Ζήσης: «Το θεωρώ δώρο να είμαι στην ΑΕΚ»

Εικόνες από την άφιξη Ζήση για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Νίκος Ζήσης έκανε την μεγάλη επιστροφή.

Δεκαπέντε χρόνια μετά ο Έλληνας γκαρντ επέστρεψε στην ΑΕΚ, για την επιστροφή του στην «Βασίλισσα» μίλησε στο SDNA.

Αναλυτικά όσα είπε:

«προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω όλο αυτό. Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο και βλέποντας όλους τους ανθρώπους της ΑΕΚ προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί. Την ίδια στιγμή -πραγματικά το πιστεύω αυτό- όλα τα συναισθήματα που υπάρχουν προσπαθώ αν τα βάλω στην άκρη και να επικεντρωθώ στη δουλειά μου. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε εξαιτίας των ηττών από Μπαντίρμα και Αντβέρπ.

Η ομάδα είναι σε δύσκολη θέση στο BCL και είναι πολύ σημαντικό να αντιδράσουμε. Πρέπει να βρω τον τρόπο να αφομοιώσω τη φιλοσοφία του κόουτς. Σίγουρα η εμπειρία θα με βοηθήσει. Έχω παίξει με αρκετά παιδιά και σχεδόν με τους μισούς έχω παίξει συμπαίκτης και με όλους ως αντίπαλος. Θα με βοηθήσει αυτό. Ανυπομονώ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο. Ειδικά στην ηλικία μου αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο και δεν έχει τιμή αυτό. Το να γυρίσω στην Ελλάδα, να είμαι στην ΑΕΚ και να έχω στόχους υψηλούς το θεωρώ δώρο».

Όλη η υπόθεση είχε πολύ γρήγορη πλοκή. Τα πάντα έγιναν μέσα σε λίγες ώρες. Ωστόσο αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να υπάρξει deal ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν το timing της κουβέντας. Κάτι στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς και ο ίδιος ο Ζήσης. «Ήταν όλα τέλεια για να γίνει αυτή η στιγμή. Ήταν τιο απόλυτο timing για να γίνει τώρα. Ναι μεν ήμουν καλά στη Μπανταλόνα, αλλά δεν ήταν ότι ήμουν τρομερά ευχαριστημένος με το ρόλο και όσα συνάντησα εκεί. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι πως δεν… ψαχνόμουν. Δεν είπα στον ατζέντη μου “κοίτα εγώ δεν μένω εδώ”. Ούτε καν, καμία σχέση.

Ήρθε το τηλεφώνημα της ΑΕΚ, το σκέφτηκα λίγο και έδρασα γρήγορα. Ένιωσα πως αυτό ήταν το πράγμα που ήθελα να κάνω. Και όλα εξελίχθηκαν πάρα πολύ γρήγορα. Και η ΑΕΚ έδειξε πόσο πολύ το θέλει, σε όλες τις απόψεις και εγώ έδρασα ανάλογα. Έπαιξε μεγάλο ρόλο και ο προπονητής, ο Κάρλες Ντουράν, αλλά και ο GM, Τζόρντι Μαρτί, που ήταν οι δύο άνθρωποι πυο με είδαν στο Λας Βέγκας και με πήγαν στην Μπανταλόνα. Κατάλαβαν το θέλω μου. Και κατάλαβαν πόσο σημαντικό ήταν αυτό εκείνη τη στιγμή. Δεν ήταν πολύ εύκολο, υπήρξαν κάποια meetings με τη διοίκηση και καταλαβαίνω τη θέση τους, αλλά για μένα ήταν αυτό που ήθελα πραγματικά να κάνω αυτή τη στιγμή. Και τους ευχαριστώ που με άφησαν να το πράξω».

Το φλερτ ΑΕΚ-Ζήσης είχε γίνει.. σίριαλ από τους πρώτους μήνες παρουσίας του Μάκη Αγγελόπουλου στη διοίκηση της ομάδας. Κι ενώ το ενδιαφέρον ήταν έντονο, από πλευράς ΑΕΚ, ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνει η μεγάλη επιστροφή. Μιλώντας επ αυτού ο Ζήσης ανέφερε πως «νωρίτερα, το 2015, όταν τελείωσα από την Φενέρμπαχτσε, ένιωθα πολύ καλά και ήθελα να συνεχίσω στην Euroleague. Ήταν το μόνο που σκεφτόμουν. Θυμάμαι την πρώτη προσέγγιση και την εκτίμησα από την πρώτη στιγμή. Το καλοκαίρι του ’19 δεν ένιωσα έτοιμος να το κάνω. Ένιωσα ότι ίσως δεν ήταν τώρα εκείνη η στιγμή. Και ίσως τελικά να μην ερχόταν ποτέ. Πολλές φορές είναι και συναισθήματα. Και γι αυτό ερχόμαστε τώρα, το 2020 και όταν με πήρε τηλέφωνο ο τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, ο Γιώργος Χήνας, μαζί με τον κόουτς τους ρώτησα -και είναι αλήθεια, μπορούν να το επιβεβαιώσουν- “ωραία, για ποιον παίκτη από την Ισπανία θέλετε να με ρωτήσετε;”. Ήξερα πως η ΑΕΚ ψάχνει έναν παίκτη. Μου είπαν “Ψάχνουμε έναν παίκτη, αλλά αυτός είσαι εσύ”.

Σοκαρίστηκα, αλλά μετά σκέφτηκα πως αυτό ήταν, αυτό ήθελα να κάνω. Είναι τα «θέλω» και αυτά που νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Ένιωσα εκείνη τη στιγμή πως αυτό ήθελα να κάνω. Το καλοκαίρι που μας πέρασε σκέφτηκα πως ίσως δεν ήταν για μένα γραφτό να γυρίσω στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Έχω κάνει αυτή την πορεία, ίσως να μην ήταν γραφτό. Τα έφερε έτσι η μοίρα που όλοι το θέλαμε τόσο πολύ, που η ΑΕΚ μου έδειξε το πόσο πολύ με ήθελε εκείνη τη στιγμή, προφανώς και λόγω των συνθηκών και γι αυτό έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχουν πολλά άλλα να πούμε».

Έχοντας φτάσει στο 36ο έτος της καριέρας του, η… Δύση της πλησιάζει. Αυτή θα τον βρει όμως στα κιτρινόμαυρα. «Σίγουρα θα κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Το πότε θα γίνει και σε ποια ηλικία θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια ερωτηθείς για το πώς φαντάζεται το φινάλε του με την κιτρινόμαυρη φανέλα εξήγησε πως «αυτές τις 2-3 μέρες δεν με έχει ρωτήσει κανείς γι αυτό. Ωραία ερώτηση. Χαίρομαι πάρα πολύ, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Το κίνητρό μου είναι πάρα πολύ υψηλό για να παίξω καλά για την ομάδα, τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση, τον κόσμο. Ξέρω πως μπορώ να προσφέρω ακόμα. Τώρα μακάρι να συνοδευτεί με νίκες, τίτλους και να είναι όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ χαρούμενος. Όπως και να’χει, εγώ είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος και ό,τι κι αν γίνει εγώ θα τελειώσω έτσι όπως ξεκίνησα πριν 20 χρόνια. Δεν ήταν η απόλυτη επιδίωξή μου να γυρίσω στην ΑΕΚ. Δεν το είχα πει αυτό, κακά τα ψέματα. Χαίρομαι που τα έφερε έτσι η ζωή. Χαίρομαι για το πώς νιώθω. Το τέλος δεν ξέρω πώς το φαντάζομαι. Με νίκες της ομάδας. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο και να κερδίζουμε».

Κάθε φορά που η κουβέντα φτάνει στο όνομα Νίκος Ζήσης, μία φάση έρχεται στο μυαλό όλων. Εκείνο το… τρελό turnaround τρίποντο κόντρα στην Εφές, στο Γαλάτσι, τον Μάρτιο του 2005. Τη φάση εκείνη την θυμάται πολύ έντονα ακόμα και σήμερα, όμως ήταν απόλυτα ειλικρινής και αφοπλιστικός στο ερώτημα εάν θα υπάρξει κι άλλη τέτοια στιγμή. «Μακάρι να υπάρξει κι άλλη τέτοια φάση για μια μεγάλη νίκη της ομάδας κι ας βάλει τέτοιο σουτ και ο… Φάντομ. Μακάρι να το ξαναζήσουμε. Εγώ δεν ήρθα εδώ με αυτό το σκοπό να βάλω πάλι ένα τέτοιο σουτ και να κάνω το γύρω του θριάμβου. Όλα έγιναν ενστικτωδώς Ήταν μια ασύλληπτη φάση.

Όλα έγιναν έτσι για να γίνει αυτό. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτή τη φάση. Μου έδωσε την πάσα ο Νίκος Χατζής, εγώ γλίστρησα, έπεσα, γύρισα από την άλλη. Ο Μπουρούσης έβλεπε τη φάση από κάτω και ήταν έτοιμος να σκοράρει, αλλά το είχε καταλάβει ότι θα μπει το σουτ. Όλα έγιναν για να γίνει αυτή η φάση. Η αλήθεια είναι πως ο Έρμαλ Κούτσο, που ήταν μέλος της Εφές εκείνη την περίοδο και τώρα είναι σκάουτ στους Κλίπερς και έχουμε πολύ καλή σχέση, ήταν στην Βαρκελώνη τις προηγούμενες μέρες και μου είπε πως ακόμα η φάση εκείνη μνημονεύεται από την Εφές. Και από τον Οκτάι Μαχμούτι. Ήταν μια αξέχαστη φάση για όσους πρωταγωνίστησαν ή ήταν παρόντες εκεί. Όπως είπα, μακάρι όποιος κι αν είναι ο παίκτης που θα βάλει ένα ανάλογο σουτ, να μας χαρίσει μια μεγάλη νίκη και να ζήσουμε μια ανάλογη στιγμή».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X