Όταν θα είναι πλήρης η ΑΕΚ, θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική

Όταν θα είναι πλήρης η ΑΕΚ, θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 101-75 κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Betshop Basket League με το ρεκόρ της να γίνεται 8-4.

Η «Ένωση» παρόλο που προσπάθησε να μπει δυνατά στο παρκέ είχε να διαχειριστεί την απουσία ενός δυνατού γκαρντ αφού ο Τζόρνταν Θίοντορ που ήρθε να καλύψει το κενό του Ξαβιέ Ρατάν-Μέις καθώς δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί δεν κατάφερε να «απειλήσει» τους «ερυθρόλευκους». Παράλληλα, στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ ο Λούκα Μπάνκι έπρεπε να διαχειριστεί την προσθήκη του Ντελρόι Τζέιμς στο παιχνίδι της ομάδας αλλά και του Βασίλη Ξανθόπουλου που πάτησε το παρκέ έπειτα από αρκετό διάστημα απουσίας. Τέλος, προβληματισμό πρέπει να προκαλεί στον Ιταλό κόουτς η αμυντική λειτουργία του συνόλου του καθώς για ακόμα ένα ντέρμπι ήταν κατώτερο των περιστάσεων.

Πλέον η προσοχή «στρέφεται» στο ματς της Τρίτης κόντρα στην Μπάμπεργκ για τον Γ’ Όμιλο του Basketball Champions League.

Στην πρώτη αναμέτρηση της για το 2019 η ΑΕΚ είχε μπροστά της μία  πολύ δύσκολη αποστολή να φέρει εις πέρας αφού αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την 12η αγωνιστική της Betshop Basket League. Η τελευταία αναμέτρηση της «Βασίλισσας» ήταν η νίκη με 73-62 κόντρα στον Πανιώνιο ενώ από τότε είχε πολλές εξελίξεις στο ρόστερ αφού αποχώρησε ο Ξαβιέ Ρατάν-Μέις ενώ αποκτήθηκαν οι Ντελρόι Τζέιμς και Τζόρνταν Θίοντορ.

Ο Λούκα Μπάνκι ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει τον Τζέιμς στην διάθεση του για το ματς κόντρα στους «ερυθρόλευκους» ενώ μετά από πολύ καιρό είχε τον Βασίλη Ξανθόπουλο διαθέσιμο να αγωνιστεί. Η «κιτρινόμαυρη» πεντάδα στο φαληρικό στάδιο απαρτιζόταν από τους Μάλκολμ Γκρίφιν, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Γιόνας Ματσιούλις, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βινς Χάντερ σε ένα αρκετά υψηλό σχήμα.

H AEK μπήκε αρκετά δυνατά στο ματς έχοντας στο μυαλό της την άσχημη εικόνα που είχε στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και με… οδηγό αυτό ήθελε να εμφανιστεί ανταγωνιστική. Ο Γιόνας Ματσιούλις έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην «Ένωση» με 0-3 με το σύνολο του Λούκα Μπάνκι να έχει το… κεφάλι στο σκορ μέχρι τα μέσα της περιόδου όταν και οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά (11-10, 5′). Έκτοτε το ματς πήγε σώμα με σώμα για τις δύο ομάδες με τον «Δικέφαλο» να έχει μεγάλη ευστοχία από το τρίποντο με τον Σαντ-Ρος να ισοφαρίζει αρχικά (16-16, 8′) ενώ λίγο αργότερα έβαλε μπροστά την ομάδα του (18-19, 9′). Στην τελευταία φάση του δεκαλέπτου, ο Ντελρόι Τζέιμς «έσβησε» τα φώτα του Βασίλη Σπανούλη με τον έμπειρο γκαρντ να σημειώνει buzzer beater για το 25-21.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου η ΑΕΚ παρέμενε κοντά στο σκορ με τον Ολυμπιακό έχοντας την διαφορά στο -1 (30-29, 13′). Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές και αρχικά άφησαν πίσω το σύνολο του Μπάνκι με -6 (37-31, 15′) ενώ λίγο αργότερα η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό (43-33, 17′). Η «Ένωση» έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει με το τρίποντο του Σαντ-Ρος για το -12 (50-38, 19′) να δείχνει σαν σανίδα σωτηρίας μιας και η ομάδα επέστρεφε από το -15. Το ημίχρονο κύλησε ως είχε μέχρι το τέλος του με σκορ 52-39 και τον Ιταλό κόουτς να αναζητά λύσεις στα αποδυτήρια.

Στην επιστροφή από το ημίχρονο και έχοντας πάρει τις κατάλληλες ανάσες η ΑΕΚ ήθελε να καλύψει την διαφορά που υπήρχε και ταυτόχρονα με δυνατή άμυνα να μην αφήσει το ματς να ξεφύγει. Αντίθετα με τα πλάνα της, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε καλό… φεγγάρι στο επιθετικό κομμάτι με την ΑΕΚ να φτάνει στο -20 (61-41, 22′). Με την… ψαλίδα να έχει ανοίξει σε τέτοιο σημείο η «Ένωση» έμοιαζε αρκετά… μουδιασμένη και η κατάσταση δεν μπορούσε να ανατραπεί με το σύνολο του Λούκα Μπάνκι απλά να συνεχίζει να προσπαθεί. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με την διαφορά στο -18 για την ΑΕΚ (74-56, 30′)

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο «Δικέφαλος» δεν μπορούσε να ελπίζει για τίποτα παραπάνω από το να κρατήσει την διαφορά σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο. Ο Βινς Χάντερ έφτασε στο -25 μετά από καλάθι του Χάντερ στα μέσα του δεκαλέπτου (88-63, 35′). Τέλος, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να… αποφύγει ούτε την εκατοστάρα αφού το τελικό σκορ ήταν 101-75.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 52-39, 74-56, 101-75.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Βεζένκοβ 11 (4/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 9 (4/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ), Μάντζαρης 3 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Στρέλνιεκς 8 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τίμα 17 (5/8 τρίποντα), Πρίντεζης 13 (1), Σπανούλης 14 (3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπόγρης 6, Παπανικολαόυ 1, Γουίλιαμς-Γκος 9 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τουπάν 5 (1), ΛεΝτέι 5

ΑΕΚ (Μπάνκι): Ματσιούλις 11 (2), Τσαλμπούρης 2, Χάντερ 15 (5/13 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Γκρίφιν 4, Σαντ-Ρος 15 (3), Μωραΐτης, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 4, Λαρεντζάκης 9 (1), Γιαννόπουλος 5 (1), Τζέιμς 10 (5/8 δίποντα).

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X