Σπανός: «Υπάρχει στο τραπέζι η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος»

Την πιθανότητα που υπάρχει για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος επιβεβαίωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Σπανός.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σωτήρη Ταμπάκου, σημείωσε ότι πρόθεση όλων είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια για να λήξει η σεζόν, ωστόσο προτεραιότητα παραμένει η εξασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Αφού εξήγησε λοιπόν τις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργούνται και σε οικονομικό επίπεδο από τον κορωνοϊό, ξεκαθάρισε ότι ακόμα και στο ενδεχόμενο επανεκκίνησης δεν πρόκειται να υπάρξει δράση πριν τα τέλη Μαΐου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σπανός

Για το σκεπτικό της απόφασης της λίγκας για αναστολή: «Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία και το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερο ρόλο. Έγινε χθες μια τηλεδιάσκεψη, ορίστηκε μια επιτροπή που είναι σε επαφή και με την ΟΥΕΦΑ και ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας θα δούμε αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Προτεραιότητα των ομάδων είναι η υγεία των παικτών και των εργαζομένων και όλοι έχουμε ως πρώτο μέλημα αυτό.

Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις, καθημερινά κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης. Είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA και τις άλλες λίγκες. Σαφώς και υπάρχει στο τραπέζι η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά αν συμβεί αυτό, θα συμβεί με τον σωστό τρόπο, με τη συνεργασία όλων των πλευρών και τη νομική θωράκιση των ομάδων και της λίγκας».

Για την οδηγία της UEFA: «Πιστεύω ότι και η UEFA θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια. Στη δική μας αγορά είναι περιορισμένα τα έσοδα, αλλά εκεί διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Οπότε γι’ αυτό προσπαθεί να πάει όσο το δυνατόν πιο πίσω τη σεζόν για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Είναι πολύ μεγαλύτερα τα νούμερα τα οικονομικά, οπότε είναι πολύ λογικό να αξιολογείται η κατάσταση και αν έχουμε εξομάλυνση της κατάστασης τον Μάιο, να εξεταστεί αν είναι εφικτή η ολοκλήρωση των διοργανώσεων».

Για το αντικείμενο της ομάδας εργασίας που συστάθηκε από τη λίγκα: «Η συγκεκριμένη ομάδα θα βρίσκεται καθημερινά σε επικοινωνία, θα βρίσκεται σε διάλογο με τις άλλες λίγκες και θα έχει επαφές με την UEFA. Επίσης θα αξιολογήσει την κατάσταση, κατά πόσο η πανδημία έχει επηρεάσει οικονομικά τις ΠΑΕ και θα δει πώς γίνεται να περισωθεί αυτή η ζημιά που θα έχει γίνει στις ΠΑΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X