Βόλεϊ: Ο Καραμπέτσος έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, με μία διαδικασία fast track, αποφάσισε να διεξάγει ξαφνική ψηφοφορία διά περιφοράς μεταξύ του ΔΣ και έστεψε πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ στις γυναίκες τον Ολυμπιακό.

Η απόφαση επιβεβαιώνει όλα τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για τον τρόπο που διοικείται το ελληνικό βόλεϊ καθώς η ΕΟΠΕ αγνόησε τις θέσεις των ομάδων και προκειμένου να δώσει τον τίτλο στην αγαπημένη ομάδα του Καραμπέτσου, έστεψε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Τα ερυθρόλευκα κορίτσια που ήταν αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος μέχρι τη στιγμή της διακοπής, θα κατακτήσουν τελικά το πρωτάθλημα χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσουν στα πλέι οφ, φτάνοντας στο 8ο σερί πρωτάθλημα χάρη σε εξωαγωνιστικές διεργασίες. Ήταν μάλιστα τέτοια η σιγουριά για το πώς θα δοθεί ο τίτλος του πρωταθλητή, ώστε ο Ολυμπιακός αποδέσμευσε σήμερα με επίσημη ανακοίνωση τον προπονητή του, έχουν ήδη μεταγραφεί σε ξένες ομάδες η Λαμπρούση και η Ζακχαίου, ενώ οι Ελληνίδες παίκτριες του είναι σχεδόν όλες ελεύθερες.

Ένα πρωτάθλημα που τελικά φέρει τη σφραγίδα του Γιώργου Καραμπέτσου, που είναι και ο MVP του φετινού πρωταθλήματος γυναικών.

Είναι εντυπωσιακό μάλιστα ότι η ΕΟΠΕ προκειμένου να αποφύγει αντιδράσεις, δεν δημοσιοποίησε ποτέ ότι προτίθεται να κάνει έστω και άτυπο ΔΣ διά περιφοράς, ενώ ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση στις ομάδες ή στα media για απονομή Καραμπέτσου στον Ολυμπιακό παρά μόνο από όσα διαρρέονται στα ερυθρόλευκα Μέσα.

Θυμίζουμε φυσικά ότι πάγια θέση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού όπως εκφράστηκε και σε πρόσφατη ανακοίνωση είναι να κερδίζει τα πρωταθλήματα… στο γήπεδο!

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στη σημερινή του συνεδρίαση (20/05) συζήτησε τα θέματα των πρωταθλημάτων ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. τα οποία με προηγούμενη απόφασή του, έχουν διακοπεί και έλαβε τις σχετικές αποφάσεις.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. τονίζει ότι, ολο αυτό το διάστημα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια με τους αρμόδιους φορείς για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα κανονικά, όμως με τα δεδόμενα που αναλύθηκαν και λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων και διαπιστώνοντας ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης, ήταν αδύνατη η έγκαιρη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας ήταν και είναι τα πρωταθλήματα να ολοκληρώνονται στους αγωνιστικούς χώρους για να τιμηθεί ο κόπος και οι προσπάθειες των αθλητών, αθλητριών και προπονητών μέσα στα γήπεδα. Όμως λόγω των έκτακτων συνθηκών που αναλύθηκαν προηγουμένως, αποφασίστηκε ομόφωνα να ληφθεί υπόψη το χρονικό σημείο της διακοπής των αγώνων για την άνοδο, τον υποβιβασμό και την ανάδειξη πρωταθλητών.

Μία απόφαση πάρα πολύ δύσκολη αλλά σαφώς απαραίτητη, αναγνωρίζοντας παράλληλα την συνολική προσπάθεια των ομάδων για το διάστημα των 5 μηνών της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Για την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (Volleyleague Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Εθνική κατηγόρια Ανδρών και Γυναικών, Β’ Εθνική/Περιφερειακό Πρωτάθλημα), θα ληφθεί υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) και Πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύσσονται αυτές που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Πρωταθλημάτων την ημερομηνία εκείνη.

Στην περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Ομίλων των Πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ομίλων.

Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων (07/05/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021.

Σε περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους με ανάδειξη ενός πρωταθλητή και οι αγώνες του πρωταθλήματος δεν είχαν ολοκληρωθεί την ημερομηνία διακοπής των Πρωταθλημάτων (7/5/2020), διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των Ομάδων που καταλάμβαναν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους Ομίλους, κατά την στιγμή της διακοπής.

Για τον υποβιβασμό ομάδας/ομάδων θα ληφθεί υπ’ όψιν ο βαθμολογικός πίνακας κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος (7/5/2020) και μόνο στην περίπτωση που προκύψει ότι, ακόμα και σε περίπτωση νίκης στους υπολειπόμενους αγώνες ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΟ ΓΥΡΩΝ (και ήττας των ομάδων που βρίσκονται στις ανώτερες θέσεις), η βαθμολογική διαφορά δεν μπορεί να καλυφθεί, η ομάδα/ες υποβιβάζεται/ονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία όπου θα έχει/έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υποβιβάζεται κάποια ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X