«Κλειδί ο Καρέρα για τον καλύτερο Μπάρμπα»

«Κλειδί ο Καρέρα για τον καλύτερο Μπάρμπα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ίλια Ίβιτς εδώ και καιρό έχει πολύ ψηλά στη μεταγραφική του λίστα τον Φεντερίκο Μπάρμπα.

Τον Ιταλό κεντρικό αμυντικό της Βαγιαδολίδ, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην ισπανική ομάδα από την Κιέβο Βερόνα.

Ο 26χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ είναι ακριβώς ότι ψάχνει η ΑΕΚ για τα μετόπισθεν και παρότι η περίπτωση της απόκτησής του δεν είναι εύκολη, ο Τεχνικός Διευθυντής του «Δικεφάλου» κάνει ότι μπορεί προκειμένου να την ολοκληρώσει.

Η αλήθεια είναι ότι η ανάγκη ενίσχυσης των μετόπισθεν είναι πλέον επιτακτική, όχι μόνο ενόψει του υπόλοιπου της σεζόν, αλλά και ενόψει της επόμενης χρονιάς, μιας και οι Όγκνιεν Βράνιες και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι άγνωστο αν θα συνεχίσουν στην «Ένωση» αφού στο τέλος της σεζόν μένουν ελεύθεροι. Ο Βόσνιος είναι δανεικός από την Άντερλεχτ ενώ ο Ουκρανός έχει έναν αστερίσκο αν συμπληρώσει κάποιο αριθμό συμμετοχών να ενεργοποιηθεί η οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του.

Αυτός είναι ο Μπάρμπα

Το «enwsi.gr» μίλησε με τον Νταβίδ Αθεμπάλ, ρεπόρτερ της Σπόρτινγκ Χιχόν στην «La Voz deAsturias» και του ζήτησε να μας περάσει από… ακτίνες «Χ» τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο της «Ένωσης».

Αρχικά ο κ. Αθεμπάλ μας μίλησε για τις αρετές τους 26χρονου κεντρικού αμυντικού που μπορεί να αγωνιστεί και ως ακραίος μπακ: «Ο Φέντε είναι ένας κεντρικός αμυντικός που αγωνίζεται ως αριστερό στόπερ, με ταχύτητα για τις βοήθειες, αποτελεσματικός στις μάχες σώμα με σώμα και σταθερός στην απόδοσή του, ειδικά αν νιώθει σημαντικός και έχει αποκτήσει και την ανάλογη αυτοπεποίθηση. Ξεχωρίζει επίσης για το καλό του παιχνίδι με τα πόδια, ιδανικός για να βγάζει την μπάλα με προοπτικές από την αμυντική γραμμή»

Ερωτηθείς για τα μειονεκτήματά του μας είπε: «Το ψηλό παιχνίδι δεν είναι το δυνατό του σημείο. Από πλευράς ψυχολογίας, αν δεν έχει διάρκεια και σταθερή παρουσία στην ενδεκάδα, τείνει να… αποσυνδέεται λίγο από την ομάδα»

Στη συνέχεια μας απάντησε πόσο εύκολα προσαρμόζεται στις διατάξεις με τετράδα ή με τριάδα στην άμυνα: «Θεωρώ ότι μπορεί να προσαρμοστεί στην εντέλεια και στις δύο διατάξεις. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι στο ξεκίνημά του έπαιζε πολύ ως αριστερό μπακ, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε θέση ως στόπερ από αριστερά. Στην θητεία του στην Σπόρτινγκ Χιχόν άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αγωνιζόμενος ως επί το πλείστον σε άμυνα των τεσσάρων, αλλά την τελευταία του σεζόν στην Ιταλία έπαιξε αρκετά και ως μπακ».

Σε ερώτηση για το αν θα συνεργαζόταν καλύτερα με τον Τσιγκρίνσκι ή τον Βράνιες ως παρτενέρ, μας απέντησε: «Δύσκολη επιλογή για το συγκεκριμένο ζευγάρι. Ίσως ταίριαζε καλύτερα με τον Τσιγκρίνσκι, αφού θα κάλυπτε κάποιες από τις ελλείψεις του Ουκρανού, κυρίως στην ταχύτητα, ενώ θα τον βοηθούσε και στο να φεύγει ακόμα καλύτερα η μπάλα από πίσω. Και με τον Βράνιες, πάντως, δεν θα έκανε άσχημο δίδυμο, ειδικά αν ο Βόσνιος, επίσης με παρελθόν από την Σπόρτινγκ Χιχόν, είναι συγκεντρωμένος, κάτι που δεν έχει αποδειχθεί και πολύ εύκολο»

Ζητήσαμε ακολούθως να μας κάνει κάποια σύγκριση με άλλον συμπατριώτη του αμυντικό, αλλά ο κ. Αθεμπάλ δεν το έκανε: «Δεν θα… τολμούσα να κάνω σύγκριση με κάποιον γνωστό Ιταλό στόπερ, γιατί απλούστατα ο Μπάρμπα δεν είναι ο τυπικός Ιταλός κεντρικός αμυντικός, δυνατός, σκληρός και που προτιμά να κρατάει την θέση του. Ο Φεντερίκο ξεχωρίζει περισσότερο για την ταχύτητά του, τον μεγάλο διασκελισμό και την ποιότητα με την μπάλα στα πόδια»

Καταλήγοντας μας μίλησε για τον αγωνιστικό του χαρακτήρα και το γεγονός αν είναι παίκτης του προπονητή: «Το γεγονός ότι ο Μάσιμο Καρέρα είναι ο προπονητής της ΑΕΚ θα του κάνει πολύ καλό. Έχει την τάση να είναι απόμακρος και να… αποσυνδέεται από το σύνολο, αλλά σίγουρα ο προπονητής θα μπορέσει να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του και, γιατί όχι, να γίνει ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής. Με αυτόν τον στόχο είχε έρθει στην Σπόρτινγκ Χιχόν, αλλά δεν το πέτυχε στον βαθμό που περίμενε η ομάδα από αυτόν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X