Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» Λαζανά: «Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει στην Αττική, να γίνει καθολική η χρήση μάσκας»

Κορωνοϊός: Μάσκες και 150 ευρώ πρόστιμο -Τι ισχύει για εργαζόμενους, κοινό και Δημόσιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει στην Αττική» δήλωσε ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς και τόνισε ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας υποχρεωτική και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Λαζανάς απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ενώ επεσήμανε ότι οι συναυλίες και οι συγκεντρώσεις σε πλατείες και καφενεία μπορεί να είναι εστίες υπερμετάδοσης. Διερωτήθηκε πως τελικά μπορεί να πειστεί ο κόσμος και είπε πως πραγματικά βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με αυτό.

Ο κ. Λαζανάς αποκάλυψε πως θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η καθολική χρήση μάσκας.

Παράλληλα πρότεινε αύξηση του αριθμού των τεστ σε περιοχές επιβαρυμένες.

Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού, τόνισε ο κ. Λαζανάς και πρόσθεσε ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, συγκεκριμένα στην Αττική καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός.

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Λαζανά είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται.

Προειδοποίησε ότι έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κορονοϊός και δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X