Εικόνες βεβήλωσης στην Αγιά Σοφιά (VIDEO)

ΑΕΚ: «Η Αγιά Σοφιά πάντα θα εκπέμπει άρωμα Ελληνισμού και Πολιτισμού, πάντα θα φωνάζει την Ιστορία της!»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ταγίπ Ερντογάν βιαζόταν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, προκειμένου να πραγματοποιήσει την φιέστα της προηγούμενης Παρασκευής. Κάτι που είχε τραγικά αποτελέσματα…

Και αυτό γιατί στο σύμβολο της Χριστιανοσύσης που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, υπάρχουν εικόνες που δείχνουν την προχειρότητα που επικράτησε.

Το Mega μετέφερε αυτές τις εικόνες μέσω του Ανδρέα Ρομπόπουλου και δείχνουν πώς έχουν καλυφθεί οι αγιογραφίες και τα ανεκτίμητης αξίας ψηφιδωτά και πώς έχει μεταμορφωθεί ριζικά η εικόνα του.

Πρόχειρα τοποθετημένα πανιά καλύπτουν τις τοιχογραφίες του εξωνάρθηκα, όπως αυτές του Λέοντα του Σοφού, αλλά και του Ιουστινιανού με τον Μέγα Κωνσταντίνο να προσφέρουν στη Θεοτόκο την Πόλη και τη μεγάλη εκκλησία, ενώ ακριβώς από κάτω, έχουν τοποθετηθεί τα ράφια για τα παπούτσια των μουσουλμάνων που πρέπει να τα αφήνουν πριν την προσευχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια από τις κόγχες του ναού τα εξαπτέρυγα δεν έχουν καλυφθεί, ενώ από κάτω, μουσουλμάνοι πηγαινοέρχονται χωρίς ιδιαίτερο σεβασμό στο μνημείο. Υπάρχει πάντα η σκαλωσιά για τις εργασίες που γίνονται τα τελευταία χρόνια, ενώ σε πολλά σημεία του ναού βρίσκει κανείς το Κοράνι που άφησε κάποιος πιστός μουσουλμάνος.

Ο γυναικωνίτης είναι κλειστός και η πρόσβαση στα σημαντικότερα ψηφιδωτά, όπως αυτό της Δέησης, είναι απαγορευμένη, στοιχείο που βέβαια καταγράφεται ως θετικό. Ωστόσο, η βιασύνη του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί είχε ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν οι εργασίες που προβλέπονταν.

πηγή gazzetta plus

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X