ΑΕΚάρα φέρε μας το Κύπελλο!-Φανταστική διέλυσε (99-75) την Σαραγόσα και πάει για το 4ο αστέρι!

ΑΕΚάρα φέρε μας το Κύπελλο!-Φανταστική διέλυσε (99-75) την Σαραγόσα και πάει για το 4ο αστέρι!
Photo Credits: INTIME

Σαρωτική η υπερομάδα του Παπαθεοδώρου, έκανε μια χαψιά τους Ισπανούς και σηκώνει κούπα ξανά την Κυριακή με την Μπούργος

Έτοιμη να σηκώσει το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της είναι η ΑΕΚ.

Η αρμάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Σαραγόσα και μετέτρεψε τον ημιτελικό σε παράσταση για έναν ρολό. Η ΑΕΚ ήταν ισοπεδωτική και με τρομερούς τους Ράις, Λοτζέσκι και Ρογκαβόπουλο πέρασε αέρα στον μεγάλο τελικό της Κυριακής κόντρα στην Μπούργος.

Εκρηκτικό ξεκίνημα της ΑΕΚ στον ημιτελικό. Η Ένωση βρήκε σκορ από Χρυσικόπουλο και Λάνγκφορντ και με την άμυνα σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης πήρε τον έλεγχο του αγώνα (12-0, 3′). Η Σαραγόσα αφυπνίστηκε και αντέδρασε. Ο Νικολάς Μπρουσίνο φώναξε παρών και οι Ισπανοί μείωσαν με επί μέρους 8-0 (12-8, 4′). Μορέιρα και Ρογκαβόπουλος ακολούθησαν τον Λάνγκφορντ, με την ΑΕΚ να ανεβάζει εκ νέου τη διαφορά (22-12, 7′). Ο Ματ Λοτζέσκι έδωσε λύση με τρίποντο και η ΑΕΚ έκλεισε το δεκάλεπτο στο +11 (26-15) χάρη στην πολύ καλή άμυνά της.

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ένωση. Ο Ράις μοίραζε την μπάλα και με τον Λοτζέσκι να τελειώνει τις φάσεις η Ένωση ανέβασε τη διαφορά (38-19, 13′). Ένα προσωπικό κρεσέντο του Ντι Τζέι Σίλι βοήθησε την Σαραγόσα να μαζέψει τη διαφορά (42-28, 17′). Ρογκαβόπουλος και Ράις, όμως συνδέθηκαν με το καλάθι της ισπανικής ομάδας, η άμυνα παρέμενε σε υψηλά επίπεδα και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με την Ένωση στο +21 για το 53-32.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού η ΑΕΚ εμφανίστηκε συγκεντρωμένη μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Η άμυνα της «Ένωσης χαλάρωσε λίγο, όμως η επίθεση δεν σταμάτησε την παραγωγή σκορ και θεάματος: Με αυτό ως βάση, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κράτησε σταθερά τα ηνία και το προβάδισμα, κλείνοντας την περίοδο στο εμφατικό +26 (83-57).

Ήταν προφανές πως το νερό είχε μπει στο αυλάκι και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ συνέχισε με το πόδι στο γκάζι, η Σαραγόσα αποδέχτηκε την μοίρα της και η «Ένωση» συνέχισε μέχρι το τέλος με χαμόγελα και αίσθηση κυριαρχίας στο παρκέ. Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και η ομάδα του Παπαθεοδώρου ετοιμάζεται ήδη για τον τελικό!

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 53-32, 83-57, 99-75.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X