Super League: Το πλάνο επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα

«Πάγωσε» ο κόσμος, μοιρασμένες οι αντιδράσεις
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η 24η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα ορόσημο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ μεταξύ της Μπάγερν και της Σεβίλλης στη Βουδαπέστη.

Σε αυτό το ματς η ΟΥΕΦΑ θέλει να τεστάρει την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα με το 30% της χωρητικότητας του γηπέδου (το «Πούσκας» χωρά 67.150), τεστ για τον κο- ρωνοϊό για όσους φιλάθλους προμηθευτούν εισιτήρια και μόνο 3.000 εισιτήρια για τους φιλάθλους της κάθε ομάδας (σύνολο 6.000).

Την ίδια στιγμή σχέδια επιστροφής του κόσμου στο γήπεδα επεξεργάζονται από κοινού Super League και κυβέρνηση, με την τελευταία βέβαια να σκέφτεται το σύνολο του αθλητισμού και όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Το τελευταίο σενάριο, τουλάχιστον για το ποδόσφαιρο, βασίζεται πάνω στην πρόταση του ΟΦΗ για το 20% της χωρητικότητας του γηπέδου και η εφαρμογή του να ξεκινήσει στις 26 του μήνα, από την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πόσο εφικτό είναι αυτό; Κατ’ αρχάς θα πρέπει να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση, το υφυπουργείο Αθλητισμού, η λίγκα δεν αποφασίζουν από μόνες τους. Πρέπει πρώτα το θέμα να συζητηθεί από την ειδική επιτροπή του ΕΟΔΥ.
Αυτή θα πει τι θα γίνει. Τι θα γίνει; Το πιθανότερο είναι -αν έχουμε την ίδια κατάσταση στη διασπορά των κρουσμάτων- η απάντηση στο αίτημα να είναι αρνητική.

Η καθηγήτρια πνευμονολογίας και μέλος της επιτροπής, Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε στη SportDay: «Ακόμα δεν το έχουμε συζητήσει, αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διοργάνωση αγώνων με φιλάθλους. Χθες ανακοινώθηκαν 169 κρούσματα και ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος. Θα
πρέπει να επιστρέψουμε σε κρούσματα κάτω των 100 σε ημερήσια βάση για να αρχίσει η συζήτηση για την επιστροφή του κόσμου. Βέβαια, ακόμα και να γίνουν κάποια ματς με κόσμο δεν θα είναι σίγουρο ότι θα αφήσουμε πίσω την πανδημία….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X