Το πρόβλημα της ΑΕΚ, που την δυσκολεύει και με τους πιο αδύναμους

Αργησε να ξυπνήσει η ΑΕΚ, δεν έφταναν οι λύσεις και έχασε από τον Ολυμπιακό (1-2)
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης για τα ζητήματα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρόβλημα για την ΑΕΚ, δεν είναι πως χωρίς επτά βασικούς, έκανε ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΣΦΠ.

Σε ένα ματς που τελικά μια αμφιλεγόμενη διαιτητική απόφαση, την απέτρεψε από το να φτάσει μια ανάσα από την ισοφάριση στο τέλος. Μιλάω φυσικά για το χέρι του Ομάρ στο σουτ του Χουλτ, που θα μπορούσε να έχει δοθεί πέναλτι. Τουλάχιστον η μη εξέταση της από το VAR, δεν δικαιολογείται.

Το πρόβλημα όμως για την ΑΕΚ, είναι πως συμπλήρωσε πέντε ματς από την επανέναρξη της σεζόν κι έχει μόνο μία νίκη. Την Κυριακή ήταν ο ΟΣΦΠ, το πιο δύσκολο ματς που έγινε ακόμη δυσκολότερο από τις ελλείψεις.

Αλλά προηγήθηκαν ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ και δύο φορές ο Άρης. Από αυτά τα ματς, η ΑΕΚ νίκησε μόνο τον ΟΦΗ. Στο 90λεπτο μάλιστα του κυπέλλου, από τον Άρη έχασε με 2-1.

Η ΑΕΚ για τη 2η θέση

Όταν συζητούσαμε για την επανέναρξη της σεζόν και τις πιθανότητες της Ένωσης για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, νομίζω πως αυτό το σενάριο, ότι δηλαδή στα πρώτα τέσσερα ματς θα είχε κερδίσει μόνο τον ΟΦΗ, μπορεί και να μη το φανταζόμασταν.

Με τον δε Άρη, έπαιξε με τον αντίπαλο να μην έχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ματς, να παίζει χωρίς επιθετικό, να χάνει δύο αμυντικούς από το πρώτο ημίχρονο. Και η ΑΕΚ δεν τον κέρδισε.

Με τον Παναθηναϊκό για 65 λεπτά δεν βλεπόταν.

Για κάθε ματς υπάρχουν εξηγήσεις. Φυσικές ή …και μεταφυσικές. Εξηγήσεις που ακουμπούν στην τύχη ή την έλλειψη ικανότητας, όταν μιλάμε για μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Βάζεις ό,τι θέλεις. Αλλά το αποτέλεσμα μένει το ίδιο. Η ΑΕΚ δεν κέρδισε Παναθηναϊκό, δεν κέρδισε δυο φορές τον Άρη.

Δέχθηκε πλήγμα σοβαρό με τον Βράνιες, καμιά αμφιβολία. Ακόμη και ο Κλωναρίδης είχε ρόλο να παίξει σε κάποια ματς, μετά την πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό, που πήρε συμμετοχή στο τέλος.

Αλλά αυτά τα παιχνίδια που δεν κέρδισε η ΑΕΚ, κάτι μου δείχνουν. Είτε πως κάτι δεν έχει πάει καλά με την διαχείριση τους, είτε (ειδικά μετά την απώλεια του Βράνιες) πως η ΑΕΚ χρειάζεται συγκεκριμένα πράγματα σε επίπεδο ενίσχυσης, για να μην είναι συνεχώς αγχωμένη σε ματς που εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένη να κερδίσει. Δεν εννοώ λόγω βαθμολογικής πίεσης, αλλά επειδή θεωρείται φαβορί.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο, είναι το γεγονός πως τώρα που ο Άρης και ο Παναθηναϊκός φαίνεται να έχουν …χαιρετήσει την σεζόν, αν ρωτήσεις κάποιον ποια θεωρεί βασική υποψήφια για να κάνει κάποια γκέλα με αντίπαλο έναν από τους δύο, θα σου πει την ΑΕΚ. Και σε κανέναν δεν θα φανεί παράξενο.

Αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της ομάδας τόσο. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η ΑΕΚ όπως είναι τώρα, πρέπει να πάρει …με την εμφάνιση της στον αγωνιστικό χώρο, τους αγώνες με Παναθηναϊκό όπως είναι τώρα και Άρη όπως είναι τώρα.

Φοβάμαι όμως πως το ζήτημα της ΑΕΚ σε αυτό το επίπεδο, με αυτούς τους αντιπάλους, είναι πως λείπει η προσωπικότητα που είναι το μέσο, για να βγει πιο έντονα στο γήπεδο και η διαφορά ποιότητας.

Η ΑΕΚ έχει παίκτες ικανούς, σε αριθμό επαρκή τουλάχιστον για να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στην Ελλάδα, εκτός από τα ντέρμπι. Αλλά το να βγάζεις την ικανότητα σου στο γήπεδο σε σταθερή βάση και να είναι δεδομένο πως βρέξει χιονίσει κάποια πράγματα που περιμένει η ομάδα από σένα θα τα δώσεις, αυτό είναι και θέμα προσωπικότητας.

Εκεί είναι το ζήτημα της Ένωσης.

Και σε όποιο επίπεδο και να κινηθεί η διαδικασία ενίσχυσης της ποσοτικά, χρειάζεται σίγουρα …ενέσεις και προσωπικότητας.

Το μέγεθος της νευρικότητας που εμφανίζει η ΑΕΚ σε ματς που έχουν βαθμολογική σημασία, ακόμη και όταν αναμφισβήτητα είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της, αυτό ακριβώς υποδηλώνει. Πως σε επίπεδο προσωπικότητας υπάρχει έλλειμμα.

Είναι παράγοντας, που δεν μπορεί να αγνοηθεί στην συνέχεια …

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X