Σαντ Ρος: «Σημαντική νίκη κόντρα στον Προμηθέα - Πιστεύουμε στην ομάδα»

Σαντ Ρος: «Σημαντική νίκη κόντρα στον Προμηθέα - Πιστεύουμε στην ομάδα»
Photo Credits: INTIME

Ο Σαντ Ρος παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της νίκης της ΑΕΚ επί του Προμηθέα στο κλειστό του ΟΑΚΑ αλλά και στην καλή του απόδοση στην άμυνα.

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna.gr:

Η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει του Προμηθέα, παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Κουβανός άσος στο ξεκίνημα των δηλώσεών του.«Χωρίς αμφιβολία ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε την κατάλληλη προετοιμασία πνευματικά για να ανταπεξέλθουμε σε ένα τόσο δύσκολο ματς. Δεν θεωρώ πως είναι η πιο σημαντική της σεζόν, αλλά πρέπει να είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε σε ένα παιχνίδι με τόσες δυσκολίες».

Η προσέγγιση της Ένωσης στο αμυντικό κομμάτι άλλαξε αισθητά στο δεύτερο μέρος. Σε αυτό το γεγονός στάθηκε και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, κατά τη συνέντευξη Τύπου, με τον Σαντ Ρος να συμφωνεί με τα λόγια του προπονητή του. «Στο δεύτερο ημίχρονο γίναμε πιο επιθετικοί και αυτό ήταν κλειδί για εμάς. Δεν είχαμε την ίδια σκληράδα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα μας και να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη».

Ο Προμηθέας είναι ένας εκ των βασικών αντιπάλων της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Στην πρώτη… μονομαχία τους η Ένωση ήταν αυτή που στάθηκε όρθια στο τέλος, με το αποτέλεσμα να της δίνει φτερά και… ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια.

«Θεωρώ ότι έχουμε πολλά να κρατήσουμε από τη νίκη αυτή, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Αρχίζουμε να πιστεύουμε ακόμα περισσότερο στις δυνατότητές μας και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Επιπλέον, ο Προμηθέας είναι σπουδαία ομάδα, που αγωνίζεται στο Eurocup και εμείς θέλαμε να δείξουμε ότι όχι μόνο μπορούμε να κοντράρουμε τέτοιες ομάδες, αλλά μπορούμε και να τις κερδίζουμε».

Με το αποτέλεσμα αυτό, μάλιστα, η Ένωση επέκτεινε το σερί της στο πρωτάθλημα της Basket League, φτάνοντας τις 4 διαδοχικές νίκες, ενώ ολοκλήρωσε τον μήνα Νοέμβριο δίχως ήττα στη λίγκα. Και αυτό είχε τη σημασία του, εντός των τειχών, μετά την άσχημη εκκίνηση της σεζόν.

«Είναι πολύ σπουδαίο αυτό. Στο ξεκίνημα της σεζόν είχαμε 4 ήττες στα 5 πρώτα παιχνίδια μας. Τώρα όμως έχουμε 4 διαδοχικές νίκες. Η ομάδα πιστεύει στις δυνατότητές της, εμείς πιστεύουμε στην ομάδα. Οπότε, αυτό που μπορώ να πω είναι πως το σερί μας σημαίνει πολλά», επεσήμανε ο Σαντ Ρος.

Η μεγάλη σταθερά της ΑΕΚ φέτος είναι η άμυνά της. Μέσα από αυτή, άλλωστε, ήρθε και η ανατροπή στο δεύτερο μέρος, με τον Κουβανό να συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό το διάστημα. «Έπρεπε να γίνουμε πιο επιθετικοί στο κομμάτι της άμυνας. Εγώ πάντα αρχίζω το παιχνίδι μου μέσα από την άμυνα, θέλοντας να παρουσιάσω καλό πρόσωπο στο κομμάτι αυτό. Υπάρχουν και βραδιές που δεν σκοράρω τόσο πολύ, αλλά αυτό δεν με ανησυχεί όταν παίζω καλή άμυνα».

Κλείνοντας την συζήτηση στάθηκε και στα δύο μεγάλα σουτ του Νίκου Γκίκα, τα οποία έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ. «Το είπε και ο ίδιος πως τα πίστεψε αυτά τα σουτ και τα πήρε. Τον πιστεύω και εγώ. Ήταν πάρα πολύ κρίσιμα σουτ για το παιχνίδι», ήταν η αφοπλιστική απάντησή του.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X