Λάνγκφορντ: «Aλλαξε το μομέντουμ με τα σουτ του Κουκ, θα άλλαζα τις διακρίσεις με τον τίτλο του BCL»

Λάνγκφορντ: «Aλλαξε το μομέντουμ με τα σουτ του Κουκ, θα άλλαζα τις διακρίσεις με τον τίτλο του BCL»
Photo Credits: INTIME

Ο Αμερικανός γκαρντ βγήκε μπροστά και έδωσε τον τόνο για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ

Ο Κιθ Λάνγκφονρτ μίλησε για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ μετά τον τελικό, περιγράφει το κλίμα στα αποδυτήρια και στέκεται στο κίνητρο που δίνει σε όλους εντός των τειχών η ήττα από την Μπούργος.

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, όμως άπαντες εστιάζουν στην επόμενη μέρα, ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα δυνατή και να βρει κίνητρο μέσα από τον χαμένο τελικό.

Αυτό τόνισε και ο Κιθ Λάνγκφορντ μιλώντας στο sdna. Ο 37χρονος γκαρντ, που αναδείχθηκε MVP της σεζόν στο BCL, αλλά και μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, παραδέχτηκε πως θα αντάλλαζε τις δύο προσωπικές διακρίσεις με τον τίτλο του BCL, εξήγησε πόσο σημαντικά ήταν τα σουτ του Ομάρ Κουκ για την έκβαση του τελικού και εξήγησε ποια είναι η επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο παιχνίδι, κάνοντας εστιάζοντας στα σουτ του Ομάρ Κουκ που άλλαξαν τον ρυθμό. «Πιθανότατα, ξεκινήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τελικό και θεωρώ πως ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος στο μπάσκετ, είναι η στρατηγική και το να παίρνεις ρίσκα. Δυστυχώς μία από αυτές δεν μας βγήκε με τα τρίποντα που πέτυχε ο Ομάρ Κουκ. Άλλαξε το παιχνίδι και του αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτά τα σουτ άλλαξαν το μομέντουμ για την ομάδα του».

Η ΑΕΚ πλέον καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και να κοιτάξει την επόμενη μέρα της. «Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν έχεις εμπειρία και έχεις παίξει τόσα χρόνια καταλαβαίνεις ότι πρέπει να βρεις όσα έφταιξαν και πήγαν άσχημα στον τελικό. Η επόμενη μέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη σεζόν του BCL που θα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουμε στο Final 4. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ήττα ως καύσιμο και ως κίνητρο».

Ο Αμερικανός γκαρντ στάθηκε πολλές φορές στο κίνητρο που δίνει αυτή η ήττα, κάτι που στο δικό του μυαλό λειτουργεί ενόψει της νέας σεζόν. «Όταν φτάνεις τόσο κοντά στον τίτλο και χάνεις, το φυσιολογικό είναι να περιμένεις τη σεζόν ώστε να πάρεις εκδίκηση. Αυτό το παιχνίδι ήταν η κατάληξη της περσινής σεζόν και τώρα αρχίζουμε για τη νέα σεζόν. Έχουμε σπουδαία ευκαιρία και σε αυτό έχω εστιάσει και εγώ».

Επιπλέον, κλήθηκε να περιγράψει το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας, μετά τον τελικό, εξηγώντας ότι «τώρα τελείωσε το παιχνίδι, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δεν μπορείς να αλλάξεις ό,τι έγινε. Αφήνεις τον κόσμο να πει και να γράψει όσα θέλει. Τα αγνοείς και ξυπνάς την επόμενη μέρα για να γίνεις καλύτερος. Αυτή η ήττα δεν θα γυρίσει πίσω, αλλά έχουμε μια ευκαιρία να εστιάσουμε. Στα αποδυτήρια όλα είναι καλά. Όλοι προχωράμε και θα είμαστε έτοιμοι».

Κλείνοντας, ρωτήσαμε τον πολύπειρο σκότρερ εάν θα αντάλλαζε τις ατομικές διακρίσεις του με τον τίτλο του BCL, με τον ίδιο να απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη «φυσικά και θα το έκανα. ΤΟ καλύτερο βέβαια θα ήταν να τα είχα όλα, μαζί με τους προσωπικούς τίτλους και το τρόπαιο του BCL, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα κάποιες φορές. Εκεί θα είναι η συγκέντρωσή μου για τη νέα σεζόν. Έχω κάνει τα πάντα σε προσωπικό επίπεδο. Θέλω τον τίτλο, έχω κάτι να εστιάσω τώρα. Έχω υψηλό κίνητρο και ανυπομονώ να το βγάλω στο παρκέ».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X