Στο μικροσκόπιο οι 7+1 "νέοι" της ΑΕΚ

Εικόνες από το Γκόρνικ Ζάμπρζε-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr οι 7 συν 1 “καινούργιοι” παίκτες της ΑΕΚ, που έπαιξαν στο φιλικό με την Γκόρνικ

Γιώργος Αθανασιάδης: Ήταν η επιλογή του Καρντόσο για να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό.  Δεν έχει καθόλου άγχος, παρά το γεγονός πως έκανε ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Είχε αυτοπεποίθηση στην διαχείριση των φάσεων. Ενώ δυο φορές που χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε με πειστικό τρόπο. Σε γενικές γραμμές, ήταν σωστός και ψύχραιμος, στον τρόπο που έπαιξε την μπάλα με τα πόδια.

Όγκνιεν Βράνιες: Έδωσε και πάλι ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ. Η παρουσία του Βράνιες, που με την ταχύτητα του ήταν ικανός να καθαρίσει και να προλάβει κάθε επικίνδυνη φάση, έδωσε αφενός την ευκαιρία στα δυο μπακ να ανεβαίνουν από την πλευρά τους. Κάτι που είναι σημαντικό για το αγωνιστικό μοντέλο του Καρντόσο. Ενώ απελευθέρωσε και τον Οικονόμου, προκειμένου να μπορεί πιο εύκολα και πιο πειστικά, να κάνει παιχνίδι από τα μετόπισθεν.

Παουλίνιο: Έκανε ανεβάσματα από την πλευρά του και αυτό του δημιούργησε κάποια ζητηματάκια στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ενώ και επιθετικά δεν του βγήκαν οι φάσεις. Είχε πάντως διάθεση, έδειξε πως μπορεί να βγάλει ενέργεια στο παιχνίδι του, αλλά σίγουρα θα κληθεί να βρει ισορροπία ανάμεσα στα αμυντικά και τα επιθετικά του καθήκοντα.

Ανέλ Σαμπανάζοβιτς: Εδειξε για μια ακόμα φορά, πως το… τόπι, το κατέχει. Έβγαλε και πάλι στο γήπεδο τα καλά τεχνικά χαρακτηριστικά του, με την μπάλα στα πόδια .Και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε αρκετές φορές να σχηματίσει τριγωνάκια συνεργασίας με τον Λιβάγια και τον Κλωναρίδη, χωρίς όμως να βγουν πάντα. Επίσης έδειξε πως παρότι δεν το φανερώνει η σωματοδομή του, δεν διστάζει να βάλει τα πόδια του στην φωτιά, σε δυνατές μονομαχίες.

Τσίκο Ζεράλδες: Ήταν απολύτως ξεκάθαρο, από το πρώτο λεπτό του χθεσινού πρώτου φιλικού, πως ο Ζεράλδες θα είναι το σημείο αναφοράς, στο αγωνιστικό μοντέλο της νέας ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος χαφ ξεκίνησε το ματς σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον Γιακουμάκη. Όμως επί της ουσίας ο Ζεράλδες πήγαινε… παντού προκειμένου να πάρει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Έβλεπε γήπεδο, άλλαζε εξαιρετικά τις πλευρές του παιχνιδιού της ομάδας, ενώ έκανε και πολύ καλές κινήσεις χωρίς την μπάλα στα πόδια του. Χαρακτηριστικές δυο φάσεις που βγήκε στο άκρο της περιοχής, ζήτησε και πήρε μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Σιμάο: Αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, σε ρόλο οκταριού, στο πλευρό του Σιμόες στο δίδυμο των αμυντικών μέσων. Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος χαφ έδειξε πως ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματα του στο νέο του περιβάλλον. Έδειχνε και πάλι έξω από τα νερά του, όπως και στην πρώτη προπόνηση στα Σπάτα. Έκανε αρκετά λάθη με την μπάλα στα πόδια του και δεν σιγούρευε τις μπαλιές του. Είναι παίκτης που παίζει με το κεφάλι ψηλά και που βοηθάει και την ανασταλτική λειτουργία. Όμως ακόμα θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί και να μπορέσει να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό.

Μίλος Ντέλετιτς: Ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα του χθεσινού πρώτου φιλικού και σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Είχε τεράστια διάθεση να βοηθήσει. Επίσης φάνηκε και στο χθεσινό φιλικό, αυτό που όλοι είχαμε διαπιστώσει, βλέποντας τα πεπραγμένα του Ντέλετιτς με την Λάρισα. Πως έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Ωστόσο στο χθεσινό ματς, η λαχτάρα του να βοηθήσει την ομάδα και να δείξει πράγματα στον Καρντόσο, τον οδήγησε σε πολλά λάθη και πολλές βιαστικές ενέργειες. Άφησε πολλές προσπάθειες και δικές του, αλλά και συνολικά της επιθετικής λειτουργίας της ΑΕΚ, ημιτελείς.

Γιώργος Γιακουμάκης: Ήταν ο βασικός φορ. Ξεκίνησε φουριόζος με σωστό πρέσινγκ στους αντιπάλους και με κερδισμένες τις περισσότερες μονομαχίες από τους αντίπαλους αμυντικούς. Είχε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Πολωνών. Έφυγε νωρίς τραυματίας από το ματς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X