Κορωνοϊός: Στάση αναμονής για νέα μέτρα - Ερχεται νέα παρτίδα 800.000 rapid test

Κορωνοϊός: Στάση αναμονής για νέα μέτρα - Ερχεται νέα παρτίδα 800.000 rapid test

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κυβέρνηση δεν βιάζεται για τη λήψη νέων μέτρων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Στο οπλοστάσιο της πολιτείας προστίθενται τις επόμενες μέρες ακόμα 800.000 rapid test που συμπληρώνουν την πρώτη πατρίδα 1 εκ. test.

Με προσοχή και χωρίς βιασύνη αποφάσεων για νέα μέτρα στην Αττική παρακολουθεί την επιδημιολογική εξέλιξη του κορονοϊού η κυβέρνηση. Παρά τα σενάρια για την ενεργοποίηση νέων μέτρων και ειδικά στο Λεκανοπέδιο, όπως εξηγούν κεντρικά κυβερνητικά στελέχη στο Reader.gr, αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση και, γενικώς, παρατηρείται μια εικόνα ευρύτερης σταθεροποίησης της κατάστασης.

Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι δεν υπάρχουν εστίες ανησυχίας. Για παράδειγμα, έντονος προβληματισμός υπάρχει για την κατάσταση στα γηροκομεία, όπου, όμως, οι έλεγχοι είναι συστηματικοί σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να ελεγχθεί κατά το δυνατόν η διασπορά και οι δυσάρεστες συνέπειες, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες εστίες υπερμετάδοσης. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όμως, για τα γηροκομεία και τις αντίστοιχες προνοιακές δομές είναι ήδη αρκούντων αυστηρά, ενώ θα συνεχιστούν και οι τακτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε δομές ανά την Ελλάδα.

Στο τραπέζι, σαφώς, έχουν πέσει ιδέες για διάφορα μέτρα, ειδικά στην περιοχή της Αττικής. Σε αυτή τη φάση, όμως, η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται στην ενεργοποίηση τους. Βεβαίως, αν τις επόμενες υπάρξει νέα έκρηξη κρουσμάτων κόντρα στην εικόνα των τελευταίων ημερών, τίποτα δεν πρόκειται να αποκλειστεί. Από αρκετούς επιστήμονες και μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων μπαίνει πιο επιτακτικά στη συζήτηση η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, με την κυβέρνηση, πάντως, σε αυτή τη φάση να μην έχει «κλειδώσει» τέτοια απόφαση.

Από εκεί και πέρα, καίριο ρόλο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό θα παίξει η νέα, μεγάλη παρτίδα των rapid test του ΕΟΔΥ που θα «μπουν» στη φαρέτρα του υεγινομικού μηχανισμού τις επόμενες μέρες. Όπως εξηγούσαν στο Reader.gr κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος και ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού, η Ελλάδα έχει δεσμεύσει μια παρτίδα 1 εκ. άμεσων τεστ κορονοϊού που μέσα σε λίγα λεπτά δίνουν έγκυρο αποτέλεσμα. Το προηγούμενο διάστημα επιστρατεύτηκαν περίπου 200.000, τα οποία ενίσχυσαν ιδιαίτερα τις δυνατότητες του ΕΟΔΥ για τεστ ανά την επικράτεια, όπου κρινόταν ότι υπήρχε επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως στις πλατείες της Αττικής και σε περιοχές, όπως η Πέλλα. Τις επόμενες μέρες και ως τα μέσα του μήνα αναμένεται να ενσωματωθούν στα αποθέματα του ΕΟΔΥ περί τα 800.000 rapid test, το υπόλοιπο της πατρίδας, η προμήθεια των οποίων είναι αυτή τη στιγμή στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μάλιστα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το επόμενο διάστημα να προβεί και σε νέα παραγγελία σημαντικής παρτίδας rapid test, τα οποία θα αυξήσουν σημαντικά τη δυνατότητα του κράτους να κάνει ως και 20.000 τεστ σε ημερήσια βάση, καλύπτοντας έτσι με επάρκεια όλες τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, αλλά και τις περιπτώσεις, όπου προκύπτει ανάγκη άμεσης ιχνηλάτησης λόγω συρροής κρουσμάτων.

πηγή reader

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X