Γκρίφιν: «Η ΑΕΚ έχει ταλέντο, πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα»

Γκρίφιν: «Η ΑΕΚ έχει ταλέντο, πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα»
Photo Credits: INTIME

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν μίλησε στο SDNA μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Φουενλαμπράδα (78-71) για τα σημεία που έκαναν τη διαφορά στο παιχνίδι με τους Ισπανούς, εξήγησε τι ήταν αυτό που έκανε σωστά η Ένωση, σε σχέση με τον προημιτελικό της Θεσσαλονίκης και ξεκαθάρισε πως το 4-1 στον όμιλο του Champions League δεν σημαίνει τίποτα ακόμα.

Στην αρχή της κουβέντας ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε πως «είδαμε το πώς χάσαμε το Σάββατο και έτσι θελήσαμε να επικεντρωθούμε εξ ολοκλήρου στο παιχνίδι με την Φουενλαμπράδα. Θέλαμε να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και να γυρίσουμε τη μπάλα στην επίθεση. Θέλαμε να έχουμε διάθεση. Από την αρχή πήραμε προβάδισμα και παρά το γεγονός πως χάσαμε διαφορές την ώρα του αγώνα πετύχαμε εύκολα καλάθια, παίξαμε καλή άμυνα και φτάσαμε στη νίκη».

Απέναντι στην ισπανική ομάδα η ΑΕΚ έκανε πολλά πράγματα σωστά. Για την ακρίβεια, περισσότερα σωστά σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, κόντρα στον ΠΑΟΚ. «Το πιο σημαντικό πράγμα που κάναμε ήταν να παίξουμε καλή προσωπική άμυνα και να γυρίσουμε τη μπάλα στην επίθεση. Είχαμε σημαντικές απουσίες, όπως του Καββαδά και του Σάκοτα αλλά η ομάδα αυτή έχει ταλέντο. Ο Τσαλμπούρης και ο Μωραϊτης βγήκαν μπροστά. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να δείξουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να είμαστε ομαδικοί σε κάθε φάση».

Στο ξεκίνημα της σεζόν η ΑΕΚ είχε κάποιες «κακές» ήττες, από τις οποίες όμως είχε πράγματα να κρατήσει και να διορθώσει. «Χάσαμε αυτά τα παιχνίδια γιατί προφανώς κάτι κάναμε λάθος σε αυτά. Δεν γυρίζαμε σωστά τη μπάλα. Θέλουμε σε κάθε αγώνα να βγάζουμε διάθεση στην άμυνα. Εκεί είναι που δίνουμε περισσότερη έμφαση ως ομάδα. Μπορούμε να πιέσουμε τον αντίπαλο από εκεί και θέλουμε να το κρατήσουμε».

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της, με ρεκόρ 4-1. Ωστόσο «για την ώρα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα», όπως παραδέχτηκε ο Γκρίφιν, ο οποίος πρόσθεσε «Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μέχρι τα παιχνίδια των πλέι οφ, ενώ ακόμα δεν έχει τελειώσει και ο πρώτος γύρος. Θέλουμε να τελειώσουμε τον πρώτο γύρο με 6-1 και να κάνουμε κάτι παρόμοιο και στον δεύτερο γύρο, ώστε να έχουμε καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ. Αυτή τη στιγμή, πάντως, η κατάταξη δεν σημαίνει τίποτα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Με τις απουσίες που έχει φέτος η ΑΕΚ, ο Αμερικανός βγήκε… μπροστά για ένα ακόμα παιχνίδι. Ο ίδιος, πάντως, έχει αποδεχτεί πλήρως τον ρόλο που του έχει δώσει ο Λούκα Μπάνκι. «Όλοι ξέρουν πως ήρθα σε αυτή την ομάδα για όσα έκανα πέρυσι στον Κολοσσό. Φέτος είναι μια διαφορετική υπόθεση, όμως, ξέρουν όλοι πως είμαι σε θέση να βοηθάω την ομάδα και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Είναι ακόμα νωρίς, όμως πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Πλέον επικεντρωνόμαστε σε Champions League και Πρωτάθλημα και θέλουμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X