Σαντ-Ρος: «Μπορώ να σταματήσω κάθε αντίπαλο - Ηρθε η ώρα να πανηγυρίσουμε εμείς στη Θεσσαλονίκη»

Σαντ-Ρος: «Μπορώ να σταματήσω κάθε αντίπαλο - Ηρθε η ώρα να πανηγυρίσουμε εμείς στη Θεσσαλονίκη»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει αύριο τον ΠΑΟΚ στο BCL με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, μετά τη νίκη της επί του Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο.

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος, ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ, μίλησε στο SDNA και τόνισε πως είναι ευκαιρία για τη «Βασίλισσα» να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στάθηκε στην στήριξη του κόσμου απέναντι στον Προμηθέα και δήλωσε έτοιμος να σταματήσει κάθε αντίπαλο που θα βρεθεί στον δρόμο του στην αναμέτρηση με τον «δικέφαλο του Βορρά».

Ο Κουβανός άσος, αρχικά, αναφέρθηκε στην επανέναρξη της σεζόν, μετά την διακοπή των τελευταίων εβδομάδων. Με τη σειρά του παραδέχτηκε πως «περιμέναμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο. Ερχόμασταν από διακοπή και κάποιες φορές χαλαρώνεις παραπάνω από το κανονικό. Δείξαμε όμως πως ήμασταν αποφασισμένοι να φτάσουμε στη νίκη. Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν σημαντικό για εμάς, όσον αφορά τη βαθμολογία. Δείξαμε τον πραγματικό χαρακτήρα μας και φτάσαμε στη νίκη».

Η ΑΕΚ έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στον Προμηθέα, με τους παίκτες του Μπάνκι να έχουν στο μυαλό τους και την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης, απέναντι στον ΠΑΟΚ. «Χωρίς αμφιβολία, θέλουμε να παρουσιάσουμε ανάλογη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να πάμε τον ρυθμό του αγώνα εκεί που θέλουμε και να προσαρμόσουμε τον αντίπαλο στα δικά μας δεδομένα και να μην γίνει το αντίθετο. Ειδικά επειδή παίζουμε στην έδρα τους, θέλουμε να δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο», ήταν τα λόγια του.

Το παιχνίδι με την ομάδα της Πάτρας είχε και τον χαρακτήρα φιέστας. Το λάβαρο της κατάκτησης του Intercontinental Cup υψώθηκε στην οροφή του ΟΑΚΑ, ενώ και ο κόσμος έζησε κάθε στιγμή με τον δικό του τρόπο. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλησαν, με την εικόνα τους στο παρκέ, να ευχαριστήσουν τους περίπου 6.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

«Ήταν μεγάλη υπόθεση για εμάς που ο κόσμος ήρθε στο ΟΑΚΑ και πανηγυρίσαμε μαζί του και τη νίκη, αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου στη Βραζιλία. Την ίδια στιγμή όμως είχαμε σαν στόχο να προετοιμαστούμε πνευματικά με τον καλύτερο τρόπο. Δείξαμε πως ήμασταν έτοιμοι και κάναμε όλο τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο να φύγει με χαμόγελα. Αυτό μετράει», επεσήμανε ο έμπειρος άσος επί του θέματος.

Παράλληλα, ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην στήριξη του κόσμου, ο οποίος πέραν της φιέστας, έδωσε ώθηση για να έρθει η 12η νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League. «Ήταν εκπληκτικός ο κόσμος», ήταν η πρώτη κουβέντα του, για να προσθέσει «Ήρθε να πανηγυρίσει το Intercontinental Cup. Ξέρουμε πως ο κόσμος θέλει να πανηγυρίζει συνεχώς νίκες. Τα τελευταία 2 χρόνια η ομάδα έχει κατακτήσει τρεις τίτλους και αυτό είναι σπουδαίο. Ο κόσμος αξίζει τα καλύτερα γιατί έρχονται παντού και μας ακολουθούν. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

Πλέον η προσοχή όλων στο στρατόπεδο της ΑΕΚ είναι στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για το Champions League. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη δύο εμπειρίες στην Θεσσαλονίκη, με την κατάληξη να είναι ίδια. Αυτή τη φορά, όμως, θέλουν η τρίτη επίσκεψή τους στο «PAOK Sports Arena» να είναι και η… φαρμακερή.

«Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να πανηγυρίσουμε εμείς στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά επειδή πρόκειται για αγώνα του Basketball Champions League, όπου θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και φέτος, θα δώσουμε μεγάλη σημασία ακόμα και στην λεπτομέρεια. Έχουμε κάνει πολύ καλή σεζόν στη διοργάνωση μέχρι στιγμής. Έχουμε κάνει ήδη 2 ήττες στη φάση των ομίλων, αλλά τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για τρίτη. Θα είναι ένας.. πόλεμος, σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το έργο μας».

Το δυνατό σημείο του Σαντ Ρος είναι η ικανότητά του στην άμυνα. Άλλωστε ο Μπάνκι αρέσκεται να του αναθέτει το μαρκάρισμα του καλύτερου παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Κόντρα στον ΠΑΟΚ αναμένεται να μαρκάρει έναν εκ των Γκος/Χάτσερ, με τον ίδιο να είναι έτοιμος για… όλα! «Είμαι έτοιμος να σταματήσω τον κάθε αντίπαλο. Όχι μόνο αυτούς τους δύο. Μπορώ να σταματήσω κάθε αντίπαλο. Είναι σημαντικό το μαρκάρισμά τους και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Σίγουρα είμαι πανέτοιμος να τους σταματήσω όμως».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X