Ξερός άσος σε ποσοστό 71%

Ξερός άσος σε ποσοστό 71%
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι αγώνες της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ «βαφτίστηκαν» ντέρμπι εξαιτίας μίας… σύμπτωσης. Εξαιτίας της παρουσίας του Δικεφάλου στη φανέλα και των δύο ομάδων. Αυτό συνέβη μετά το 1930, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αφού η «Ένωση» από την πρώτη μέρα ίδρυσής της είχε το συγκεκριμένο έμβλημα στη φανέλα της.

Ανάμεσα στις δύο ομάδες από το 1930 που ξεκίνησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχουν διεξαχθεί 71 αγώνες με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Η «Ένωση» έχει επικρατήσει στους 51, έχει δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 71%! Οι φιλοξενούμενοι δε, έχουν πάρει μόλις 8 διπλά, δηλαδή ένα κάθε… 11 χρόνια!

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα από το 2003. σε αυτά τα 16 και πλέον χρόνια απουσίας της από τη Νέα Φιλαδέλφεια έχει φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ μία φορά στο «Γ. Παθιακάκης» και τις υπόλοιπες 19 στο «Σπύρος Λούης», είτε για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είτε για τα play off! Σε 20 αναμετρήσεις οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πετύχει 14 νίκες, έχουν δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 70%, ενώ η ομάδα της Τούμπας έχει πανηγυρίσει το «τρίποντο» μόλις μία φορά (μάλιστα αυτή ήταν και η μοναδική ήττα που έκανε εντός έδρας τη σεζόν 2011-2012 η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ). Το ποσοστό της δηλαδή πέφτει από το 11,1% στο… 5%! Τα υπόλοιπα πέντε ματς έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X