Χωρίς δακτύλιο η Αθήνα μέχρι τον Σεπτέμβρη

Ελεύθερα θα κινούνται τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι και τον Σεπτέμβρη, αφού ο δακτύλιος δεν θα ισχύει για όλο το καλοκαίρι. Αν και η αναστολή του είχε τελική ημερομηνία τις 31 Μαΐου, πήρε παράταση από την 1η Ιουνίου έως και τις 17 Ιουλίου του 2020. Έτσι κι αλλιώς, από τις 17 Ιουλίου και μέχρι περίπου το τέλος του Σεπτέμβρη, ο δακτύλιος δεν ισχύει στην Αθήνα λόγω καλοκαιριού και μειωμένης κίνησης στα αστικά κέντρα, οπότε θα επανέλθει (αν δεν υπάρξει νέα αναβολή) σε ημερομηνία κοντά στον Οκτώβρη.

Η αρχική κίνηση για αναστολή λειτουργίας του δακτυλίου έγινε για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων από τους πολίτες με ιδιωτικά μεταφορικά μέσα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού είναι σαφώς μεγαλύτερος αν ο κόσμος χρησιμοποιεί ευρέως τα λεωφορεία, το μετρό, το τραμ, το τρόλεϊ κλπ, οπότε όσο μικρότερος είναι ο συνωστισμός εκεί, τόσο το καλύτερο για τη δημόσια υγεία.

Η αναστολή εφαρμογής του δακτυλίου έγινε με Κοινή Υπουργική Απόφαση, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη το πότε ακριβώς θα σταματήσει να ισχύει. Θα πρέπει να περιμένουμε νέα ΚΥΑ προκειμένου να το μάθουμε. Σίγουρα οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν όταν έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση του κορονοϊού στη χώρα μας. Κάθε χρόνο πάντως, ο δακτύλιος επιστρέφει από τις… καλοκαιρινές διακοπές του περίπου στα τέλη του Σεπτέμβρη. Για παράδειγμα πέρυσι, επανήλθε στις 30 Σεπτεμβρίου. Φέτος, μπορεί να τον δούμε ακόμη και μετά τον Οκτώβρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X