Φτιάξε την μπασκετική ΑΕΚ των ονείρων σου στο enwsi.gr: Επιλέξτε τον καλύτερο σούτινγκ γκαρντ! (poll)

Φτιάξε την μπασκετική ΑΕΚ των ονείρων σου στο enwsi.gr: Επιλέξτε τον καλύτερο σούτινγκ γκαρντ! (poll)
Photo Credits: INTIME

Η αρχή έγινε. Ο «εγκέφαλος» στη «Βασίλισσα» των ονείρων κάθε Ενωσίτη πήρε θέση. Τώρα, ήρθε η ώρα για να βρούμε τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Το «πιστόλι» που θα δίνει το εύκολο καλάθι και θα οδηγεί σταθερά την ΑΕΚ στην κορυφή. Έναν παίκτη που θα είναι «κίλερ» στην επίθεση, δυνατός στην άμυνα και θα μπορεί να έχει τα στοιχεία του αρχηγού που απαιτούνται για να γίνει μια καλή ομάδα, πρωταθλήτρια.

Να πει κανείς, πως λείπουν τα μεγάλα ονόματα από αυτήν τη λίστα; Πάρτε ανάσα, διαβάστε με προσοχή και αφήστε το νου να ταξιδεύσει στο χρυσό παρελθόν της ΑΕΚ, που περιλαμβάνει τις συγκλονιστικές μορφές παικτών όπως:

  • Ο Γιώργος Αμερικάνος. Οσα και να πεις, θα χάσουν το νόημα τους. Εμβληματικός αρχηγός, ο καλύτερος Ελληνας παίκτης που γεννήθηκε στη χώρα μας, τεράστια προσωπικότητα, γεννημένος νικητής και μάγκας Ενωσίτης. Εξι φορές πρωταθλητής, κυπελλούχος Ευρώπης, αρχηγός στην ομάδα που έπαιξε στο πρώτο φάιναλ φορ, δύο φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα!
  • Ο αείμνηστος Θανάσης Χριστοφόρου, από τους πρώτους Ελληνοαμερικάνους που έπαιξαν στη χώρα. Ένα πρωτάθλημα, άλλη νοοτροπία και λογική στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
  • Ο Κωνσταντινουπολίτης Σταύρος Βαφόπουλος, μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα το ΄70, έπαιξε για 11 χρόνια στην ΑΕΚ προερχόμενος από το Πέρα Κλουμπ, ξεχώριζε για το εντυπωσιακό επιτόπιο άλμα του και το σουτ πάνω από το κεφάλι.
  • Ο Δημήτρης Ποδαράς, ο εξπέρ των τριπόντων, απόκτημα από τον Ηλυσιακό, έμεινε στην ΑΕΚ μέχρι τον ερχομό του Ιωαννίδη
  • Ο Ρολάντο Μπλάκμαν, ο θρύλος του Μπρούκλιν, ο ήρωας του Κάνσας στέιτ, ο τετράκις all-star των Ντάλας Μάβερικς, ο άνθρωπος που αγωνίστηκε στους τελικούς του ΝΒΑ τον Ιούνιο του 1994, με την «βαριά» φανέλα των Νιού Γιορκ Νικς στην τιτανομαχία με το Χιούστον λίγο πριν ταξιδέψει για τη χώρα μας, ο παίκτης με το τέλειο σουτ, από τους σπουδαιότερους Αμερικάνους που ήρθαν στην Ευρώπη.
  • Ο Νίκος Χατζής, απόκτημα του «παιδομαζώματος» του Φιλίππου, ανδρώθηκε στην ΑΕΚ και σήκωσε ως αρχηγός όλα τα τρόπαια της εποχής, φοβερός σουτέρ και μεγάλος παίκτης.
  • Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, μια διαφορετική βερσιόν σούτινγκ γκαρντ, ένας εκτελεστής με κρύο αίμα και με εκείνο το περίεργο, απαράμιλλο στυλ, που έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του final four της Ευρωλίγκα, ευστοχώντας αρχικά σε τρίποντο και λίγο αργότερα σε μια ελεύθερη βολή επί της Μπένετον Τρεβίζο.
  • Ο Αντονι Μπούι, που προκάλεσε πάταγο στο ελληνικό μπάσκετ, έχοντας παίξει σε τέσσερις ομάδες του ΝΒΑ, στους Σαν Αντόνιο Σπερς, Χιούστον Ρόκετς, Ορλάντο Μάτζικ και Νιου Γιορκ Νικς, ενώ το  1999 σήκωσε την Ευρωλίγκα με την τρομερή τότε Ζαλγκίρις Κάουνας

Θυμηθείτε και τους υπόλοιπους, προτού ρίξετε τη δική σας επιλογή.

 

[socialpoll id=”2624060″]

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X