Εκδήλωση για τον Σπύρο Κοντούλη στη Νέα Φιλαδέλφεια δίπλα στην «Αγιά Σοφιά»

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 20.30

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, η Λέσχη Πολιτισμού και Ιστορίας της ΑΕΚ, οι Παλαίμαχοι της ΑΕΚ και οι εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ τιμούν τον διεθνή ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σπύρο Κοντουλη παρουσιάζουν σε δραμοποιημένη μορφή το ιστορικό μυθιστόρημα “Η κραυγή της σιωπής’ του Σπύρου Τζόκα.

Στο Ιστορικό Μυθιστόρημα περιγράφεται η τραγική ιστορία της οικογένειας του Σπύρου Κοντούλη, μεγάλου ποδοσφαιριστή της εποχής του Μεσοπολέμου, που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ και την Εθνική Ελλάδος. Μέσα από την Ιστορία του Σπύρου Κοντούλη αναδεικνύονται η τραγωδία, η προσφυγιά, η εγκατάσταση και η ομάδα που γεννήθηκε από τις στάχτες. “θα παίζουμε ποδόσφαιρο και θα λέμε την Ιστορία μας..» είπε ο Σπανούδης και είχε δίκιο.

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 20.30, δίπλα στο σπίτι της ΑΕΚ, στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό,

Θα διαβαστούν αποσπάσματα από ηθοποιούς,

Θα ακουστούν τραγούδια που θα ζωντανεύουν την εποχή.

Η συμμετοχή μας θα συμβάλλει στην προαγωγή της Ιστορίας και του Πολιτισμού της ΑΕΚ, θα επιβεβαιώσει ότι το ιστορικό σωματείο δεν λησμονεί τα ηρωικά παιδιά του και θα αποδώσει τιμή στην μεγάλη ομάδα της περιόδου του μεσοπολέμου, η οποία σε αντίξοες συνθήκες κατέκτησε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας. Στη μεγάλη αυτή ομάδα εκτός του Σπύρου Κοντούλη κορυφαίο αμυντικό χαφ, μετείχαν οι Ρίμπας, Σκλαβούνος, Δελαβίνιας Γάσπαρης, Παπαδόπουλος, Μανέττας, Τζανετής, Μαρόπουλος, Καπάνταης, Μάγειρας, Βασιλείου. Προπονητής των μεγάλων επιτυχιών της ΑΕΚ και των τίτλων ήταν ο Κώστας Νεγρεπόντης, που ήταν παίχτης της ΑΕΚ από το 1926 ως το 1932. Στη δημιουργία της μεγάλης αυτής ομάδας συνέβαλε σημαντικά και το νέο ιδιόκτητο γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς η ομάδα μέχρι το 1937 δεν είχε δικό της γήπεδο.

Με νέο δελτίο τύπου θα αναφερθούμε και στους συντελεστές.

Σας περιμένουμε όλους.

Θα τηρηθούν αυστηρά οι αποστάσεις ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X