«Εξυπνη κίνηση με ελάχιστο ρίσκο ο Τάνκοβιτς για την ΑΕΚ»

Εικόνες από την παρουσίαση του Τάνκοβιτς από την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σουηδός ρεπόρτερ Μίκαελ Βάγκνερ αναλύει τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ρεπόρτερ της Aftonbladet και γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίκαελ Βάγκνερ αναλύει τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Τα δυνατά σημεία, η ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκε η ΆΕΚ, η επιρροή του Ιμπραΐμοβιτς, η αγωνιστική του κατάσταση και το συμβόλαιο με την Χάμαρμπι.

Χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος για να τα καταφέρει να εντάξει η ΑΕΚ στο δυναμικό της τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς με εντελώς διαφορετικά δεδομένα στην παρούσα φάση προς όφελος των «κιτρινόμαυρων».

Ο Βάγκνερ παράλληλα στάθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του 25χρονου Τάνκοβιτς, την παρουσία του στην εθνική Σουηδίας, στην παραλίγο μεταγραφή του στη Τζένοα το 2019, την ανανέωση του συμβολαίου με την Χάμαρμπι, αλλά και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του.

Αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta.gr

Πως θα χαρακτήριζες την αγωνιστική κατάσταση του Τάνκοβιτς στην παρούσα φάση;

«Ο Τάνκοβιτς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα σκόραρε στο κυριακάτικο ματς κόντρα στην Τζουργκάρντεν (1-1). Είχε μόλις επιστρέψει από έναν ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι. Τον Σεπτέμβριο (10/9) είχε πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στην Γκέτεμποργκ».

Πως κρίνεις το γεγονός πως περίμενε μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών την πρόταση της ΑΕΚ ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλες δυνατότητες, όπως είναι ο Τάνκοβιτς;

«Ήταν μια περίεργη σεζόν για τον Τάνκοβιτς, αφού το συμβόλαιο του έληξε το καλοκαίρι και περίμενε κάποια αξιόλογη πρόταση, όμως λόγω και του κορονοϊού τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Από την στιγμή που δεν είχε συμβόλαιο δεν αγωνίστηκε σε τουλάχιστον εφτά ματς τον Ιούλιο, αλλά και τον Αύγουστο.

Τελικά αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Χάμαρμπι επιστρέφοντας στον σύλλογο με την προϋπόθεση πως εάν έρθει πρόταση από σύλλογο του εξωτερικού θα μπορεί να αποδεσμευτεί ή το ποσό που θα αξιώσει η Χάμαρμπι να είναι πολύ χαμηλό.

Αυτό έγινε ανεπίσημα γι’ αυτό και ο σύλλογος απέφυγε να τοποθετηθεί για τον τρόπο που μεταπήδησε ο Τάνκοβιτς στην ΑΕΚ. Όπως θα θυμάστε τον Νοέμβριο του 2019 είχε φτάσει μια ανάσα στη Τζένοα.

Είχε μάλιστα ταξιδέψει στη Γένοβα, πέρασε από ιατρικά όμως ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας αθέτησε την συμφωνία που είχε κάνει με την Χάμαρμπι για το κόστος της μεταγραφής».

Ποιος είναι ο ρόλος που του ταιριάζει περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο;

«Ο Τάνκοβιτς μπορεί να αγωνιστεί από τα αριστερά ως χαφ/εξτρέμ, όμως έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο πιο επιθετικό.

Είναι ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής με καλή τεχνική, ένα πολύ δυνατό γυμνασμένο παιδί. Σε ηλικία μόλις 16 ετών εγκατέλειψε τη Νόρκεπινγκ για να ενταχθεί στη Φούλαμ, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Άλκμααρ όπου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Εκείνη την εποχή είχε συμμετοχές με την εθνική Σουηδίας U-21 και τον διεκδίκησε η ομοσπονδία της Βοσνίας.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς,, ο οποίος αποτελεί είδωλο του, ήταν εκείνος που τον έπεισε να επιλέξει την Σουηδία. Έτσι τον Μάρτιο του 2014 έκανε το ντεμπούτο του σε αναμέτρηση κόντρα στην Τουρκία».

Ο Ιμπραΐμοβιτς μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να κατηγορήσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Σουηδίας πως δεν καλεί τον Τάνκοβιτς στην εθνική λόγω της καταγωγής του!

«Ναι, ήταν μια ατυχής δήλωση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αφού ισχυρίστηκε πως ο Γιάνε Άντερσον δεν καλεί τον Τάνκοβιτς στην εθνική λόγω της καταγωγής του. Ο Άντερσον, ο οποίος είναι ένας ήρεμος άνθρωπος δεν έκρυψε την απογοήτευση, αλλά και τον εκνευρισμό του από αυτή την δήλωση, η οποία πραγματικά τον αδίκησε αφού εάν δείτε το ρόστερ της εθνικής Σουηδίας θα καταλάβετε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Αχμέντοτζιτς,Τζόρνταν Λάρσον. Κουλουσέφσκι, Mάρτιν Όλσον, Ρικάρντο Γκαλιόλο είναι μερικά παραδείγματα. Ήταν μια λάθος στιγμή του Ζλάταν».

Θεωρείς πως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες στην ΑΕΚ για να ξεχωρίσει ο Τάνκοβιτς;

«Νομίζω πως ο Τάνκοβιτς ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ την οποία αξιοποίησε με την απόκτηση του. Πήρε έναν παίκτη ελεύθερο και καλείται να πληρώσει μόνο το συμβόλαιο του. Το οικονομικό ρίσκο είναι πολύ χαμηλό αποκτώντας έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλες δυνατότητες. Μπορεί αυτή την εποχή να μην αγωνίζεται στην εθνική Σουηδίας, αλλά βρίσκεται το όνομα του πάντα στα υπόψιν του ομοσπονδιακού προπονητή.

Είχε κάποια σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του, αλλά θεωρώ πως εάν ο προπονητής της ΑΕΚ του δείξει εμπιστοσύνη και του δώσει χρόνο διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να πετύχει. Είναι κυρίως δεξιοπόδαρος, όμως διαθέτει παράλληλα πολύ καλό αριστερό πόδι ενώ χρησιμοποιεί και το κεφάλι του. Είναι παίκτης που μπορεί να καλύψει την αριστερή πλευρά, να κόψει προς τα μέσα και να σκοράρει. Είναι μια πάρα πολύ καλή κίνηση της ΑΕΚ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X