Ο Χαρδαλιάς απάντησε σε όσους σχολιάζουν το αυστηρό ύφος του: «Δεν είναι ζήτημα μαγκιάς»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε όσους κάνουν λόγο για αυστηρό ύφος από πλευρά του, στις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος», ο κ. Χαρδαλιάς είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως «την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε επίσης ότι οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά είναι για «τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες»

«Ευγνωμονούμε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους. Μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά. Μαζί τους μετράμε μέρες και εβδομάδες μέχρι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Την ίδια όμως στιγμή θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε τους ελάχιστους σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτους που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους, η οποία υπονομεύει την πατριωτική προσπάθεια των πολλών», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν, αλλά ζήτημα ευθύνης για μια ολόκληρη κοινωνία, να μην επιτρέψουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Γι’ αυτό το διακύβευμα, προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω ούτε βήμα πίσω», τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν, όμως κάνουμε όλοι μια τεράστια προσπάθεια και θέλουμε να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα».

Δείτε το βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X