Πάει για το 2-0 η ΑΕΚ στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα! (17:00, LIVE enwsi.gr)

ΑΕΚ-Προμηθέας Πατρών 83-82 (ΤΕΛΙΚΟ)
Photo Credits: INTIME

Ώρα… ημιτελικών για την ΑΕΚ!

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι βρίσκεται στην Πάτρα για το δεύτερο ματς της σειράς των ημιτελικών της Basket League και αντιμετωπίζει στις 17:00 (LIVE enwsi.gr, ΕΡΤ2) τον Προμηθέα. Η νίκη είναι ο ένας και μοναδικός στόχος για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς με την επίτευξη του «μπρέικ», η Ένωση, θα κάνει το 2-0 και θα πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς.

Πρόκειται για τη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ημιτελική φάση και φυσικά το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι η πρόκριση στους μεγάλους τελικό, η οποία θα έρθει για την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες συνολικά. Το τρίτο ματς της σειράς είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Δευτέρα (03/06,19:30) στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώτος ημιτελικός κόντρα στους Πατρινούς ανήκει στο παρελθόν για την ΑΕΚ. Η «Βασίλισσα» πήρε τη νίκη με 83-82 και έκανε το 1-0, σε ένα παιχνίδι που ήταν… θρίλερ, όμως κανείς στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν μένει στην αναμέτρηση της Τετάρτης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Λούκα Μπάνκι θα έχει όλους τους διαθέσιμους παίκτες «ετοιμοπόλεμους». Η ομάδα του Ιταλού κόουτς προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς πριν αναχωρήσει για την Πάτρα την Παρασκευή (31/05). Ο 53χρονος προπονητής για μία ακόμα φορά δεν θα έχει στη διάθεση του τον Γιώργο Τσαλμπούρη, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα για να συνεχίσει την αποθεραπεία του, όπως και οι… γνωστοί απόντες, Γιόνας Ματσιούλις και Βασίλης Καββαδάς.

Από την άλλη πλευρά, η προετοιμασία του Προμηθέα για το δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών, ολοκληρώθηκε δίχως να υπάρχουν προβλήματα και ο Μάκης Γιατράς θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Η «κιτρινόμαυρη» παράδοση στα ημιτελικά και η «κόντρα» με τον Προμηθέα

Υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αξίζει να σημειωθούν, όσον αφορά στην ημιτελική φάση.  Η ΑΕΚ λοιπόν, θα παίξει για 11η φορά στην ιστορία της, σε ημιτελικά στα play offs της Basket League, όσον αφορά στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Συνολικά, η «Βασίλισσα» έχει τέσσερις κερδισμένες σειρές μέχρι στιγμής, οπότε θα ψάξει την πέμπτη φέτος. Όσο για τον Προμηθέα, οι Πατρινοί θα αγωνιστούν στα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Στα… της παράδοσης των δύο ομάδων, έπειτα από τη νίκη που πήρε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την περασμένη Τετάρτη(29/05), οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν τέσσερις νίκες κόντρα στον Προμηθέα, ο οποίος έχει τρεις στο σύνολο των επτά αναμετρήσεων που έχουν δώσει οι δύο ομάδες την τελευταία τριετία. Τα πράγματα είναι αρκετά ισορροπημένα ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, με την Ένωση, ωστόσο να δυσκολεύεται  να φύγει με το «διπλό» από το «Δημήτρης Τόφαλος», μετρώντας δύο συνεχόμενες ήττες σε αυτή την έδρα.

Φέτος, στα ματς της κανονικής περιόδου, η «Βασίλισσα» είχε κερδίσει με εμφατικό τρόπο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με 83-62, με κορυφαίους, τους Γιόνας Ματσιούλις και Ντελρόι Τζέιμς, που πέτυχαν από 18 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Αντίθετα, στο ματς που έγινε στον πρώτο γύρο στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας, η ΑΕΚ είχε ηττηθεί με 79-69, με πρώτους σκόρερ, τους Ξαβιέ Ρατάν-Μέις (17π.) και Γιόνας Ματσιούλις (15π.).

Τέλος, να θυμίσουμε πως με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε πως για το αποψινό ματς στην Πάτρα, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της «Βασίλισσας».

*Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι οι διεθνείς, Ηλίας Κορομηλάς και Νίκος Σώμος, μαζί με τον Αργύρη Καλδίρη, όλοι τους, από τον σύνδεσμο Αττικής.

Το enwsi.gr θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με γραπτή περιγραφή των εξελίξεων.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X