Παρασκευής: «Θα έχουμε σίγουρα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία»

Παρασκευής: «Θα έχουμε σίγουρα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία»

Βέβαιος πως θα υπάρχουν κρούσματα σε σχολεία είναι ο καθηγητής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την βεβαιότητα ότι θα έχουμε κρούσματα και στα σχολεία της χώρας εξέφρασε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρης Παρασκευής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε στον Αντ1:

«Η ανησυχία είναι σεβαστή και κατανοητή. Όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μέλη της κοινωνίας και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και εκεί κρούσματα. Θα ανακοινωθούν σύντομα τα πρωτόκολλα διαχείρισης. Αν υπάρχει κρούσμα θα πρέπει προφανώς να αυτοπεριοριστεί, να μην πηγαίνει στην εργασία του. Οι στενές του επαφές επίσης να αυτοπεριοριστούν και αν είναι δυνατόν να υποβληθούν και σε τεστ. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να είναι έτοιμα τα σχολεία. Ευελπιστώ ότι οι συστάσεις και τα πρωτόκολλα να είναι άμεσα διαθέσιμα».

Για την αυξητική τάση που δείχνει ο κορωνοϊός, καθώς οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι υψηλοί είπε: «Είναι κρίσιμο να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων έτσι ώστε να έχουμε περιθώρια αύξησης λόγω των διαφορετικών κλιματολογικών συνθηκών τον χειμώνα. Θα είμαστε σε κλειστούς χώρους και ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος. Για να υπάρχει το περιθώριο καλής διαχείρισης και κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα ήταν χρήσιμο να μειώσουμε τα κρούσματα. Ο,τι πετύχουμε αυτή την περίοδο θα είναι προς όφελός μας το εκείνη την περίοδο. Αν περιορίσουμε τα κρούσματα στα 100 θα είναι ένα σημαντικό βήμα. Είναι αρκετοί, βέβαια, οι δείκτες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X