Εισαγγελική παρέμβαση για τον συνωστισμό στη φιέστα στο Καραϊσκάκη

Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων, στην φιέστα του Ολυμπιακού παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό οδήγησε την Εισαγγελία Πειραιά να ζητήσει την διενέργεια δικαστικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», πέντε ημέρες μετά από τη φιέστα, με τους χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού, που γιόρτασαν την κατάκτηση του 45ου τίτλου, στην ιστορία του συλλόγου, χωρίς μάσκες, αποστάσεις και με μηδενική τήρηση των μέτρων ασφαλείας, για τον κορωνοϊό, η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Κατερίνα Δημητριάδη, έδωσε παραγγελία, για διενέργεια δικαστικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά η εισαγγελέας, όταν από τον περασμένο Μάρτιο, με εγκύκλιό του, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε ζητήσει απο τους εισαγγελείς όλης της χώρας, να παρεμβαίνουν άμεσα και να σχηματίζουν δικογραφίες, εναντίον όσων παραβαίνουν τα μέτρα, κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν στον νέο ποινικό κώδικα, για όσους σπάνε την καραντίνα και παραβιάζουν τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας για τον κορωνοϊό, «οι ποινές αυξάνονται στα (έως) 10 χρόνια αν μεταδοθεί σε άνθρωπο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X