Η ΑΕΚ «κόλλησε» στο μηδέν, στο γήπεδο ντροπή για την Ελλάδα!

Η ΑΕΚ «κόλλησε» στο μηδέν, στο γήπεδο ντροπή για την Ελλάδα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα γήπεδο που αποτελεί ντροπή για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ δεν βρήκε λύσεις και έμεινε στο 0-0 με τη Λάρισα. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν ποτέ να προσαρμοστούν στη θλιβερή πραγματικότητα του γηπέδου της Λάρισας και πέταξαν δύο πολύτιμους βαθμούς, που θα τους ανέβασαν απόψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Λιβάγια, αλλά οι αφιονισμένοι «κοκκινόμαυροι» του Κούγια κατάφεραν να τους σταματήσουν.

Είναι απορίας άξιο, πως η Super League επιτρέπει να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες στο – υποτιθέμενο – γήπεδο της Λάρισας. Ενας αγωνιστικός χώρος που δεν είναι κατάλληλος ούτε για να βοσκήσουν πρόβατα, αλλά εν έτει 2019 είναι υποχρεωμένες να αγωνίζονται ομάδες με παίκτες εκατομμυρίων. Μοιραία, σε αυτό το άθλιο γήπεδο, δεν μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο, αλλά κάτι που καταχωρείται ανάμεσα στο κλωτσοσκούφι και το ξυλίκι.

Ξανά με 3-5-2 ο “Κωστέ”, δεν βρήκε ρυθμό στο ά μέρος η ΑΕΚ

Ο Κωστένογλου προσπάθησε να διαχειριστεί την κατάσταση, παίζοντας με μια ομάδα που πρώτιστα θα στεκόταν δυνατά μέσα στο γήπεδο και έπειτα θα έψαχνε κάποια φάση. Διάταξη 3-5-2, με αλλαγή τις θέσεις των Βράνιες και Μπακάκη, που άλλαξαν αμοιβαία πλευρές (ο Ελληνας άσος δεξιά, ο Βόσνιος αριστερά). Ο Σιμόες επέστρεψε και ήταν δίδυμο με τον Γαλανόπουλο στη μεσαία γραμμή, επαναφορά και για τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό σχεδόν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους. Αναπτύσσονταν κυρίως από την αριστερή πλευρά, όπου έβγαινε συνέχεια ο Λιβάγια για να ανοίγει χώρους. Ωστόσο, ο μοναδικός που μπορούσε να βρίσκει τρόπο να κυκλοφορεί την μπάλα και να κάνει κάποιες υποτυπώδεις επιθέσεις, ήταν ο Μάνταλος. Οι ελεύθεροι χώροι ήταν ελάχιστοι, οι τελικές προσπάθειες της ΑΕΚ ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πάντως, η ΑΕΚ κατάφερε να περιορίσει κάθε κίνδυνο προς την εστία του Μπάρκα. Είχε υποδειγματική συμπεριφορά στις στημένες μπάλες και απασχολούνταν μόνο από τον Ουάρντα, που ταλαιπώρησε τον Βράνιες και – παρά τα αλλεπάλληλα καραγκιοζιλίκια του και την απαράδεκτη συμπεριφορά – ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων. Το πρόβλημα ήταν, πως η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κυριαρχήσει μέσα στο γήπεδο και να επιβάλει το δικό της ρυθμό.

Αλλο ματς στο β’ ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κωστένογλου αντικατέστησε τον Ολιβέιρα (που βρισκόταν εκτός κλίματος) με τον Ντέλετιτς. Η παρουσία του Σέρβου, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα που φανέρωναν στις κινήσεις τους οι «κιτρινόμαυροι», έδωσαν στην ΑΕΚ μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας. Το παιχνίδι είχε μεταφερθεί πλέον κυρίως στο μισό γήπεδο της Λάρισας και η Ενωση άγγιξε το γκολ στο 57’, με την οβίδα του Λιβάγια.

Ενώ το ματς φαινόταν να γέρνει προς την ΑΕΚ, ξαφνικά επικράτησε θάλασσα στην άμυνα της ΑΕΚ. Μια οι κακές τοποθετήσεις στα στημένα, μία η άστοχη έξοδος του Μπάρκα σε εύκολη φάση, έδωσαν τη δυνατότητα στη Λάρισα να δημιουργήσει τρεις φάσεις από το πουθενά και να απελευθερωθεί από την πίεση. Η ΑΕΚ είχε χάσει την ηρεμία της, δεν είχε τρόπο να κερδίζει μπάλες στη μεσαία γραμμή και βρέθηκε σε θέση άμυνας.

Με την αποχώρηση του Μπακάκη, ο Κωστένογλου διατήρησε το 3-5-2, με τον Παουλίνιο τρίτο στόπερ. Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν είχε συνοχή στο παιχνίδι της. Ο Λιβάγια ήταν απομονωμένος στην επίθεση, η μπάλα έφτανε από την άμυνα στην επίθεση δίχως οργανωμένο πλάνο. Εστω και έτσι, η ΑΕΚ έφτασε στην τεράστια ευκαιρία του 83’, όπου ο Μόρας έσωσε πάνω στη γραμμή την προβολή του Λιβάγια, έπειτα από το σουτ του Μάνταλου.

Ο Κωστένογλου έκανε τρίτη κίνηση με τον Οικονόμου, περνώντας ξανά τον Παουλίνιο ως μπακ χαφ και για να έχει περισσότερο ύψος στις στημένες φάσεις των τελευταίων λεπτών. Ωστόσο, στα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν, δεν παίχθηκε καν ποδόσφαιρο. Ο Ουάρντα συνέχιζε τις βουτιές για να γίνει αρεστός στη Θεσσαλονίκη, ο Μπέρτος έκανε κουτσαβακισμούς για να κερδίσει πόντους στον Πειραιά και ο Κουμπαράκης βιάστηκε να σφυρίξει λήξη.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 3-5-2): Μπάρκας, Μπακάκης (74’ Ζεράλδες), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Παουλίνιο, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Χουλτ, Μάνταλος (84’ Οικονόμου), Λιβάγια, Ολιβέιρα (46’ Ντέλετιτς)

Λάρισα (Μ. Γρηγορίου, 3-5-2): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος, Σεσέροβιτς, Κάτσε (85’ Φατιόν), Στάνκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (90’+ Χαλκιαδάκης), Ουάρντα, Ντάουντα (72’ Νούνιτς)

Ο Κουμπαράκης χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Λιβάγια (6’), Βράνιες (7’), Παουλίνιο (50’), Ζεράλδες (77’), Σεσέροβιτς (2’), Κάτσε (14’), Μπέρτο (90’+), αλλά και τον Γελαδάρη από τον πάγκο της Λάρισας (87’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X