη, να μην ξανακάνει ανάλογη ενέργεια, γιατί από δικά του τέτοια λάθη η ΑΕΚ το έχει πληρώσει ακριβά.

Το ίδιο έκανε στο παιχνίδι των play off με τον Παναθηναϊκό, αλλά το γκολ ευτυχώς ακυρώθηκε γιατί του είχε γίνει φάουλ. Το ίδιο έκανε δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τη δεύτερη φορά ήρθε το γκολ του Ρατζέλοβιτς. Το ίδιο έκανε και στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (όπου όμως πέτυχε το γκολ της νίκης). Το ίδιο έκανε και με τον ΠΑΟΚ (όπου δύο φορές έχασε τη μπάλα και άλλες τόσες κέρδισε φάουλ).

Ο Καρέρα τον είχε προειδοποιήσει τον Λιβάια πως δεν θέλει να κάνει «κόλπα» στο συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου. Του είχε πει πως αυτό «απαγορεύεται». Όμως ο Κροάτης δεν τον άκουσε. Και για αυτό δεν δίστασε να τον κάνει αλλαγή! Μάλιστα τον είχε προειδοποιήσει πριν το ματς: «Δε θα ανεχτώ να κάνεις κάτι που σου έχω πει να μην κάνεις», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του. Και δεν το ανέχτηκε.

Κλωτσιές και βρισιές στα αποδυτήρια

Αμέσως μετά το τρίτο γκολ της Μπράγκα, ο Μάρκο Λιβάια έγινε… αλλαγή στην αλλαγή. Βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο, δεν έβγαλε κιχ και πήγε και κάθισε στην εξέδρα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Ωστόσο στα αποδυτήρια ξέσπασε. Ήταν έξαλλος με την αντικατάστασή του, κλωτσούσε ότι έβρισκε μπροστά του και έβριζε στα ιταλικά!

Είναι γεγονός και μάλιστα αδιαμφισβήτητο πως περίμενε τον Καρέρα να πάει στα αποδυτήρια, αλλά ο προπονητής της ΑΕΚ όντας και αυτός «φορτωμένος» με τα όσα έκανε (και δεν έκανε στο γήπεδο) ο Κροάτης επιθετικός, προτίμησε να μην πάει στα αποδυτήρια, να μην κάνει κάποια άλλη ομιλία προς τους «κιτρινόμαυρους» και να αφήσει την κατάσταση να εκτονωθεί.

Ο Μελισσανίδης τηρεί στάση αναμονής

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε αυτή την ιστορία που τείνει να ξεφύγει. Ο διοικητικός ηγέτης είναι αλήθεια ότι ήταν απογοητευμένος με όλα αυτά και χθες τουλάχιστον δεν ήθελε να αποκαλύψει στους συνεργάτες του αν θα πάρει την κατάσταση πάνω του.

Το πιθανότερο είναι να αφήσει τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος να τρέξουν τις εξελίξεις με πρώτο από όλους τον Ίλια Ίβιτς στον οποίο έχει εμπιστοσύνη. Δεν μπορεί όμως κανένας να αποκλείσει να πάει ακόμα και σήμερα στα Σπάτα για να τα πει ένα χεράκι σε όλους! Άλλωστε όλοι όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι είναι απρόβλεπτος.

Ο Ίβιτς σε ρόλο «πυροσβέστη»

Όλα όσα συνέβησαν από το βράδυ της Πέμπτης στη Μπράγκα, είναι λογικό να θορύβησαν τον Ίλια Ίβιτς! Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ, αφού πέρασαν λίγα λεπτά και ηρέμησαν τα πράγματα στα αποδυτήρια, έπιασε τον Μάρκο Λιβάια και του έκανε έντονες παρατηρήσεις. «Δεν είναι συμπεριφορά αυτή. Πρέπει να ηρεμήσεις».

Παράλληλα μίλησε και με τον προπονητή του «Δικεφάλου» με τον οποίο κουβέντιασε για αρκετή ώρα αναφορικά με το τι πήγε στραβά και το πως θα μπορέσουν να βελτιωθούν άμεσα τα πράγματα στο «στρατόπεδο» των «κιτρινόμαυρων», αφού τίποτα δεν έχει χαθεί.

Μάλιστα σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η χθεσινή του ομιλία προς τους παίκτες, παρουσία και του Μάσιμο Καρέρα στα Σπάτα, πριν την έναρξη της προπόνησης: «Την Κυριακή παίζουμε στα Γιάννενα έναν τελικό. Πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε γιατί αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα! Είμαστε πολύ κοντά στο πρωτάθλημα, δεν χάθηκε κάτι στην Ευρώπη και δεν πρέπει να τα τινάξουμε όλα στα αέρα μόνοι μας. Χρειαζόμαστε ηρεμία και είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν την έναρξη της προπόνησης ο Ίβιτς είχε τετ α τετ με τον Μάρκο Λιβάια. Ο Τεχνικός Διευθυντής του «Δικεφάλου» του εξήγησε ότι καταλαβαίνει τον εκνευρισμό του που έγινε αλλαγή στην αλλαγή γιατί υπήρξε παίκτης, αλλά του τόνισε ότι οφείλει να δείξει επαγγελματισμό. Ο Λιβάια από την πλευρά του, του είπε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τον Καρέρα και πως θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του.

Ο Ίβιτς συνομίλησε και με τον Καρέρα για το θέμα με τον Λιβάια άκουσε τον Ιταλό τεχνικό και αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι ότι ο 56χρονος δε θέλει να δώσει καμία συνέχεια στο θέμα και πως θεωρείται λήξαν.

Πρόβλεψή μου, ο Λιβάια θα είναι στην αποστολή για τα Γιάννινα και θα είναι και βασικός…

Προβληματισμός για τον ντεφορμέ Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα φέτος σε 6 αγώνες και 411′ συμμετοχής έχει σκοράρει μία φορά (κόντρα στη Σεντ Γκάλεν και αφού πρώτα έχασε το πέναλτι). Πέρσι στα πρώτα έξι ματς και στα 424′ που είχε χρησιμοποιηθεί είχε σκοράρει δύο φορές (σε δύο διαφορετικά ματς), αλλά είχε δώσει και τρεις ασίστ!

Ο Πορτογάλος επιθετικός είναι ντεφορμέ και αυτό φαίνεται. Ενδεχομένως να είναι πιεσμένος και από την έλευση του Ανσαριφάρντ που δείχνει να είναι πιο… λειτουργικός.

Ο εγωισμός του να δείξει πράγματα για να προσελκύσει άλλες ομάδες (μιας και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι) και η «δίψα» του να πείσει τον Φερνάντο Σάντος να τον συμπεριλάβει στο Euro του καλοκαιριού του γυρίζουν μπούμερανγκ και πληγώνουν και την ΑΕΚ.

Ο Ολιβέιρα που πρόσφατα έγινε μπαμπάς θα πρέπει να καταλάβει ότι μέσα από την ομαδική δουλειά θα καταφέρει να πετύχει πράγματα και όχι με συμπεριφορές όπως στη δεύτερη φάση του πρώτου μέρους, όπου έκλεψε τη μπάλα από τον Λόπες. Και θα πρέπει επιτέλους να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Για αυτό αποκτήθηκε και για αυτό λαμβάνει και ένα εκατ. ευρώ το χρόνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X