Ετσι έπεισε ο Καρέρα τον Μελισσανίδη για τον Ενομπακάρε!

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr, για ορισμένα πράγματα που δεν αλλάζουν ποτέ στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ η ίδια έχει αντιμετωπίσει λίγο φοβικά, την κίνηση της να έρθει σε συμφωνία για τον Μπράιτ Ενομπακάρε. Κι αυτό ομολογώ πως δεν μπορώ να το καταλάβω.

Τα ρεπορτάζ της ομάδας, μέσα σε αυτά και το δικό μου την επομένη της γνωστοποίησης του θέματος, έδιναν βάρος στο γεγονός πως πρόκειται για μια επιλογή που παίρνει πάνω του ο προπονητής, ανεξάρτητη από τον σχεδιασμό.

Σχεδόν σε όλα περιλήφθηκε ο προβληματισμός από το γεγονός πως ο παίκτης είχε κάποια θέματα που δεν του επέτρεψαν να έχει την αρχικά αναμενόμενη συνέχεια στους Γουλβς.

Γενικά δηλαδή υπήρξε ένα …χρώμα επιφύλαξης στον τρόπο που υποδέχθηκε η καθημερινή επικαιρότητα της ΑΕΚ, την είδηση της επικείμενης απόκτησης του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Μόνο στην ΑΕΚ συμβαίνει κάτι τέτοιο

Μεταξύ των μεγάλων ομάδων, οφείλω να πω πως μόνο στην ΑΕΚ θα μπορούσες να δεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και μιλάω για την ομάδα, επειδή η πηγή του ρεπορτάζ είναι η ΑΕΚ. Δεν πιάνει κανείς από μας περαστικούς να τους ρωτήσει την γνώμη τους. Τις εκτιμήσεις και τον τόνο που προκύπτουν μέσα από την ομάδα, αποτυπώνουν τα ρεπορτάζ.

Είτε μιλάμε για τον ΟΣΦΠ, είτε μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, μια περίπτωση ανάλογη με αυτή του Ενομπακάρε, σαφώς θα είχε προβληθεί πολύ περισσότερο και θα είχε προβληθεί θετικά. Δεν πέρασε η ΑΕΚ από το παζάρι, άπλωσε το χέρι σε ένα καλάθι κι έβγαλε τον Νιγηριανό.

Παίρνει έναν παίκτη που μέχρι τα τέλη του 2018 τουλάχιστον, θεωρούταν πολύ πιθανό να είναι μέσα στα next big things μιας ομάδας που προοδεύει συνεχώς στην Premier League. Και μιλάμε για έναν παίκτη που και τώρα που έρχεται για την ΑΕΚ, είναι μόλις 22 ετών. Όποια θέματα και να έχει εντοπίσει κανείς, δεν είναι δυνατόν να πεις πως σε αυτή την ηλικία ο ποδοσφαιριστής είναι «καμένος».

Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις

Αντίθετα, εντάσσεται ενδεχομένως στην κατηγορία εκείνων που μόνο λόγω πολύ ιδιαίτερων συνθηκών θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις για να παίξουν σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό.

Μπορεί να πάει …άπατος, αλλά μπορεί και να γίνει ένας ακόμη από τους πολλούς, που έχασαν λίγο τον δρόμο μετά από ένα καλό ξεκίνημα, αλλά με την κατάλληλη επιλογή το έσωσαν και η ομάδα που τους έδωσε την ευκαιρία βγήκε κερδισμένη.

Οι ερωτήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δεδομένες. Με κορυφαία το γιατί δεν τον πήρε κάποια άλλη ομάδα στην Αγγλία, έστω κάτω από την Premier League.

Τέτοιου είδους ερωτήσεις έχουν προκύψει πολλές φορές για στόχους ελληνικών ομάδων και ειδικά στην ΑΕΚ που ο αρνητισμός είναι συνεχώς στην γωνία και περιμένει να ξεπεταχτεί.

Αντίστοιχα πολλές φορες όμως, η απάντηση που έχει δώσει η ζωή είναι πως κακώς δεν ασχολήθηκαν με έναν παίκτη άλλες ομάδες.

Οι άλλοι… καμένοι

Και τι δεν είχε ειπωθεί ας πούμε για τον Γιόχανσον. Πέντε χρόνια βασικός στην Γκέτεμποργκ και δεν βρέθηκε μια ομάδα να τον πάρει ελεύθερο; Για να έρθει τελικά στην ΑΕΚ της Β΄Εθνικής με 150 χιλιάρικα τον πρώτο χρόνο;

Ο Βράνιες, ο επίσης «καμένος» Αραούχο …Ακόμη και ο Χριστοδουλόπουλος. Δεν βρέθηκε μια ομάδα να τον πάρει ελεύθερο τέτοιο παίκτη και συμβιβάστηκε με τα 270 χιλιάρικα της πρώτης σεζόν στην ΑΕΚ; Και σίγουρα κι άλλοι.

Όπως υπάρχουν και περιπτώσεις που οι όποιες επιφυλάξεις δικαιώθηκαν. Ωστόσο όταν μιλάμε για την ΑΕΚ, τις περισσότερες φορές οι επιφυλάξεις δεν δικαιώνονται με τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Για τον Ενομπακάρε συγκεκριμένα κανείς δεν μπορεί να ξέρει τα κίνητρα του ίδιου του παίκτη. Μπορεί ενδεχομένως να θέλει νέα αφετηρία σε περιβάλλον εκτός Αγγλίας. Μπορεί να του έχει γεννήσει ο Καρέρα αίσθημα εμπιστοσύνης. Παίζουν κι αυτά ρόλο.

Άλλο τούτο πάλι που το αγνοούμε χαρακτηριστικά. Ο Καρέρα που έχουμε κάνει θεό, ζητάει έναν παίκτη. Αλλά περιέργως αυτό δεν είναι αρκετό για να πείσει πως κάτι καλό θα έχει αυτός ο παίκτης.

Δεν …κουνάω το δάχτυλο και το λέω ξανά, πως σίγουρα δεν δικαιώνονται πάντα τέτοιου είδους επιλογές, που για μια ομάδα με την οικονομική πολιτική της ΑΕΚ, εμφανίζονται στο προσκήνιο αρκετά συχνά.

Απλά κάτι μου λέει πως αν για παράδειγμα τον είχε κλείσει ο ΟΣΦΠ, ο τρόπος με τον οποίο θα αναμενόταν η άφιξη του, θα ήταν πολύ διαφορετικός. Κι αυτό είναι που με ενοχλεί. Άλλωστε ο Ενομπακάρε δεν έρχεται για να κλείσει με μικρότερο συμβόλαιο από αυτά που υπέγραψαν όταν αποκτήθηκαν από τον ΟΣΦΠ, παίκτες που τώρα τους λέμε «λαβράκια». Δεν λέω καν εμπιστοσύνη. Λέω λίγο καλύτερη διάθεση …

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X