Οι δύο «τρύπες» που κράτησαν χαμηλά την ΑΕΚ

Δυο πράγματα οδήγησαν στην κακή εικόνα της ΑΕΚ, μέχρι το γκολ του Μακέντα. Το ένα είναι πως δεν βγήκε η επιλογή του Μάνταλου στην συγκεκριμένη θέση.

Το πρόβλημα εδώ είναι πως φάνηκε ότι δεν μπορούσε να βγει, άρα δεν έχει ευθύνη ο παίκτης και ακόμη περισσότερο πως δεν έγινε κίνηση για να διορθωθεί, αρκετά νωρίτερα.

Μάλιστα εδώ η μοίρα «τιμώρησε» ας πούμε τον Καρέρα, γιατί τον Ολιβέιρα τον είχε έτοιμο για να μπει, πριν το γκολ του Μακέντα.

Το δεύτερο είναι πως όταν παίζεις με 4-3-3 κι έχεις (αναμενόμενα για μένα και σωστά για πολλούς λόγους) στόχο να το πας μαζεμένα και μετρημένα, οι Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι είναι τα πιο κρίσιμα μεγέθη για να λειτουργήσει. Όταν είναι σε κακή βραδιά και οι δύο, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.

Κακή βραδιά για τους χαφ

Η ΑΕΚ ποτέ δεν παίζει καλά με τον Παναθηναϊκό του Δώνη, τον οποίο περίμενα όπως τον είδα. Με τα γνωστά του χαρακτηριστικά, χωρίς ζητήματα από τα έξω-αγωνιστικά. Αυτά είναι για τους αφελείς. Ο Καρέρα είχε δουλέψει πίεση για να εμποδίσει το καλό build up του Παναθηναϊκού, αλλά στο γήπεδο δεν βγήκε.. Κι ο λόγος ήταν η κακή βραδιά των δύο από τους τρεις χαφ και ο αποπροσανατολισμός του Μάνταλου, λόγω της θέσης που τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού.

Πάντως πρέπει να πούμε πως η ΑΕΚ δεν έφαγε φάσεις πέρα από τα γκολ. Ακόμη και στο κακό της διάστημα, ο απολογισμός των φάσεων …που μύρισαν κίνδυνο, ήταν ξεκάθαρα υπέρ της. Είχε τρεις μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, με κορυφαία του Μπακάκη, πριν δεχθεί καν το γκολ.

Το αντίδοτο, έτσι ώστε να μη τρως τουλάχιστον φάσεις, στο πρόβλημα που δημιούργησε η κακή τακτική επιλογή και η άσχημη βραδιά των χαφ, ήρθε από την καλή εμφάνιση του Σιμόες ως κόφτη, των δύο στόπερ με πρώτο τον Βράνιες και τηη εξαιρετικά βραδιά του Μπακάκη. Που έσβησε αυτή τη φορά τον Χατζηγιοβάννη και κινήθηκε και απειλητικά μπροστά, όποτε βρήκε ευκαιρία. Θα μπορούσε να κρίνει και το ματς, στην φάση στις αρχές του δεύτερου μέρους.

Η είσοδος του Ολιβέιρα, έδειξε πως η ΑΕΚ με αυτόν ή τουλάχιστον τον Αραούχο (που κι αυτός βοήθησε στο μικρό διάστημα που έπαιξε) δεν έχει καμιά σχέση με την ΑΕΚ χωρίς αυτόν. Και είναι φυσιολογικό γιατί μιλάμε για τρομερό φορ. Και είναι το μεγαλύτερο φετινό ζήτημα της Ένωσης που δεν μπορεί όλη τη χρονιά να στηριχθεί σταθερά πάνω του.

Άλλη ομάδα με τον Ολιβέιρα, ανέβηκαν ακόμη και τα χαφ σε απόδοση από το σημείο που μπήκε. Μια κανονική ΑΕΚ, προετοιμασμένη από τον Καρέρα αλλά με όλες τις επιλογές στην διάθεση του, θα είχε νικήσει χθες, ίσως μάλιστα και σχετικά άνετα.

Όταν δεν παίζεις καλά σε ένα ντέρμπι και βρίσκεσαι στο 65΄να χάνεις κιόλας, το να το κλείνεις με βαθμό, είναι στο τέλος ένα κέρδος. Αν και δεν εξισορροπεί την ανάγκη που είχες για τρίποντο. Λίγο όμως μετριάζει το μέγεθος της ζημιάς.

Το κρίσιμο για την ΑΕΚ είναι το τι θα γίνει με τα σπουδαία φορ που διαθέτει. Αν, αλλά και πόσο σύντομα θα μπουν κανονικά στην ιστορία. Για να κάνουν την διαφορά, όπως μπορούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X